Srodne teme
Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Neka bude Flash !

[es] :: Flash :: Neka bude Flash !

Strane: 1 2

[ Pregleda: 7832 | Odgovora: 31 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

911 Deep Dream!
Deep Dream
Bgd

Član broj: 6482
Poruke: 41
*.rcub.bg.ac.yu



Profil

icon Neka bude Flash !18.02.2003. u 15:02 - pre 230 meseci
Da li volite da koristite Flash na sajtu. Neki ga izbegavaju a meni nije jasno shto ?!?! Ima li razloga za tako nesht0 ??
--- POTPIS A? ---
 
Odgovor na temu

nixa018




Profil

icon Re: Neka bude Flash !18.02.2003. u 15:13 - pre 230 meseci
Flash je vrlo simpatican program za rad sa vektorskom grafikom , ali mnogo pridonosi rastu velicine samog sajta .... Graficko opredelenje designera moze da se svede samo na flash , ali u tom slucaju je ogranicen ... bla bla mora da imash flash player itd ... E sad iplemetacija XML u flash i ostale zezalice sa AS su vec za one koji se bave web - programiranjem .... i to su neke lepe zezalice u flashu .... Nek kazu ostali sta imaju na ovu temu pa cu da se javim ... !!!!
 
Odgovor na temu

Goran Rakić
Beograd

Član broj: 999
Poruke: 3766

Sajt: blog.goranrakic.com


+125 Profil

icon Re: Neka bude Flash !18.02.2003. u 15:51 - pre 230 meseci
apsolutno sam siguran da FLASH (FALSH) sajt nema sadržaja, tekstova ili bilo čega sličnog. takodje sam apsolutno siguran da je flash i izmišljen radi showcase-a raznoraznih umetnika i dizajnera. mene na internetu više zanimaju mesta kao ovo ili razni blog-ovi koje čitam. Tu nema flash-a, ako ga i ima može samo da uspori brzinu učitavanja, ništa više. Stoga i isključujem player, pa kada mi negde baš zatreba vratim taj .so fajl.
http://sr.libreoffice.org — slobodan kancelarijski paket, obrada teksta, tablice,
prezentacije, legalno bez troškova licenciranja
 
Odgovor na temu

nixa018




Profil

icon Re: Neka bude Flash !18.02.2003. u 16:13 - pre 230 meseci
Gorane u ovome se apsolutno slazem , ali ipak je grafika ipak negde bitna ... za neke vrte sajta !!!Zar ne ???
 
Odgovor na temu

-zombie-
Tomica Jovanovic
freelance programmer
ni.ac.yu

Član broj: 4128
Poruke: 3448
*.dial.InfoSky.Net

Sajt: localhost


+4 Profil

icon Re: Neka bude Flash !18.02.2003. u 16:15 - pre 230 meseci
nisi bash u pravu goX. flash se moze koristiti za neki intranet-type aplikacije (mada ne ogranicene samo na intranet, moze i preko interneta) i to da zameni html u tzv. rich-clients (nasuprot thin-clients).

krase ga slicne osobine (portabilan je preko platformi, a i dosta rasprostranjen).


ovome sluze te nove xml & co funkcije u novoj verziji flasha (MX) o kojima prica nixa, i zbog kojih se ja razmisljam da uzmem malo da ga proucavam (cisto sa programerske strane...)
 
Odgovor na temu

nixa018




Profil

icon Re: Neka bude Flash !18.02.2003. u 16:21 - pre 230 meseci
E sad GO!X ne znam da li si video phBB 2.0.4 forum , tu ima jedna opcija chat ... i to je u Flashu ... Flash i #include blabla.php i nastaje chat ... sta je tu lose ... ????
 
Odgovor na temu

coa
Aleksandar Stefanovic
Belgrade

Član broj: 7819
Poruke: 39
*.verat.net



Profil

icon Re: Neka bude Flash !18.02.2003. u 17:00 - pre 230 meseci
Licno mislim da je flash jako mocna alatka, mozda ne toliko za web koliko definitivno za ,recimo ,crtace ,animacije ili prezentacije (recimo cd vizitke)...Posto radim u televiziji, cesto ga koristim za reklame,jinglove...
Istina je da ljudi ne podnose "loading" trenutke, ali kada loading prodje, na monitoru mozete imati mnogo zivlju, moderniju , interesantniju prezentaciju (od recimo klasicnog redjanja texta, tabela i fotki...Samom sadrzaju , flash daje zivahnost i u zavisnosti od programera, citavu reziju jednom projektu...Problem ne imanja flash playera na korisnikovom racunaru jednostavno se resava exportovanjem u exe.formatu, tako da nema problema s otvaranjem...S internetom je druga shema, ali sve je vise programa za net koji u sebi imaju player...Ovo ce verovatno postati standard !
GOX se ne slaze sa mnom da ce u buducnosti biti sve vise sadrzaja u flashu...Istina je da prodvnice i slicne stvari, retko se prave u flashu, ali istina je i da macromedia sve vise obraca paznju i poboljsava action script i njegove mogucnosti, tako da verujem da u skorije vreme , prakticno flash mozete koristiti kako za prodavnice tako i za sto sta jos u kombinaciji sa php om, asp om itd....
Eto toliko od mene sto se flasha tice, a po iskrenim kritikama koje sam dobio na ovom mestu, predstavljam Vam moj redizajniran sajt, kompletno odradjen u flashu...

www.alexandar.cjb.net
 
Odgovor na temu

Goran Rakić
Beograd

Član broj: 999
Poruke: 3766

Sajt: blog.goranrakic.com


+125 Profil

icon Re: Neka bude Flash !18.02.2003. u 17:58 - pre 230 meseci
Koliko znam intranet okruženje se odlikuje brzinom rada, bez animacija, ometanja i sličnih stvari. Tamo nije problem brzina flash-a ali je on apsolutno nepotreban jer nema potrebe privući posetioce sa par nabacanih stvari sa flash kit-a, nekoliko AS parčića koda, koji su uzgred totalno nepovezani (primer dat gore), ni grafički ni funkcionalno.

Flash je interesantan za umetnike, slikare, dizajnere koji predstavljaju svoj rad i kreativnost. Upotreba flasha na komercijalnim stranicama je prvo nemoguća (Aleksandre, opet skrećem pažnju na amazon, ko bi bio blesava da to uradi u flash-u) jer flash ma koliko AS napredovao on nemože da odmeni usability koju ima HTML i XHTML. Meni su svi sajtovi u flash-u nekako zabrljani, ne mogu da im povećam slova ako to želim (bez zoom-a celog filma, jer je flash ipak film), ne mogu da replace-ujem stil i boje sa svojim predefinisanim kao što radim sa nekim sajtovima koje često posećujem. Takodje ogromna mana flasha jeste nemogućnost indeksiranja i praćenja linkova u sajtu. Tačno je da Macromedia Flash prilikom exportovanja dodaje komentare sa svim podacima, ali koliko pretraživači to vrednuju dobro je poznato.

Budućnost se ne može predviđati ali smatram da nije ni u HTML-u ni u Flash-u, jednostavno to su dva totalno različita načina razmišljanja sa kojima možeš da se složiš ili ne. Trenutan fokus web development-a jeste prilagodljivost prikaza podataka na nekom sajtu, što flash jako teško može da obezbedi, barem mnogo teže nego HTML i varijante.

Kako je internet 90% ljudi koristi za pronalaženje informacija i slanja email-a, flash jednostavno u tome mora biti alat koji je lep, zanimljiv ali alat koji se zahtevima tržišta stalno mora prilagođavati. Zašto niko ne koristi VRML? I za njega je dovoljan plugin... a doživljaj je mnogo bolji.
http://sr.libreoffice.org — slobodan kancelarijski paket, obrada teksta, tablice,
prezentacije, legalno bez troškova licenciranja
 
Odgovor na temu

dreamer-type
Marko Lisinac
Krusevac

Član broj: 4376
Poruke: 114
*.beotel.net

ICQ: 53095739
Sajt: www.krusevac.net


Profil

icon Re: Neka bude Flash !19.02.2003. u 14:58 - pre 230 meseci
Citat:

Meni su svi sajtovi u flash-u nekako zabrljani


Pa ako gledate pocetnicke "profesionalne" sajtove tipa http://www.alexandar.cjb.net onda flash treba zaobilaziti...ali ako se koristi na pravi nacin, moze mu se naci primena u raznim sferama weba-a, pa cak i na protalima- u vidu banera...



Georgia on my mind, and Serbia in my heart...

Internet zajednica krusevljana, www.krusevac.net
 
Odgovor na temu

Goran Rakić
Beograd

Član broj: 999
Poruke: 3766

Sajt: blog.goranrakic.com


+125 Profil

icon Re: Neka bude Flash !19.02.2003. u 16:11 - pre 230 meseci
Dobro, slažem se da je 2advanced lep, ali to nisu sajtovi koji generišu saobraćaj na net-u... To su showcase sajtovi a i flash jeste nastao za takve stvari, i raznu ne-internet multimediu, cd prezentacije, i slično
http://sr.libreoffice.org — slobodan kancelarijski paket, obrada teksta, tablice,
prezentacije, legalno bez troškova licenciranja
 
Odgovor na temu

-zombie-
Tomica Jovanovic
freelance programmer
ni.ac.yu

Član broj: 4128
Poruke: 3448
*.InfoSky.Net

Sajt: localhost


+4 Profil

icon Re: Neka bude Flash !19.02.2003. u 16:58 - pre 230 meseci
goX, da li si ti mene uopste razumeo kad sam pricao o "rich klijentima" za "intAnet-type applikacije" (mada ne obavezno intranet, samo intranet-type).

ajde odgovori sam sebi koji app bi bio primamnjiviji (tj koji bi se bolje probao). klasican client/server pisan u c++ (sivo rUUUzno ;) ili flash client -- cf/asp/php/.. server app (da sve sljasti ;)
 
Odgovor na temu

nixa018




Profil

icon Re: Neka bude Flash !19.02.2003. u 18:05 - pre 230 meseci
yeah ..... this is what I ' m talking about ... all time ... !!!
 
Odgovor na temu

Miroslav Strugarevic

Član broj: 5038
Poruke: 2689



+68 Profil

icon Re: Neka bude Flash !19.02.2003. u 19:07 - pre 230 meseci
Flaš je legendarni program, svaka čast ljudima iz Macromedi-e.
Slažem se sa činjenicom da se flaš koristi u više slučajeva kao program za web prezentacije, u kojoj je cilj da se pokaže šta određeni programer može da učini uz pomoć AS-a.(Action Script-a).
Na primer jedan od naj bojih sajtova ja www.ultrashock.com , koji je stvarno odličan...
Ima dosta primera i tutoriala, nekoliko fenomenalnih intro-a...
 
Odgovor na temu

Goran Rakić
Beograd

Član broj: 999
Poruke: 3766

Sajt: blog.goranrakic.com


+125 Profil

icon Re: Neka bude Flash !19.02.2003. u 19:49 - pre 230 meseci
Zombie navedi mi jedan veci (znači ne stavi u bazu, izvadi u bazu) intranet projekat razvijen u flash-u? Sve prednosti flash-a nestaju jer kancelarijski moljci vise vole standardan tip widget-a na koji su vec navikli. A naravno da te jesam razumeo i rekao da je za intranet aplikacije najbolja brzina rada u njima i produktivnost, animacije i good-looking-gui se ne isplati jer su nepotrebni.

I da, c/c++ = sivo ruzno? Ja sve aplikacije pisem sa kontrolama koje su gradijenti roze iliti pink boje, nekako je primamljivije za oko ;)... WinAmp bi bio lepsi kada bi bio uradjen u FLASH-u... Ili Microsoft Office... Ma ne zasto od flash-a ne napravite desktop okruzenje kao ono cudo razvijeno u java-u. Ma hajde...
http://sr.libreoffice.org — slobodan kancelarijski paket, obrada teksta, tablice,
prezentacije, legalno bez troškova licenciranja
 
Odgovor na temu

nixa018




Profil

icon Re: Neka bude Flash !19.02.2003. u 21:00 - pre 230 meseci
Ma daj Go!X nemoj da si tolko nekovencionalan ... stvari se menjaju , tehnologija raste .... Suoci se i prihvati ... ili osudi sebe na propast !!!
 
Odgovor na temu

-zombie-
Tomica Jovanovic
freelance programmer
ni.ac.yu

Član broj: 4128
Poruke: 3448
*.rcub.bg.ac.yu

Sajt: localhost


+4 Profil

icon Re: Neka bude Flash !19.02.2003. u 23:24 - pre 230 meseci

gox: mogao bih i da se slozim (gde nadje roze ;) ali nisam tako siguiran kao ti. zasto mislish da nova verzija winXP izgleda tako kako izgleda (slicno vazi i za macOS). zasto default look vise nije sivo/standardan tip widget-a na koji su korisnici (moljci) navikli?

da li mislish da je "gigant iz Redmonda" pogresio u proceni? (mozda u tehnoloskoj, ali sigurno ne u trzisnoj ;)


inace, ne znam ni jedan primer (nisam josh trazio), ali sam opcijama u novom MX-u zaintrigiran, i nameravam da ga proucim sta sve moze, pa cu ako nesto zanimljivo nadjem da ti kazem.


inace, skoro sam proucavao SVG (xml standard za vektorsku grafiku sa slicnim mogucnostima koje ima flash), i video sta sve on moze (pogledaj galeriju primer apliikacija na adobe.com/svg). zagrejao sam se, ali je prihvatanje svg-a josh slabo. nova verzija flasha me je naterala da ga ponovo pogledam... no, videcemo (u igri je i mozilla XUI ;)

poz.
 
Odgovor na temu

CONFIQ
♫♪♥♪♫

Član broj: 4218
Poruke: 1994
*.red.bezeqint.net

ICQ: 82327428


+10 Profil

icon Re: Neka bude Flash !19.02.2003. u 23:44 - pre 230 meseci
Citat:
nixa018:
Ma daj Go!X nemoj da si tolko nekovencionalan ... stvari se menjaju , tehnologija raste .... Suoci se i prihvati ... ili osudi sebe na propast !!!


SMEH!!!!

Saću da uzmem pušku i pucaću sebi u glavu zato što mrzim flash!Svako na netu ima različito mišljenje,so... Respect


Flash sajtovi mi služe kad mi je dosadno ne netu i onda hoću da pogledam neki winamp plug-in na MSIE i da mi jede CPU pošto i onako nema šta da radi.Inače kad imam šta da radim,nisam u fazonu da idem po flash sajtovima i da tražim šta mi treba pošto sam siguran da ne bih našao.

Flash sajtovi su dobri tipa... Ja sam Momčilo,Rodio sam se u XXX dana XX.XX.XX...,i pogledajte što moj sajt blješti....

a zamislite neki search engine u flashu? np. Google... blaaaahhhhh
 
Odgovor na temu

nixa018




Profil

icon Re: Neka bude Flash !20.02.2003. u 00:11 - pre 230 meseci
Citat:
a zamislite neki search engine u flashu? np. Google... blaaaahhhhh


Zamisli to vec postoji ... nisam siguran za kod u AS , ali ako te interesuje , mogu da ga iskopam negde ... !!!
 
Odgovor na temu

CONFIQ
♫♪♥♪♫

Član broj: 4218
Poruke: 1994
*.red.bezeqint.net

ICQ: 82327428


+10 Profil

icon Re: Neka bude Flash !20.02.2003. u 00:19 - pre 230 meseci
Znam da postoji, stinger (????) je postovao na ES-u pre jedno 6-12 meseci,a i vidim kolko ga koristiš ;Đ
 
Odgovor na temu

nixa018




Profil

icon Re: Neka bude Flash !20.02.2003. u 01:01 - pre 230 meseci
Zamisli ne koristim ... imam Mozzilu !!!
 
Odgovor na temu

[es] :: Flash :: Neka bude Flash !

Strane: 1 2

[ Pregleda: 7832 | Odgovora: 31 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Srodne teme
Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.