Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

[Excel] uporedjivanje

[es] :: Office :: Excel :: [Excel] uporedjivanje

[ Pregleda: 4670 | Odgovora: 7 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

pmiloicasecurity

Član broj: 104241
Poruke: 4
*.teol.net.



Profil

icon [Excel] uporedjivanje07.08.2006. u 19:13 - pre 193 meseci
Moze li mi neko pomoci kako da u mi Excel u poslednjoj celiji kolone ispise poslednji upisani broj prethodnih celija, znaci da mi se u poslednjoj celiji kolone pojavi samo broj koji je najblizi poslednjoj celiji,a zanemare se ostali upisani brojevi?
 
Odgovor na temu

elmagio
Kontroling i informatika

Član broj: 95249
Poruke: 164



+1 Profil

icon Re: [Excel] uporedjivanje07.08.2006. u 19:17 - pre 193 meseci


Može primjer?
 
Odgovor na temu

pmiloicasecurity

Član broj: 104241
Poruke: 4
*.teol.net.



Profil

icon Re: [Excel] uporedjivanje08.08.2006. u 20:44 - pre 193 meseci
Stvar je prosta. Ako imam recimo tabelu, i u tabeli kolonu od recimo 10 celija, kako da postignem da mi u se desetoj celiji ispise broj koji upisem u poslednjoj celiji od onih devet iznad? Znaci, ako npr. upisem broj prvo u prvoj celiji, pa zatim u drugoj, pa npr. petoj hocu da mi u desetoj celiji bude ispisan samo broj iz pete celije. Ako broj nije upisan celija se ne racuna, ako je upisan Excel treba da je uporedi sa ostalih osam, i ako je ta celija “najdonja”(najblize desetoj celiji) da ga (broj) prepise u desetu celiju.
 
Odgovor na temu

apos
radim i to je nešto
Rajvosa

Član broj: 93749
Poruke: 47
*.PPPoE-2276.sa.bih.net.ba.

Sajt: www.icentar.ba


+1 Profil

icon Re: [Excel] uporedjivanje09.08.2006. u 07:56 - pre 193 meseci
Pa ako je prva čelija B4
odeš na B5 i ukucaš =B4
POtom označiš B5 i dogovarajući broj ćelija ispod i klineš Ctrl + D

Ovaj dan je prelijep
 
Odgovor na temu

pmiloicasecurity

Član broj: 104241
Poruke: 4
*.teol.net.



Profil

icon Re: [Excel] uporedjivanje10.08.2006. u 14:16 - pre 193 meseci
Takvo resenje ispunjava moj niz celija sa prethodnim brojem u celiji, i ne resava moj problem, nazalost! Dajte molim vas predlozite nesto drugo..
 
Odgovor na temu

elmagio
Kontroling i informatika

Član broj: 95249
Poruke: 164



+1 Profil

icon Re: [Excel] uporedjivanje10.08.2006. u 20:57 - pre 193 meseci


Evo ga sa malim zakašnjenjem. J.... nisam te bio dobro razumio.

Nadam se da te i jesam razumio?


Pogledaj Excel fajl pa javi.


Lp,
Elmagio
Prikačeni fajlovi
 
Odgovor na temu

pmiloicasecurity

Član broj: 104241
Poruke: 4
*.teol.net.



Profil

icon Re: [Excel] uporedjivanje11.08.2006. u 18:37 - pre 193 meseci
Svaka cast, majstore! Formula je ipak komplikovana za tako prost zadatak! Hvala ti, puno si mi pomogao..
 
Odgovor na temu

elmagio
Kontroling i informatika

Član broj: 95249
Poruke: 164



+1 Profil

icon Re: [Excel] uporedjivanje11.08.2006. u 18:49 - pre 193 meseci

Pa i nije baš prost? Ako nećeš upotrebljavati macro onda jedino ovako pomoću array formula!



Nema na čemu i drugi put...

 
Odgovor na temu

[es] :: Office :: Excel :: [Excel] uporedjivanje

[ Pregleda: 4670 | Odgovora: 7 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.