Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Onemogućavanje pregleda koda strane - disabling view source, kako?

[es] :: PHP :: Onemogućavanje pregleda koda strane - disabling view source, kako?
(Zaključana tema (lock), by flylord)

[ Pregleda: 3506 | Odgovora: 14 ] > FB > Twit

Postavi temu

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

MARUZ

Član broj: 810
Poruke: 31
*.dkts.co.yu.



Profil

icon Onemogućavanje pregleda koda strane - disabling view source, kako?27.07.2006. u 09:04 - pre 213 meseci
Kod htm strana ubacim java script ispod head-a:

<script language="Javascript1.2">

// (C) 2003 CodeLifter.com
// Source: CodeLifter.com
// Do not remove this header

// Set the message for the alert box
am = "Ova funkcija je onemogućena!";

// do not edit below this line
// ===========================
bV = parseInt(navigator.appVersion)
bNS = navigator.appName=="Netscape"
bIE = navigator.appName=="Microsoft Internet Explorer"

function nrc(e) {
if (bNS && e.which > 1){
alert(am)
return false
} else if (bIE && (event.button >1)) {
alert(am)
return false;
}
}

document.onmousedown = nrc;
if (document.layers) window.captureEvents(Event.MOUSEDOWN);
if (bNS && bV<5) window.onmousedown = nrc;

</script>
________________________________________________________________

ali kako to da uradim kod php-a?


 
0

flylord
Ilić Aleksandar
Simplicity d.o.o.
Nis/Uzice

Član broj: 2954
Poruke: 3859
*.dynamic.sbb.co.yu.

ICQ: 4849714


+68 Profil

icon Re: Onemogućavanje pregleda koda strane - disabling view source, kako?27.07.2006. u 10:31 - pre 213 meseci
Sta li si ti pitao? Da kroz PHP onemogucis da neko vidi HTML source neke stranice (sto je apsolutno nemoguce) ?
 
0

MARUZ

Član broj: 810
Poruke: 31
*.dkts.co.yu.



Profil

icon Re: Onemogućavanje pregleda koda strane - disabling view source, kako?27.07.2006. u 10:36 - pre 213 meseci
ma neee flylord


ova skriptica gore je za onemogućavanje pregleda koda,
kada je sajt (strana) napisan u HTMLu.

A meni sad treba onemogućavanje pregleda koda,
kada je sajt urađen u PHPu.

jesi sad razumeo?

 
0

flylord
Ilić Aleksandar
Simplicity d.o.o.
Nis/Uzice

Član broj: 2954
Poruke: 3859
*.dynamic.sbb.co.yu.

ICQ: 4849714


+68 Profil

icon Re: Onemogućavanje pregleda koda strane - disabling view source, kako?27.07.2006. u 13:33 - pre 213 meseci
i daljte te ne razumem :(
Sto ne stavis taj isti JS kod u HTML output od php stranice? Prosto... Ili u template ako koristis templejove?..
 
0

1r0nM4n
Nenad Vasić
Web Developer
Beograd

Član broj: 55970
Poruke: 441
*.82.eunet.yu.

ICQ: 303614173
Sajt: www.nenadvasic.com


+1 Profil

icon Re: Onemogućavanje pregleda koda strane - disabling view source, kako?27.07.2006. u 13:57 - pre 213 meseci
Citat:
MARUZ:A meni sad treba onemogućavanje pregleda koda, kada je sajt urađen u PHPu.

Ako želiš da onemogućiš da neko vidi PHP source code, onda je to već urađeno :)
Što se tiče HTML kôda, to nikako ne možeš da sakriješ!


 
0

MARUZ

Član broj: 810
Poruke: 31
*.ptt.yu.



Profil

icon Re: Onemogućavanje pregleda koda strane - disabling view source, kako?27.07.2006. u 20:25 - pre 213 meseci
Flylord

to je dobra ideja
probaću sutra

 
0

MARUZ

Član broj: 810
Poruke: 31
*.ptt.yu.



Profil

icon Re: Onemogućavanje pregleda koda strane - disabling view source, kako?27.07.2006. u 20:26 - pre 213 meseci

1r0nM4n



pa reeeci
kako je to urađeno

 
0

w3bl0rd
Varaždin, Hrvatska

Član broj: 82659
Poruke: 380
*.cmu.carnet.hr.



+26 Profil

icon Re: Onemogućavanje pregleda koda strane - disabling view source, kako?27.07.2006. u 22:38 - pre 213 meseci
bravo ako onemogućiš desni klik ne znači da si onemogućio da ti neko vidi source... to su najveće gluposti... ko je rekao da user nemože kliknuti u browseru na view page source... ili jednostavno ALT+U da vidi source ili ko je rekao da stranicu opće mora otvoriti u browseru? teške gluposti kod koji se izvršava na strani klijenta je nemoguće sakriti!
there's no place like 127.0.0.1
 
0

Radovan__III
Radovan__III
Beograd

Član broj: 15669
Poruke: 1245
*.beobug.com.



+26 Profil

icon Re: Onemogućavanje pregleda koda strane - disabling view source, kako?27.07.2006. u 23:03 - pre 213 meseci
sa js-om sakriti ..... jednostavnim disableom js-a ti vidis kod
Aj sad svi u biblioteku da nesto pojedemo i popijemo ...
--------------------------------
Knjigovodstvo

 
0

MARUZ

Član broj: 810
Poruke: 31
*.ptt.yu.



Profil

icon Re: Onemogućavanje pregleda koda strane - disabling view source, kako?27.07.2006. u 23:20 - pre 213 meseci
w3bl0rd



ajde kad si tolki experat
otvori view page source ove stranice

 
0

1r0nM4n
Nenad Vasić
Web Developer
Beograd

Član broj: 55970
Poruke: 441
*.52.eunet.yu.

ICQ: 303614173
Sajt: www.nenadvasic.com


+1 Profil

icon Re: Onemogućavanje pregleda koda strane - disabling view source, kako?27.07.2006. u 23:22 - pre 213 meseci
Citat:
MARUZ: 1r0nM4n

:D

pa reeeci
kako je to urađeno

:)

Da ti kažem kako je onemogućeno da neko pregleda PHP source sajta??!!
 
0

MARUZ

Član broj: 810
Poruke: 31
*.ptt.yu.



Profil

icon Re: Onemogućavanje pregleda koda strane - disabling view source, kako?27.07.2006. u 23:38 - pre 213 meseci
1r0nM4n



pa možeš i da nacrtaš ili napišeš

 
0

misk0
.: Lugano :. _.: CH :.

SuperModerator
Član broj: 634
Poruke: 2824
*.adsl.ticino.com.

ICQ: 46802502


+49 Profil

icon Re: Onemogućavanje pregleda koda strane - disabling view source, kako?28.07.2006. u 08:07 - pre 213 meseci
Citat:
MARUZ:
pa možeš i da nacrtaš ili napišeš


A da ti negdje procitas sta je PHP, kako radi i to? Ili bilo koji drugi server-side jezik? Pa onda da ides da programiras?

:: Nemoj se svadjati sa budalom, ljudi cesto nece primjetiti razliku ::
 
0

MARUZ

Član broj: 810
Poruke: 31
*.dkts.co.yu.



Profil

icon Re: Onemogućavanje pregleda koda strane - disabling view source, kako?28.07.2006. u 10:05 - pre 213 meseci
misk0



hvala
kako se toga nisam setio
baš mi pomože

 
0

[es] :: PHP :: Onemogućavanje pregleda koda strane - disabling view source, kako?
(Zaključana tema (lock), by flylord)

[ Pregleda: 3506 | Odgovora: 14 ] > FB > Twit

Postavi temu

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.