Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Real time aplikacije u .NET-u

[es] :: .NET :: Real time aplikacije u .NET-u

[ Pregleda: 3513 | Odgovora: 5 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Nedeljko
Nedeljko Stefanović

Član broj: 314
Poruke: 8632
*.sr.gov.yu.



+2789 Profil

icon Real time aplikacije u .NET-u22.07.2006. u 21:59 - pre 215 meseci
Zašto se C# ne preporučuje za, na primer, multimediju i ostale real time namene? Nije valjda samo zbog GC-a? U real time aplikacijama se ionako i u jeziku C++ unapred alocira sva potrebna memorija, i onda samo ona koristi. Ako u C#.NET-u koristim samo vrednosne tipove, a referencne alociram unapred, zašto bi se GC uključivao? Šta to .NET čini nepodesnim za video igre i slične namene?
Nije bitno koji su zaključci izvučeni, već kako se do njih došlo.
 
Odgovor na temu

zulfy
BiH

Član broj: 102366
Poruke: 5
*.tel.net.ba.

Sajt: www.prozorama.com


Profil

icon Re: Real time aplikacije u .NET-u23.07.2006. u 02:00 - pre 215 meseci
Koliko ja znam, igre se mogu programirati u C#! DX9.0 ima i svoju verziju koja radi sa upravljanim koodom. Ovisno o načinu programiranja, igrice mogu da lete ili da se vuku. To je do vještine programera.... Posjedujem bas neku dobru knjigu o tome.... Ali nisam stigao da je pogledam.... samo letimicno....

A mislim da je razlog u tome što se programi napisani u C# izvode posredstvom CLR-a (comon language runtime-a). Taj isti CLR se brine o memoriji i posjeduje GarbageColector za oslobađanje memorije od objekata koji se ne koriste. Naravno programer može i sam oslobadjati memorijkse resurse.... CLR također iskorištava u letu i sve napredne instrukcije određenih procesora, pa tako izvođenje nekih aplikacija može znatno ubrzati za razliku od klasično napisanih c++ programa... No međutim, mislim da se dosta vremena u izvođenju .net aplikacija gubi na rekurziji objekata koji se koriste.... Ono ako se istinski koristi OOP.... (samo mislim) Dok je to sve u c++ nekako, u letu i bez dodatnih prevođenja kooda (tj. CLR-a).... stoga je za te stvari c++ bolji... barem sam ja to tako shvatio, i nemora biti točno... :-)

btw: što je GC?
Realizacija je umjetnost.....
 
Odgovor na temu

misk0
.: Lugano :. _.: CH :.

SuperModerator
Član broj: 634
Poruke: 2824
*.adsl.ticino.com.

ICQ: 46802502


+49 Profil

icon Re: Real time aplikacije u .NET-u23.07.2006. u 09:42 - pre 215 meseci
Citat:
zulfy:
btw: što je GC?


upravo to sto si i napisao - Garbage Collector :)

:: Nemoj se svadjati sa budalom, ljudi cesto nece primjetiti razliku ::
 
Odgovor na temu

Dragi Tata
Malo ispod Kanade

Član broj: 1958
Poruke: 3906
*.hsd1.ma.comcast.net.



+6 Profil

icon Re: Real time aplikacije u .NET-u23.07.2006. u 13:57 - pre 215 meseci
Citat:
Nedeljko: Zašto se C# ne preporučuje za, na primer, multimediju i ostale real time namene? Nije valjda samo zbog GC-a? U real time aplikacijama se ionako i u jeziku C++ unapred alocira sva potrebna memorija, i onda samo ona koristi. Ako u C#.NET-u koristim samo vrednosne tipove, a referencne alociram unapred, zašto bi se GC uključivao? Šta to .NET čini nepodesnim za video igre i slične namene?


U C#-u možeš da koristiš isključivo value tipove jedino ako uopšte ne koristiš BCL biblioteku, a koristiti C# u takvim uslovima je čist sadomazohizam. U stvari, kad bolje razmislim, čak i neke osnovne jezičke konstrukcije, kao što su nizovi bi ti bili van domašaja.
 
Odgovor na temu

rambo2004
Programer, Beograd

Član broj: 94377
Poruke: 57
*.eunet.yu.



+1 Profil

icon Re: Real time aplikacije u .NET-u24.07.2006. u 11:17 - pre 215 meseci

Zdravo.

Radim na "real time" prenosu i prikazivanju podataka sa berze. Radi se o ogromnim kolicinama podataka kojie treba obraditi pa onda na osnovu njih napraviti chart -ove i prikazati ih na druge nacine. Brzine osvezavanja podataka idu i do 5 milisekundi prilikom otvaranja Njujorske berze Ponedeljkom.

Skoro sve je napravljeno u C# -u i radi kao zmaj. Ne vidim zasto bi C# bio los za programiranje u realnom vremenu??? Postoje neka ogranicenja u vezi sa crtanjem u GDI+ ali to je stvar nepotpune izrade tog paketa i moze se premostiti. Ostalo je ok. Reference mnogo ubrzavaju stvar jer nema prenosenja parametara po vrednosti. To radi OK.

Pozdrav.
 
Odgovor na temu

logic_rabbit
Radenko Zec
banjaluka

Član broj: 74458
Poruke: 271
*.lanaco.com.



+1 Profil

icon Re: Real time aplikacije u .NET-u24.07.2006. u 14:33 - pre 215 meseci
Postoji masa knjiga o programiranju 3d igrica itd.. sa C#
C# directx 9.0 programing,c# game engine programing,...i sl .ja imam jedno 10 kom.
logic_rabbit (MCAD,MCSD,MCT,MCTS-
Windows development,MCPD)
 
Odgovor na temu

[es] :: .NET :: Real time aplikacije u .NET-u

[ Pregleda: 3513 | Odgovora: 5 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.