Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

import podataka u clientdataset?

[es] :: Pascal / Delphi / Kylix :: import podataka u clientdataset?

[ Pregleda: 1851 | Odgovora: 1 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

enes omeragic

Član broj: 45562
Poruke: 70
*.dialup.sezampro.yu.



Profil

icon import podataka u clientdataset?21.07.2006. u 15:22 - pre 192 meseci
Kako da importujem podatke u clientdataset(delphi) iz nekog tekstualnog ili excel fajla. Da li postoji neka free komponenta za to ili moze sa nekom vec postojecom iz delphija. Hvala unapred....
 
Odgovor na temu

chachka
Srđan Mijatov
Programer
BUS Computers
Kikinda

Član broj: 53780
Poruke: 576
*.tippnet.co.yu.

Sajt: www.baze-podataka.net


+4 Profil

icon Re: import podataka u clientdataset?21.07.2006. u 18:50 - pre 192 meseci
U Windowsu kreiras ODBC datasource sa Excel drajverima ka zeljenom fajlu. U Delphiju dalje ide TADOConnection, TADOTable, TDataSetProvider i na kraju TClientDataSet.
"The best code is no code at all."
- Zidar (ES član)
"Biggest obstacle to learning
SQL is unlearning procedural
programming."
- Joe
Celko
"Minimize code, maximize data."
- A. Neil Pappalardo
 
Odgovor na temu

[es] :: Pascal / Delphi / Kylix :: import podataka u clientdataset?

[ Pregleda: 1851 | Odgovora: 1 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.