Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Kako bih mogao odraditi ovo??? HITNO JAKO

[es] :: Flash :: Kako bih mogao odraditi ovo??? HITNO JAKO

[ Pregleda: 1777 | Odgovora: 2 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

ducka
Milos Dukic
Novi Sad

Član broj: 8386
Poruke: 596



+1 Profil

icon Kako bih mogao odraditi ovo??? HITNO JAKO19.07.2006. u 13:03 - pre 192 meseci


Kako bih u flashu na ovoj gore slici mogao da dobijem to da kad kliknem na strelicu ispod ove velike slike dobijem drugu sliku a da se i gore na tim thumbovima menja redosled njih jedna po jedna u desnu stranu. Srednji thumb bi bio uvek taj koji bi se pojavljivao i kao velika fotka. Hitno mi je ovo, ako nije nekom problem da mi objasni.
Hvala unapred.
 
Odgovor na temu

vojjin
Vojin Petrovic
Zemun

Član broj: 64920
Poruke: 69
..shall-bg.customer.sbb.co.yu.

ICQ: 10594603
Sajt: www.zoki.com


Profil

icon Re: Kako bih mogao odraditi ovo??? HITNO JAKO19.07.2006. u 23:49 - pre 192 meseci
Pa probaj ovako:
napravi array sa 4 fotke, tj lokacije jpegova, recimo slika[0]..slika[3]
postavi neki kaunter na 0;
u tom momentu ces imati u sredini sliku[0] a gore slike [1], [2] i [3]

na strelicu desno podizes kaunter za 1, na levo smanjujes za 1

prilikom svakog pomeranja, slika dole ce ti biti slika[kaunter%4], a gore slika[(kaunter+1)%4],slika[(kaunter+2)%4],slika[(kaunter+3)%4],
i samo loadujes odredjene jpegove u svaki flim

ako ti i dalje nije jasno pitaj

Kiseonik je pronadjen tek 1864. Nije utvrđeno kako su ljudi disali pre toga.
www.zoki.com

 
Odgovor na temu

vojjin
Vojin Petrovic
Zemun

Član broj: 64920
Poruke: 69
..shall-bg.customer.sbb.co.yu.

ICQ: 10594603
Sajt: www.zoki.com


Profil

icon Re: Kako bih mogao odraditi ovo??? HITNO JAKO19.07.2006. u 23:55 - pre 192 meseci
recimo.. movie sa slikama su "bigmovie", "small1","small2" i "small3", a dugmici su "prevPic" i "nextPic".

var slike=new Array("slika1.jpg","slika2.jpg","slika3.jpg","slika4.jpg");
var kaunter=0;

function loadSlike (kaunter) {
bigmovie.loadMovie(slika[kaunter%4]);
small1.loadMovie(slika[(kaunter+1)%4]);
small2.loadMovie(slika[(kaunter+2)%4]);
small3.loadMovie(slika[(kaunter+3)%4]);
}

prevPic.onPress=function() {
kaunter--;
loadSlike(kaunter);
};

nextPic.onPress=function() {
kaunter++;
loadSlike(kaunter);
};


samo jos izregulisi velicine pozvanih slika u movies u funkciji loadSlike.

Kiseonik je pronadjen tek 1864. Nije utvrđeno kako su ljudi disali pre toga.
www.zoki.com

 
Odgovor na temu

[es] :: Flash :: Kako bih mogao odraditi ovo??? HITNO JAKO

[ Pregleda: 1777 | Odgovora: 2 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.