Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

include js ?

[es] :: Web dizajn i CSS :: include js ?

[ Pregleda: 2821 | Odgovora: 5 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

gh0st
Skola
split

Član broj: 4066
Poruke: 182
*.cmu.carnet.hr

Jabber: not avalable


Profil

icon include js ?20.01.2003. u 19:31 - pre 225 meseci
Želim da kad na jednu stranicu dodam neki link ili izvršim neku promjenu da mi ta promjena bude na svim stranicama.
U fajl sam upisao svoj menu ...
Probao sam <script src="fajl.js" (i te neke varijante) da mi includa taj fajl u code stranice i ne pojavljuje se ništa ....
U čemu je problem ! I dali mogu includat neki html fajl .

Ovo mi jako hitno!

Hvala ...
 
Odgovor na temu

Q_Line
BiH

Član broj: 4879
Poruke: 76

Sajt: www.google.ba


Profil

icon Re: include js ?21.01.2003. u 07:26 - pre 225 meseci
U HTML kod gdje zelis postaviti podatke koji ce ti biti izmjenjivi, upises:
<script src="fajl.js" language="javascript" type="text/javascript"></script>

a ovaj file "fajl.js" mozes popuniti podacima kako zelis, naravno uz postivanje odredjenih pravila.

Evo jedan primjer popune tog fajl.js fajla:

document.write("Linkovi...<br>Muzika!<br>Nauka!<br>Tehnologije!<br>\"Zabava!\"<br>Sport!");

Znaci izmedju document.write(" i "); ubacujes svoj KOD. Ukoliko imas karakter " u svom HTML kodu (vjerovatno ces morati imati) postavi \ ispred takvog karaktera ( \" ) da ga js zanemari kao svog izvrsnog!


"Q" 9G - Ponosni Titin pionir
 
Odgovor na temu

gh0st
Skola
split

Član broj: 4066
Poruke: 182
*.cmu.carnet.hr

Jabber: not avalable


Profil

icon Re: include js ?21.01.2003. u 15:24 - pre 225 meseci

Ovaj code mi ne radi . (događa se isto kao i prije ) .. Gdje bi mogao biti problem ?....
I jeli stranica mora bit na serveru da bi ova skripta radila ?
 
Odgovor na temu

Goran Rakić
Beograd

Član broj: 999
Poruke: 3766

Sajt: blog.goranrakic.com


+125 Profil

icon Re: include js ?21.01.2003. u 15:32 - pre 225 meseci
Naravno da ne mora, a ti lepo pogledaj gde je greška.. (Mozilla ima sjajan JavaScript Debuger)
http://sr.libreoffice.org — slobodan kancelarijski paket, obrada teksta, tablice,
prezentacije, legalno bez troškova licenciranja
 
Odgovor na temu

gh0st
Skola
split

Član broj: 4066
Poruke: 182
*.cmu.carnet.hr

Jabber: not avalable


Profil

icon Re: include js ?26.01.2003. u 18:50 - pre 225 meseci
Problem !!! ...

Kad stavim IFRAME i u njega uključim drugu stranicu sa linkovima , sad kad kliknem na link ta stranica se pojavi unutar FRAMEA ... Dali mogu klikom na link u IFRAMEU da mi se taj link ukljuci kao cjela stranica , ali ne kao nova nego u istom prozoru !
 
Odgovor na temu

-zombie-
Tomica Jovanovic
freelance programmer
ni.ac.yu

Član broj: 4128
Poruke: 3448
*.rcub.bg.ac.yu

Sajt: localhost


+4 Profil

icon Re: include js ?26.01.2003. u 21:58 - pre 225 meseci
<a href="blaah.truc" target="_top">klkni</a>
 
Odgovor na temu

[es] :: Web dizajn i CSS :: include js ?

[ Pregleda: 2821 | Odgovora: 5 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.