Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Preloader(Loader) za dinamicki tekst koji se ucitava u flash??

[es] :: Flash :: Preloader(Loader) za dinamicki tekst koji se ucitava u flash??

[ Pregleda: 3303 | Odgovora: 11 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

DJankos
Dragan Jankovic
Nis

Član broj: 87058
Poruke: 31
*.rcub.bg.ac.yu.

ICQ: 191


Profil

icon Preloader(Loader) za dinamicki tekst koji se ucitava u flash??10.07.2006. u 12:10 - pre 167 meseci
Postovanje Elitovci,
radim jedan flash projekat , gde ce se sav tekst koji ce se prikazivati u fleshu "ucitavati" iz spoljasnjeg .txt fajla (neki od njihj imaju i preko 20k).
Zahvaljujuci nasim savremenim mrezama :), potrebno mi je resenje za loader koji ce se prikazivati u flash filmu , sve dok se ne ucita tekst iz spoljasnjeg txt fajla? Dali je neko radio nesto slicno?
"Bolje citavog zivota biti milijunas, nego sedam dana zivjeti u bedi"
 
Odgovor na temu

milantrax2005
Milan Trajković
Nis

Član broj: 53910
Poruke: 675
*.adsl.sezampro.yu.

ICQ: 324951764


+2 Profil

icon Re: Preloader(Loader) za dinamicki tekst koji se ucitava u flash??10.07.2006. u 12:47 - pre 167 meseci
Recimo jedan primer iz help-a

Code:

var my_lv:LoadVars = new LoadVars();
my_lv.onLoad = function(success:Boolean):Void {
    if (success) {
        //neka akcija nakon zavrsetka ucitavanja
        //npr. da sakrije neku animaciju koja bi zabavljala posetioce
        //dok se TXT ne ucita,i nakon toga da postavi taj TXT u dinamic box
    } else {
        trace("Neuspelo ucitavanje !");
    }
}
my_lv.load("putanja/tekst.txt");



Naravno pre ovog koda postavis kod za neku animaciju koja ce da prati ucitavanje...
Tu cak mozes da koristis getBytesLoaded(); i getBytesTotal(); pa i event tipa onHTTPStatus

LoadVars
 
Odgovor na temu

DJankos
Dragan Jankovic
Nis

Član broj: 87058
Poruke: 31
*.rcub.bg.ac.yu.

ICQ: 191


Profil

icon Re: Preloader(Loader) za dinamicki tekst koji se ucitava u flash??10.07.2006. u 13:44 - pre 167 meseci
ok, hvala na odgovoru, ovo sada radi odprilike onako kako sam zeleo. (dobar ti je sajt, dobro je sto nas ima sve vise koji shvatamo flash umetnost i njegove mogucnosti (mozes da pogledas ovaj moj rad www.ni.ac.yu/junis/index.html, simulacija windows okruzenja u flashu...dvoklik ikonice, desni klik, start meni, zamena backgroud slike, menjanje boje teme....)
imam jos jedno pitanje:
preko textualnog fajla ucitavam i slike (upise se html tag za sliku u .txt) iz zasebnog foldera u isto dynamic polje. preloader texta kakav si opisao preskace ucitavanje slike(prikazuje najpre text , pa nakon toga za neko vreme prikaze i sliku, postoji li mozda i za to resenje?
u svakom slucaju hvala jos jednomi za ovo prethodno
pozdrav

"Bolje citavog zivota biti milijunas, nego sedam dana zivjeti u bedi"
 
Odgovor na temu

milantrax2005
Milan Trajković
Nis

Član broj: 53910
Poruke: 675
*.adsl.sezampro.yu.

ICQ: 324951764


+2 Profil

icon Re: Preloader(Loader) za dinamicki tekst koji se ucitava u flash??10.07.2006. u 14:09 - pre 167 meseci
Bila je neka fora da slika (klip) ostane u SWF-u pa da eksterni txt diriguje njeno postavljanje u dynamic box,ali nisam siguran kako bi se to sve uklopilo...Sigurno se ne bi cekalo na njeno ucitavanje...

Ovo sa win okruzenjem je i meni palo na pamet,mada me je jedan prijatelj "odgovorio" od te ideje.Mada mislim da je tu maximalna upotrebljivost od strane korisnika jer su ljudi navikli na win interfejs...
Prikačeni fajlovi
 
Odgovor na temu

DJankos
Dragan Jankovic
Nis

Član broj: 87058
Poruke: 31
*.rcub.bg.ac.yu.

ICQ: 191


Profil

icon Re: Preloader(Loader) za dinamicki tekst koji se ucitava u flash??10.07.2006. u 14:19 - pre 167 meseci
hvala za attacment pogleda cu ga :)

sto se tice win okruzenja jeste dobro resenje(posto je najblizi korisnicima), ali je problem u tome sto standardni korisnici nisu navikli i na win okruzenje na webu
(pr. apriori: kako da se pokrenu ovi linkovi sa desktopa? (ljudi navikli da kliknu samo jednom da ih link odvede na zeljenu stranicu i slicno......
"Bolje citavog zivota biti milijunas, nego sedam dana zivjeti u bedi"
 
Odgovor na temu

milantrax2005
Milan Trajković
Nis

Član broj: 53910
Poruke: 675
*.adsl.sezampro.yu.

ICQ: 324951764


+2 Profil

icon Re: Preloader(Loader) za dinamicki tekst koji se ucitava u flash??10.07.2006. u 14:27 - pre 167 meseci
Pa najlakse je da bude jedan klik i go.Dvoklik je malo komplikovaniji da se izvede u Flash-u.Svako ko je "dotakao" Flash to zna...Ti postavi da svaka ikonica ima svoj context menu, pa u info stavi da ako hoce da pokrenu link kliknu desnim klikom pa na stavku iz context menija :) To bi tek bilo...
 
Odgovor na temu

kelja

Član broj: 70429
Poruke: 1416
*.dialup.neobee.net.



+35 Profil

icon Re: Preloader(Loader) za dinamicki tekst koji se ucitava u flash??10.07.2006. u 15:36 - pre 167 meseci
Greska!Mislio sam da nije resen dvoklik ,pa sam poslao neki kod...ali sad vidim da je sve ok.
 
Odgovor na temu

milantrax2005
Milan Trajković
Nis

Član broj: 53910
Poruke: 675
*.adsl.sezampro.yu.

ICQ: 324951764


+2 Profil

icon Re: Preloader(Loader) za dinamicki tekst koji se ucitava u flash??10.07.2006. u 15:45 - pre 167 meseci
Evo ja sam nasao ovaj primer >
Prikačeni fajlovi
 
Odgovor na temu

milantrax2005
Milan Trajković
Nis

Član broj: 53910
Poruke: 675
*.adsl.sezampro.yu.

ICQ: 324951764


+2 Profil

icon Re: Preloader(Loader) za dinamicki tekst koji se ucitava u flash??10.07.2006. u 15:48 - pre 167 meseci
@ kelja
Nema veze,mozda ce nekom da zatreba :)
 
Odgovor na temu

kelja

Član broj: 70429
Poruke: 1416
*.dialup.neobee.net.



+35 Profil

icon Re: Preloader(Loader) za dinamicki tekst koji se ucitava u flash??10.07.2006. u 16:46 - pre 167 meseci
@milantrax
Ma da,pravo zboris,ja sam nasao ovaj primer,pa nek ljudi biraju:-)
Code:

onClipEvent (load) {
    doubleclickDuration = 300;
    lastClick = 0;
}
onClipEvent (mouseUp) {
    _root.tajmer = getTimer();
    if (this.hitTest(_root._xmouse, _root._ymouse, true)) {
        if (lastClick == 0) {
            lastClick = getTimer();
        } else {
            lastClick = 0;
            _root.klik = "double click";
        }
    }
}
onClipEvent (enterFrame) {
    if (lastClick>0) {
        if ((getTimer()-lastClick)>doubleclickDuration) {
            lastClick = 0;
            _root.klik = "single click";
        }
    }
}

Da,ovaj kod ide na movieClip!
 
Odgovor na temu

milantrax2005
Milan Trajković
Nis

Član broj: 53910
Poruke: 675
*.adsl.sezampro.yu.

ICQ: 324951764


+2 Profil

icon Re: Preloader(Loader) za dinamicki tekst koji se ucitava u flash??11.07.2006. u 19:01 - pre 167 meseci
Vidi,vidi ovaj dvoklik cak i kosta

http://www.communitymx.com/abstract.cfm?cid=076F1
 
Odgovor na temu

kelja

Član broj: 70429
Poruke: 1416
*.dialup.neobee.net.



+35 Profil

icon Re: Preloader(Loader) za dinamicki tekst koji se ucitava u flash??11.07.2006. u 22:12 - pre 167 meseci
Pa da, znanje se vazda najskuplje naplacivalo...
 
Odgovor na temu

[es] :: Flash :: Preloader(Loader) za dinamicki tekst koji se ucitava u flash??

[ Pregleda: 3303 | Odgovora: 11 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.