Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

[Excel] izvjestaj za gorivo

[es] :: Office :: Excel :: [Excel] izvjestaj za gorivo

[ Pregleda: 6305 | Odgovora: 8 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

samke
RS BIH

Član broj: 35675
Poruke: 68
*.do.pttrs.net.



Profil

icon [Excel] izvjestaj za gorivo30.06.2006. u 07:22 - pre 193 meseci
Imam jedan zadatak za uraditi u excelu ali nisam nasao nacin kako, a radi se o sledecem:
Treba mi dnevni izvjestaj o prodaji goriva za firmu i to - izvjestaj po otpremnicama i po vrsti goriva.
Napravio sam nesto ali imam neobican zahtjev.
U kolone od A - E i K - M upisujem rucno tekst,(kolona M je vazna jer je u njoj ispisana vrsta goriva)
kolone F , G , I - rucno brojnu vrijednost
kolone H , J - formula za izracunavanje
kolona C17 sum za jednu vrstu goriva itd.

ZADATAK :

Podaci se upisuju onako kako dolaze raznorazni kupci i redoslijed se mora postovati zbog pregleda stampe
U koloni M se pojavljuju razne vrste goriva po stvarnom redoslijedu ,e sad -
kako da ja prilikom izracunavanja, na najlaksi nacin , u npr koloni C17 dobijem ukupnu sumu prodatog goriva MB-98 a da prilikom stampanja izvjestaja isti izgleda onako kako je stvarni redoslijed upisa.

Malo sam zapetljao vjerovatno ali cu objasniti jos ako bude trebalo i nadam se da ste skuzili.
Hvala
Prikačeni fajlovi
 
Odgovor na temu

konislav

Član broj: 52073
Poruke: 520
62.220.220.*



+228 Profil

icon Re: [Excel] izvjestaj za gorivo03.07.2006. u 00:43 - pre 193 meseci


Dali si probao sa SUMIF . Ti imas pet - sest vrsta goriva i to ne bi trebali biti problem . ( nije problem ni da je sesdeset , da ne budem pogresno shvacen ).
 
Odgovor na temu

elmagio
Kontroling i informatika

Član broj: 95249
Poruke: 164



+1 Profil

icon Re: [Excel] izvjestaj za gorivo04.07.2006. u 10:41 - pre 193 meseci
Dali si probao sa SUMIF . Ti imas pet - sest vrsta goriva i to ne bi trebali biti problem . ( nije problem ni da je sesdeset , da ne budem pogresno shvacen ).


Ali njemu treba dnevni izvjestaj i tu nemožeš koristiti SUMIF. Ovako kako je on postavio u listu "po otpremnicama" nemožeš to napraviti za dnevno zato što ti fali jedan glavni podatak. Datum?
Ako će raditi za svaki dan jedan novi list onda može ovako kako si ti rekao.
 
Odgovor na temu

samke
RS BIH

Član broj: 35675
Poruke: 68
*.do.pttrs.net.



Profil

icon Re: [Excel] izvjestaj za gorivo05.07.2006. u 06:16 - pre 193 meseci
Hvala rijesio sam jedan dio problema ali ima sad nesto drugo
Kada u kolonu I (u bilo koju celiju) ne upisem nista, u koloni J
se pojavi #DIV/0! sto se prilikom stampanja ne smije vidjeti.
Kako ovo da rijesim? Pokusao sam sa validaciom ali bih za svaku
celiju posebno morao pisati validaciju (ako budem morao ...)
U kolonu I se ne upisuje nista kada je gorivo -LUS- u pitanju
 
Odgovor na temu

samke
RS BIH

Član broj: 35675
Poruke: 68
*.do.pttrs.net.



Profil

icon Re: [Excel] izvjestaj za gorivo05.07.2006. u 06:19 - pre 193 meseci
Ako će raditi za svaki dan jedan novi list onda može ovako kako si ti rekao.



Da , radicu za svaki dan po jedan sheet u istom dokumentu
 
Odgovor na temu

Shomy#1

Član broj: 66898
Poruke: 63
62.108.109.*



Profil

icon Re: [Excel] izvjestaj za gorivo05.07.2006. u 07:41 - pre 193 meseci
@ SAMKE
Hajde prikaci fajl u kome se rijesio!
Ja sam juce pokusavao da ti uradim ali mi je konstantno izbacivao nulu, iako je formula bila ok.
 
Odgovor na temu

Jpeca
Predrag Jovanović
poslovni analitičar
Gowi
Pančevo

Moderator
Član broj: 25683
Poruke: 2230
212.200.27.*

Sajt: www.gowi.rs


+100 Profil

icon Re: [Excel] izvjestaj za gorivo05.07.2006. u 07:54 - pre 193 meseci
Jedan (pretpostavljam najjednostavniji) način je da koristeći uslovno formatiranje obojiš sadržaj ćelije u belo u slučaju greške - tako da se ne vidi

1/ Selektuj ćeliju (ćelije) koja sadrži grešku
2/ Izaberi Conditional Formatting iz menija Format
3/ U polju sa leve strane postavi Formula Is.
4/ U polju sa desne strane otkucaj =ISERROR(ref), gde je ref adresa ćelije u kojoj je greška (odnosno prve ćelije u slučaju grupe ćelija)
5/ Klikni na format, pa u opcijama Fonta postavi boju na belu
Nije to loše Rembrante, samo što ne bi dodao još malo boje?
 
Odgovor na temu

crade
Srbija

Član broj: 79038
Poruke: 61
*.vdial.verat.net.



Profil

icon Re: [Excel] izvjestaj za gorivo06.07.2006. u 11:51 - pre 193 meseci
Rezultat delenja (u koloni J) dobiti posredno pomoću sledeće formule:

=IF(ISERROR(H1/I1);"";H1/I1)
 
Odgovor na temu

samke
RS BIH

Član broj: 35675
Poruke: 68
*.do.pttrs.net.



Profil

icon Re: [Excel] izvjestaj za gorivo06.07.2006. u 21:25 - pre 193 meseci
Hvala za konislava koji mi je veliki dio problema rijesio a isto tako
hvala za Jpeca, za ostali dio mog problema.
Ujedno se zahvaljujem i ostalima za ucestvovanje u rjesavanju problema
 
Odgovor na temu

[es] :: Office :: Excel :: [Excel] izvjestaj za gorivo

[ Pregleda: 6305 | Odgovora: 8 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.