Zapravo postoji dva tipa teslinog transformatora.Jedan je njegov izvorni rezonantni transformator koji koristi sistem rezonancije za dobijanje visokog napona i frekvencije, i prilagođen je za rad sa jakim strujama, vrlo pouzdan i izdržljiv.
Drugi je replika teslinog transformatora koji je prilagođen savremenom tehnologiom i koristi sistem poluprovodničkih oscilatornih kola, a pogodan je za rad sa slabim strujama.
Prvi je jednostavan za izradu, ali je zbog količine materijala koja je za njega potrebna, skupi za izradu i pogodni za laboratorije.Drugi je jeftin za izradu, ali komplikovaniji, tako da se ni on ne isplati, t.j. da sami čačkate i lemite, kada lijepo možete kupiti jedan takav vrlo jeftino u kineskim prodavnicama, sa 12w snage.
Mada ne shvatam šta će nekom ovaj transformator, jer osim zabave samo troši struju.Jedino ako imate pregorele neonke da ih napajate, jer imaju jedan sjajan efekat, t.j. koliko god da priključite sijalica, one napajane TT, ne gube u jačini svjetla(a priključivao sam ih priličan broj).Ovo je zato što svjetlost ne dolazi zbog žarenja žica, već iz same strukture vakuma elektrisanjem inertnog gasa neona u njima.
Tesla je inače postigao bežični prijenos energije na daljinu i to bez gubitaka, i nije istina da mu je Morgan ukinuo finansiranje projekta, to je i sam izjavio za novine, a razlog je bio da čovječanstvo nije tada bilo spremno za taj sistem.
Inače njemu je ovaj visokofrekventni rezonantni transformator služio kao pobuđivač jednog drugog, može se reći posebnog uređaja, a ne kao što se ljudi, čak i naučnici, širom svijeta igraju.Taj uređaj je zapravo treća zavojnica koju je on nazvao da bi je razlikovao od njegovog transformatora, magnifaj amplifajer(uveličavajući pojačivač), ili nama poznati ekstra coill.
Ovaj uređaj je neophodan da bi se uopšte razmišljalo o bežičnom prijenosu energije.
U čemu je kvaka?Ovaj uređaj zapravo inhibira EM talas, što je jako bitno tamo gdje se radi sa skalarnim talasima, a sama energija ne prenosi zračenjem, kako sam objasnio u odeljku ‚‚šta je svjetlost, kako nastaje i ima li šta brže‚‚.Samom pobudom ovog ekstrakoila, koji se galvanski, u svom dnu, vezuje za izvod sekundara, postiže se posle nekoliko minuta rada da se isključenjem, na samom vrhu kalema na otvorenom kolu(anteni) javlja neka nauci neobična vrsta energije, koja je negravitaciona, ne elektromagnetna i prenosi se brže od svjetlosti, i koja poseduje rezidualna svojstva, što znači da opstaje i nakon isključenja sistema, pod uslovom da je transformator ostao uzemljen, ovu energiju može da snimi dr Hary Olfildova PIP kamera, kako je radio ing. Gorjan Marjanović, i sama izgleda nekako plazmoidno.
Ovo sam probao i ovom kineskom teslinom kuglom, nisam imao PIP kameru, ali se posle gašenja pobudnog TTa, meračem otkriva da energija opstaje i to kao napon između izvoda ekstrakoila i galvanskog spoja ili uzemljenja, od 0.1 volt i to naizmenične struje.Nevjerovatno!
Još je nevjerovatnije da sam izvorni nacrt teslinog tornja vordenklift postoji na wikipediji u odeljku o teslinom transformatoru, pored samih šemi istog, koje prave po čitavom svijetu i to oba tipa.Ovo niko vjerovatno nije primjetio.
[Ovu poruku je menjao milos crni dana 14.08.2011. u 22:15 GMT+1]