Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

HITNO!!! Da li je moguce odstampati celu formu ili sadrzaj neke tabele na formi

[es] :: Java :: HITNO!!! Da li je moguce odstampati celu formu ili sadrzaj neke tabele na formi

[ Pregleda: 2625 | Odgovora: 4 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

djokapeka

Član broj: 194
Poruke: 16
*.rcub.bg.ac.yu.

ICQ: 105620376


Profil

icon HITNO!!! Da li je moguce odstampati celu formu ili sadrzaj neke tabele na formi06.06.2006. u 14:34 - pre 188 meseci
Da li neko moze da mi pomogne kako da isprogramiram event za stampanje forme ili sadrzaja tabele na formi...valjda ne mora da se sve pretvara u stringove i radi sa output stream-ovima?
Hvala unapred...
Ma bezveze!
 
Odgovor na temu

draganc__
dragan ciganovic
banja luka

Član broj: 91550
Poruke: 64
*.broadband.blic.net.



Profil

icon Re: HITNO!!! Da li je moguce odstampati celu formu ili sadrzaj neke tabele na formi06.06.2006. u 17:46 - pre 188 meseci
Neces nista napraviti sa stringovima, najpametnije je da cijelu formu pretvoris u bitmapu, i kao takvu posaljes na stampac.
Ovdje imas primjer koji nazalost nije bas jednostavan i radjen je u c# :(
http://www.codeproject.com/csharp/printform.asp

Drugi nacin je da iz koda simuliras "ALT+print screen", pa uvezes bitmapu sa clipboarda, podesis joj velicinu i opet na stampac.


[Ovu poruku je menjao draganc__ dana 06.06.2006. u 19:15 GMT+1]
 
Odgovor na temu

milas

Član broj: 29337
Poruke: 588
*.smin.sezampro.yu.



+3 Profil

icon Re: HITNO!!! Da li je moguce odstampati celu formu ili sadrzaj neke tabele na formi06.06.2006. u 22:13 - pre 188 meseci
Stampanje tabele (JTable-a) kod JDK-a 1.5.0 mozes jednostavno uraditi na sledeci nacin:

Code:

MessageFormat zaglavljeStrane = new MessageFormat("Neko zaglavlje");
MessageFormat dnoStrane = new MessageFormat("- {0} -");
PrintRequestAttributeSet set = new HashPrintRequestAttributeSet();
set.add(OrientationRequested.PORTRAIT);
nekiJTable.print(JTable.PrintMode.NORMAL, zaglavljeStrane, dnoStrane, true, set, false);
 
Odgovor na temu

djokapeka

Član broj: 194
Poruke: 16
*.rcub.bg.ac.yu.

ICQ: 105620376


Profil

icon Re: HITNO!!! Da li je moguce odstampati celu formu ili sadrzaj neke tabele na formi11.06.2006. u 12:31 - pre 188 meseci
Hvala na kodu...ali slaba vajda ...imam jdk1.4.0 a jre mi je 1.5.0 tako da ne mogu da iskompajliram kod jer mi javlja gresku ,PrintRequestAttributeSet object i OrientationRequested variable ne prepoznaje, a ne znam zasto mi javlja da JTable.package ne postoji....ako imas predstavu kako da odstampam tabelu sa 1.4.0 jdk-om bilo bi super...By the way probao sam sa print(Graphics g) i printAll(Graphics g) metodama clase JTable ,ali se ne dogadja nista...
Pozdrav...
Ma bezveze!
 
Odgovor na temu

milas

Član broj: 29337
Poruke: 588
*.ptt.yu.



+3 Profil

icon Re: HITNO!!! Da li je moguce odstampati celu formu ili sadrzaj neke tabele na formi11.06.2006. u 14:04 - pre 188 meseci
Da li imas mogucnost da ipak instaliras jdk 1.5.0. ?! Za starije verzije nisam pravio stampu, osim izvestaja pomocu JasperReports-a. Sigurno je malo komplikovanije nego u novoj verziji.
 
Odgovor na temu

[es] :: Java :: HITNO!!! Da li je moguce odstampati celu formu ili sadrzaj neke tabele na formi

[ Pregleda: 2625 | Odgovora: 4 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.