Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Brisanje iz datoteke...

[es] :: Pascal / Delphi / Kylix :: Brisanje iz datoteke...

[ Pregleda: 2469 | Odgovora: 3 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Vladica Savić
Software Developer
Toronto, Canada

Član broj: 26699
Poruke: 654



+5 Profil

icon Brisanje iz datoteke...20.05.2006. u 08:16 - pre 199 meseci
Kako da izbrisem zadnji simbol iz neke datoteke? Ili samo iz Memo komponente preko programa?
 
Odgovor na temu

morlic
Milos Orlic
Beograd

Član broj: 6081
Poruke: 735
*.117.eunet.yu.



+1 Profil

icon Re: Brisanje iz datoteke...20.05.2006. u 09:19 - pre 199 meseci
Code:

Var
  FStream: TFileStream;
begin
  FStream:= TFileStream.Create('c:\proba.txt', fmOpenWrite);
  try
    if FStream.Size > 0 then  // Provera
      FStream.Size:= FStream.Size - 1; // Ovde skidamo jedan bajt sa kraja
  finally
    FStream.Free;
  end;
end;
 
Odgovor na temu

morlic
Milos Orlic
Beograd

Član broj: 6081
Poruke: 735
*.117.eunet.yu.



+1 Profil

icon Re: Brisanje iz datoteke...20.05.2006. u 09:21 - pre 199 meseci
Code:

  if Memo1.Text<>'' then
    Memo1.Text:= Copy(Memo1.Text, 1, Length(Memo1.Text)-1);

 
Odgovor na temu

Vladica Savić
Software Developer
Toronto, Canada

Član broj: 26699
Poruke: 654



+5 Profil

icon Re: Brisanje iz datoteke...20.05.2006. u 09:39 - pre 199 meseci
Citat:
morlic
Code:

  if Memo1.Text<>'' then
    Memo1.Text:= Copy(Memo1.Text, 1, Length(Memo1.Text)-1);

Probao sam slicno ovako, ali nije htelo, sigurno sam zaboravio prvu jedinicu...
Hvala
 
Odgovor na temu

[es] :: Pascal / Delphi / Kylix :: Brisanje iz datoteke...

[ Pregleda: 2469 | Odgovora: 3 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.