Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Sony DCR-HC24E recenzija i nabavka NP-FP90 baterije

[es] :: Digitalne kamere :: Sony DCR-HC24E recenzija i nabavka NP-FP90 baterije

Strane: 1 2

[ Pregleda: 11652 | Odgovora: 26 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

veliborv
Vuckovic Velibor
Zagreb

Član broj: 59264
Poruke: 108
*.dsl.iskon.hr.



Profil

icon Sony DCR-HC24E recenzija i nabavka NP-FP90 baterije19.03.2006. u 09:36 - pre 189 meseci
Pozdrav,
kupio sam ovih dana Sony DCR-HC24E kameru i nisam nasao nista o njoj na ovom forumu. Za sada je imam prekratko, da bi mogao da stvorim neko misljenje, pa molim da mi netko napise o toj kameri. Kupio sam je, jer je bila akcija u marketu, a moje finacijsko stanje nije dozvoljavalo drugo. Zanima me i nabavka jace baterije (NP-FP90) iz inozemstva (ako se to isplati), jer mislim da je to preskupo kod nas.

Hvala unaprijed
 
Odgovor na temu

fit

Član broj: 41929
Poruke: 25
*.dial.b92.net.



Profil

icon Re: Sony DCR-HC24E recenzija i nabavka NP-FP90 baterije19.03.2006. u 14:51 - pre 189 meseci
Koliko si je platio(ako moze u evrima). Pozdrav.
 
Odgovor na temu

veliborv
Vuckovic Velibor
Zagreb

Član broj: 59264
Poruke: 108
*.dsl.iskon.hr.



Profil

icon Re: Sony DCR-HC24E recenzija i nabavka NP-FP90 baterije20.03.2006. u 21:09 - pre 189 meseci
Platio sam je 2427 Kuna, to je oko 333 Eura. Samo isporucuju je sa najslabijom baterijom. Nasao sam na americkom sajtu najjacu bateriju FP90 (zamjena za original) po 25$ + 12.99 $ postarina, pa cu pokusati nabaviti preko interneta.
 
Odgovor na temu

fit

Član broj: 41929
Poruke: 25
*.dial.b92.net.



Profil

icon Re: Sony DCR-HC24E recenzija i nabavka NP-FP90 baterije21.03.2006. u 14:37 - pre 189 meseci
Pa dobro, u BGD su 360evra. Kazi mi kakvi su ti prvi utisci posto na forumima nema sta da se procita, a i koliko traje ta osnovna baterija?
 
Odgovor na temu

veliborv
Vuckovic Velibor
Zagreb

Član broj: 59264
Poruke: 108
*.dsl.iskon.hr.



Profil

icon Re: Sony DCR-HC24E recenzija i nabavka NP-FP90 baterije22.03.2006. u 10:41 - pre 189 meseci
Mislim da prekratko imam tu kameru, da bi pricao o iskustvu. Pregledao sam internet i tako sam bar nesto saznao. Nigdje nema testa bas te kamere. Prije nje sam koristio prijateljev Panasonic, ali je on imao crno bijeli ekran u traziocu. Da, ima nesto sto me smeta u sony-u, a to je da ne mozes snimati ton sa vanjskim mikrofonom. Sama kamera je vrlo mala - stane takoreci u dlan i lagana je. Ima komande samo preko menija, mislim da bi bilo bolje da ima tastaturu. Ima i stabilizator slike, ali nije opticki, nego elektronski, pa malo usporava snimanje. Osnovna baterija traje oko 110 minuta (?) i puni se iskljucivo na kameri sto je bez veze. Sve skupa cini dobar utisak osim nabavke rezervnih dijelova, koji su besmisleno skupi. Npr. kod nas obican ispravljac (punjac za Sony) kosta preko 1000 Kuna - 137 Eura. To je van pameti. Ukoliko ne nabavim neki jeftiniji, napraviti cu sam jedan- nasao sam sheme za njih. Bateriju sam narucio iz Amerike, dodje me sa postarinom 37$, a kod nas je 1040 Kuna (opet ludost). Sad cekam da mi stigne posiljka, pa da vidim kako sam prosao.
Ako Te jos sta zanima, pisi.

Pozdrav
Miki
 
Odgovor na temu

fit

Član broj: 41929
Poruke: 25
*.dial.b92.net.



Profil

icon Re: Sony DCR-HC24E recenzija i nabavka NP-FP90 baterije23.03.2006. u 14:26 - pre 189 meseci
Bas ti hvala na iscrpnom odgovoru. Kazi mi samo sto kupujes punjac, da li za tu drugu bateriju, valjda uz osnovno pakovanje sa kamerom ide i punjac ili se varam. Sta u stvari dobijas u kutiji? Nije valjda da odmah moram da kupim i punjac? Da li ima razlike u kvalitetu slike u poredjenju sa panasonicom?
Pozdrav i jos jednom ti hvala.
 
Odgovor na temu

triax

Član broj: 29676
Poruke: 7
*.ikomline.net.



Profil

icon Re: Sony DCR-HC24E recenzija i nabavka NP-FP90 baterije23.03.2006. u 19:24 - pre 189 meseci
Samo obrati paznju oko FP baterije jer je za tu celu seriju promenjen info lithium chip! Tako da se samo nove revizije mogu koristiti iako nose oznaku FP.

Pozdrav

 
Odgovor na temu

veliborv
Vuckovic Velibor
Zagreb

Član broj: 59264
Poruke: 108
*.dsl.iskon.hr.



Profil

icon Re: Sony DCR-HC24E recenzija i nabavka NP-FP90 baterije24.03.2006. u 20:06 - pre 189 meseci
Ovako: baterije za ovu kameru moguce je puniti jedino na kameri i koristiti punjac, koji se ukljuci u kameru. To je nezgodno, jer dok punim bateriju ne mogu snimati. Zato sam uz bateriju htio jos i punjac, pa da radi odvojeno. Sto se tice drugog komentara, ja kakve sam srece, vjerojatno cu dobiti pogresnu bateriju iz Amerike, iako su ovi trazili da napisem godinu nabavke kamere. Ostaje da vidim, pa sta bude. Ne znam da li je kod vas bolje sto se tice nabavke baterija. Vidio sam puno oglasa. Kod nas su uglavnom svi pobudalili za mobitelima...

Pozdrav
Miki
 
Odgovor na temu

veliborv
Vuckovic Velibor
Zagreb

Član broj: 59264
Poruke: 108
*.dsl.iskon.hr.



Profil

icon Re: Sony DCR-HC24E recenzija i nabavka NP-FP90 baterije26.03.2006. u 13:17 - pre 189 meseci
Fit, zao mi je sto sam zaboravio odgovoriti na tvoja pitanja. U kutiji sa kamerom dobijes punjac, bateriju (najslabiju) u hrpu kablova, te CD sa softverom, koji ja ne koristim. Koristim Uleadov video program. Dodatni punjac trebam iz prije nevedenih razloga.
U usporedbi sa Panasonicom dobijam kolor sliku u trazilu (Panasonic ima crno-bijelu), nesto je veca rezolucija, zatim toch screen, daljinski upravljac, a nemam mikrofonski prikljucak. Panasonic je malo tezi, ali to nije vazno - dobar je i on.

Pozdrav

Miki
 
Odgovor na temu

pcbbata
Beograd

Član broj: 17905
Poruke: 24
*.dkts.co.yu.



+1 Profil

icon Re: Sony DCR-HC24E recenzija i nabavka NP-FP90 baterije09.06.2006. u 13:41 - pre 187 meseci
koliko dugo traje punjenje najslabije baterije (ona koja se dobije uz kameru ) ?
pozdrav,
 
Odgovor na temu

centaur79
Bgd

Član broj: 76599
Poruke: 42
..AT.HighSpeedADSL.beotel.net.



+1 Profil

icon Re: Sony DCR-HC24E recenzija i nabavka NP-FP90 baterije11.06.2006. u 23:11 - pre 187 meseci
Citat:
veliborv: Ovako: baterije za ovu kameru moguce je puniti jedino na kameri i koristiti punjac, koji se ukljuci u kameru.

Postoje punjaci koji pune tipske baterije (sony, canon itd) a postoje i univerzalni punjaci za sve tipove baterija.

U svakom slucaju neki takav bi ti resio problem punjenja baterija. Kada kupis dodatnu bateriju, jedna bi ti uvek mogla biti u tom punjacu a druga u kameri.
Ne znam koliko ti je bitna autonomija, ali I sa 70-icom ces doooosta dobiti (jos ako nosis sa sobom i ovu 'staru' koja nije bogznasta ali opet znaci :)

 
Odgovor na temu

dado2076
Dalibor Bozicevic

Član broj: 76141
Poruke: 11
*.dialup.neobee.net.



Profil

icon Re: Sony DCR-HC24E recenzija i nabavka NP-FP90 baterije15.06.2006. u 22:07 - pre 186 meseci
Pre nedelju dana sam uzeo isto na akciji sonijevu kameru HC-23 i iz uputstva mi je donekle sve jasno jedino mi nije jasno kako da skinem fotografije slikane kamerom na racunar.
Ako bi mogao neki savet ili slicno.
Pozdrav Dado
 
Odgovor na temu

veliborv
Vuckovic Velibor
Zagreb

Član broj: 59264
Poruke: 108
*.dsl.iskon.hr.



Profil

icon Re: Sony DCR-HC24E recenzija i nabavka NP-FP90 baterije26.06.2006. u 18:18 - pre 186 meseci
Evo nakon male pauze da se vratim na temu. Dakle, dobio sam iz Amerike najvecu bateriju za Sony HC24e - FP90. Nakon poduzeg vremena stigla mi je jos jedna (!) baterija, koja je vjerojatno putovala oko zemaljske kugle , jer je dosla sa kasnjenjem od dva mjeseca. Posto su Ameri kukali da im vratim bateriju, ako kojim slucaje stigne, ja sam to i ucinio. Jos nesto, prvi put nisam platio nikakvu carinu ili bilo sta, a na ovu drugu su mi lijepo natovarili papreni iznos! Ocito netko nema pojma sto je to. Sa kamerom nisam puno snimao, cekam odlazak na more, pa da vidim kako ce to ici.
Inace, slike se skidaju preko USB-a, bez problema, ali je kvalitet upitan. Ovdje ima pametnijih od mene , koji ce to sve objasniti.
Pozdrav
Velibor
 
Odgovor na temu

limbonic
Pozarevac

Član broj: 81433
Poruke: 26
195.252.78.*



+1 Profil

icon Re: Sony DCR-HC24E recenzija i nabavka NP-FP90 baterije07.07.2006. u 16:31 - pre 186 meseci
Moram sa izvenjenjem da upadnem u ovu temu izlozim svoj problem koji se sastoji u tome sto nikako ne mogu da napunim bateriju np-fp90,naime imam sony cameru HC-23 ili kako li joj je vec puna oznaka i kada prikopcam originalnu bateriju koju sam dobio u pakovanju np-fp30 sve je u redu i napuni se za nekih 90-ak minuta,dok sa ovom koju sam narucio iz jedne prodavnice u Nišu imam problem da uopste ne mogu da je napunim,kontrolna lampica koja u slucaju sa slabijom baterijom bude konstantno upaljena dok se puni,kod ove (np-fp90),konstantno blinka i cak nakon nekih 20 sati i dalje bude prazna.Vec sam jednom vracao bateriju i malo mi je bedno da to ponovo cinim.Postoji li mozda neki drugi tip punjaca za ove jace baterije?Potrebna mi je hitna pomoc,da bih znao da li da ponovo vracam bateriju.
Hvala unapred.
 
Odgovor na temu

veliborv
Vuckovic Velibor
Zagreb

Član broj: 59264
Poruke: 108
*.dsl.iskon.hr.



Profil

icon Re: Sony DCR-HC24E recenzija i nabavka NP-FP90 baterije24.07.2006. u 16:34 - pre 185 meseci
Evo odgovora sa zakasnjenjem. Mislim da sam na ovo pitanje vec odgovorio. Za jacu bateriju nabavio sam zaseban punjac iz Amerike (14 $) i stvar radi bez greske. Punjac u kameri je preslab da napuni jaki akumulator.

Pozdrav

Velibor
 
Odgovor na temu

eluv

Član broj: 44897
Poruke: 80
81.93.95.*



Profil

icon Re: Sony DCR-HC24E recenzija i nabavka NP-FP90 baterije29.09.2006. u 12:00 - pre 183 meseci
Gdje da nadjem Np-FP90 i punjac za nju ? Neka adresa, mail, br telefona?

Pozdrav
 
Odgovor na temu

crnibombarder
Digitalni fotoaparati

Član broj: 23704
Poruke: 988
212.200.240.*

Sajt: pcfoto.biz


+6 Profil

icon Re: Sony DCR-HC24E recenzija i nabavka NP-FP90 baterije29.09.2006. u 22:10 - pre 183 meseci
Nema reklamiranja na ES-u,al' sve ti je tu,na dohvat ruke ;-)
 
Odgovor na temu

eluv

Član broj: 44897
Poruke: 80
81.93.95.*



Profil

icon Re: Sony DCR-HC24E recenzija i nabavka NP-FP90 baterije30.09.2006. u 12:05 - pre 183 meseci
Ok, znam, ali slao sam @veliborv PP, nije mi odgovorio pa rekoh da pitam ovako.
Ajd, ako neko zna, gdje posaljite na PP.

Pozdrav
 
Odgovor na temu

deki40

Član broj: 20272
Poruke: 86
80.93.238.*



Profil

icon Re: Sony DCR-HC24E recenzija i nabavka NP-FP90 baterije05.10.2006. u 05:59 - pre 183 meseci
cao svima...
pre par dana pazario sam HC24 kameru...razmisljam o bateriji NP-FP71, mislim da bi mi bila dovoljna....
ako neko ima informacije gde moze da se nadje, ne salje na PM...

poz....
 
Odgovor na temu

klakson
Klaki Klakson
Beograd

Član broj: 82182
Poruke: 12
*.ptt.yu.



Profil

icon Re: Sony DCR-HC24E recenzija i nabavka NP-FP90 baterije11.10.2006. u 23:16 - pre 183 meseci
Cao drustvo,
da li mozete da mi kazete koje programe koristite za skidanje filmova i slika na komp.(preko USB-a ili fire wirea), i koje programe koristite za editovanje filmova.
Imam problem sa konektovanjem kamere na komp. i preko USB-a i firewirea, da li neko moze da mi pomogne.
Unapred zahvalan Klakson
 
Odgovor na temu

[es] :: Digitalne kamere :: Sony DCR-HC24E recenzija i nabavka NP-FP90 baterije

Strane: 1 2

[ Pregleda: 11652 | Odgovora: 26 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.