Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Web servisi: Da li je neko imao iskustva sa gSOAP-om?

[es] :: C/C++ programiranje :: Web servisi: Da li je neko imao iskustva sa gSOAP-om?

[ Pregleda: 3455 | Odgovora: 4 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Goran Arandjelovic
Beograd

Član broj: 29116
Poruke: 387
*.verat.net.



+9 Profil

icon Web servisi: Da li je neko imao iskustva sa gSOAP-om?11.03.2006. u 17:15 - pre 182 meseci
Da li je neko koristio gSOAP toolkit za kreiranje web servisa i kakva su vaša iskustva u radu sa njim? Njegove prednosti i mane?

Da li biste preporučili neko drugo rešenje za kreiranje web servisa pod Linux-om?
 
Odgovor na temu

leka
Dejan Lekić
senior software engineer, 3Developers
Ltd.
London, UK

Član broj: 234
Poruke: 2534
..81.static.gus.vf.siwnet.net.

Sajt: dejan.lekic.org


+2 Profil

icon Re: Web servisi: Da li je neko imao iskustva sa gSOAP-om?12.03.2006. u 13:44 - pre 182 meseci
Ja sam pristalica XML-RPC-a, koji je alternativa SOAP-u. Postoji odlicna biblioteka (open-source) za rad sa XML-RPC-om koja se zove "xmlrpc-c". Vise o njoj na http://xmlrpc-c.sourceforge.net/ . Tamo imas i odlicne primere koriscenja iste.
Dejan Lekic
software engineer, MySQL/PgSQL DBA, sysadmin
 
Odgovor na temu

Dragi Tata
Malo ispod Kanade

Član broj: 1958
Poruke: 3906
*.hsd1.ma.comcast.net.



+6 Profil

icon Re: Web servisi: Da li je neko imao iskustva sa gSOAP-om?12.03.2006. u 13:59 - pre 182 meseci
Citat:
Goran Arandjelovic: Da li je neko koristio gSOAP toolkit za kreiranje web servisa i kakva su vaša iskustva u radu sa njim? Njegove prednosti i mane?

Da li biste preporučili neko drugo rešenje za kreiranje web servisa pod Linux-om?


1. Nisam koristio gSOAP. Radio sam sa ATL Server bibliotekom, ali to je Windows.
2. Ima AXIS sa C++, pa ga pogledaj ovde http://ws.apache.org/axis/cpp/index.html
 
Odgovor na temu

NastyBoy
Bojan Nastic
UK

Član broj: 12041
Poruke: 895
*.plus.com.



+4 Profil

icon Re: Web servisi: Da li je neko imao iskustva sa gSOAP-om?12.03.2006. u 16:23 - pre 182 meseci
* Slightly Off topic:

Mozhda ne bi bilo loshe da poslushash Leku, tj. da se manesh SOAP-a i ramotrish alternative ako mozhesh.
Nedavno sam gledao neke statistike web service-a danas: oko 80% njih NE koristi SOAP kao protokol. Varijante REST-a su se pokazale kao dobre i jednostavne za tu namenu (recimo, Amazon nudi Search Web-service i kao SOAP i kao REST), mada je REST vishe metoda nego specifikacija, ali nije loshe pogledati.
 
Odgovor na temu

Goran Arandjelovic
Beograd

Član broj: 29116
Poruke: 387
*.verat.net.



+9 Profil

icon Re: Web servisi: Da li je neko imao iskustva sa gSOAP-om?12.03.2006. u 22:49 - pre 182 meseci
Malo sam pogledao... malo mi se više sviđa Axis, verovatno zato što je objektno orijentisan i više u C++ maniru, barem mi se tako čini.

Hm...možda nisam primetio, ali, da li u kombinaciji sa Axisom postoji automatizovan postupak kreiranja WSDL-a ili ne?
 
Odgovor na temu

[es] :: C/C++ programiranje :: Web servisi: Da li je neko imao iskustva sa gSOAP-om?

[ Pregleda: 3455 | Odgovora: 4 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.