Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

ja sam dosadni pocetnik i molim za razumevanje!!!

[es] :: Pascal / Delphi / Kylix :: ja sam dosadni pocetnik i molim za razumevanje!!!

[ Pregleda: 2726 | Odgovora: 5 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

popacss
Rakočević Goran
Novi Sad

Član broj: 83677
Poruke: 7
*.dialup.neobee.net.



Profil

icon ja sam dosadni pocetnik i molim za razumevanje!!!08.03.2006. u 21:52 - pre 190 meseci
kako da u ListBox-u kada kliknemen na neki item dobijem sadrzaj tog itema a ne itemindex ???
Npr. U list boxu sam napunio iteme : pera,mika,djoka itd iz jedne tabele koju sam kada sam napunio listbox zatvorio, sada mi treba kada kliknem na neki item u list boxu da ga pronadjem u tablei iz koje sam punio listbox?

To mi treba kada odaberem nesto u listbox-u da to pronadjem u tabeli koja sadrzi to polje ?

unapred hvala!!!!!
 
Odgovor na temu

Almedin

Član broj: 5895
Poruke: 391
*.dlp265.bih.net.ba.



+25 Profil

icon Re: ja sam dosadni pocetnik i molim za razumevanje!!!08.03.2006. u 23:01 - pre 190 meseci
Mozda ovako

List.Items[List.ItemIndex]
 
Odgovor na temu

IvanBeograd
Kladza
Beograd

Član broj: 83376
Poruke: 379
*.smin.sezampro.yu.

Sajt: www.dza-bu-drz-ne-daj.com


Profil

icon Re: ja sam dosadni pocetnik i molim za razumevanje!!!08.03.2006. u 23:05 - pre 190 meseci
U kakvoj tabeli ?
Daj ceo projecat!Pa cemo ti pomoci!
Da bih dobio pera,paja,sta si vec pisao!
Kazes
Code:

Label1.caption:=ListBox1.items.strings[i];


Ovo ti je primer sa labelom,a "i" ti je index nekog imena!
Nadam se da sam malo pomogao!
Pozz
SERVIA NOSTRUM REGNUM!
 
Odgovor na temu

popacss
Rakočević Goran
Novi Sad

Član broj: 83677
Poruke: 7
*.dialup.neobee.net.



Profil

icon Re: ja sam dosadni pocetnik i molim za razumevanje!!!08.03.2006. u 23:47 - pre 190 meseci
Ljudi hvala !! problem resen uz Vasu pomoc !!!!!

 
Odgovor na temu

Aleksandar Đokić

Član broj: 13478
Poruke: 4793
*.adsl.sezampro.yu.



+638 Profil

icon Re: ja sam dosadni pocetnik i molim za razumevanje!!!09.03.2006. u 19:34 - pre 190 meseci
Citat:
List.Items[List.ItemIndex]


zar nije Items.Strings[ItemIndex], cisto proveram sebe :)
 
Odgovor na temu

johnnie
somewhere in Serbia

Član broj: 40975
Poruke: 299
*.nat-pool.po.sbb.co.yu.



+4 Profil

icon Re: ja sam dosadni pocetnik i molim za razumevanje!!!10.03.2006. u 00:17 - pre 190 meseci
Code:
List.Items[List.ItemIndex]

Ma jok dodaj sve u neki Tstringlist i onda setaj po njemu, jer isti ti je itemindex i za jedan i za drugi???!?
Glupo, ali ponekad olaksava posao...

Still going strong...
 
Odgovor na temu

[es] :: Pascal / Delphi / Kylix :: ja sam dosadni pocetnik i molim za razumevanje!!!

[ Pregleda: 2726 | Odgovora: 5 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.