DREAMER_031 Filip Korac Tehnichka Shkola Pozhega - Uchenik Pozega
Član broj: 181526 Poruke: 2 195.252.85.*
|
Uff, evo mene opet... Ma mensa, ne hvalim se, vishe sam pokushao da kazhem da se nije znalo do zadnjeg trenutka shta ce biti na takmichenju, poshto je stiglo zapechaceno, i da kazhem kako je samo takmichenje proticalo...
I nikakvih ustupaka, niti bilo kakvih pogodnosti nije bilo za domacina, da je tako bilo, ne bih se uopshte ni takmichio... Chak mi je posle takmichenja recheno da se moj komp u toku pregledanja zabadao i bagovao (a imao sam muke sa tim u toku rada - 3 puta mi je pucao program)...
Da, da, u pravu si , Catia je odlichan program, vrlo pouzdan, i vrlo popularan, znam da radim dosTa u njemu... Medjutim, i Catia ima svoje bagove, i momente kad pochne da puca i zeza...
Preko leta, sam radio sa Catiom, i imao sam veeeelikih problema sa konverzijom iz Solida u Catiu (step, igs), a po nekad, i iz Catie u Power Mill (takodje step, igs), pa nisam bash zadovoljan kako je to funkcionisalo, i zato josh neko vreme nemam nameru da se prebacujem sa programa na program, kad sam Solid savladao, onoliko koliko smatram sebi za potrebnim, a to def. nije samo modeliranje sa gotove tehnichke dokumentacije...
Shto se tiche rada, bilo je dato 3 sata za rad sa tehnichkom dokumentacijom...
Zabushivach je mogao da se uradi dosta brzo, ko je znao...
Meni je inache za zabuishivach bilo potrebno 25 minuta (nisam 25 minuta crtao vec sam 20 minuta od tih 25 smishljao kako na najlakshi nachin da ga uradim), dok nisam ukachio fazon kako da postavim krivu na kojoj ce moci da prodje sweep bez problema... naravno, sve shto sam izostavio prilikom modeliranja, mi je oduzeto od bodova... to su nekih 5.9 poena, shto zbog tih sitnih propusta, shto zbog izostavljenih osnih linija i kota...
Najvishe vremena za rad, i samo modeliranje, je mozhda nosilo telo, ali dobro...
Naravno sad kada chovek razmishlja, seti se da je mogao na mnogo lakshe nachine da odradi model, ali na zhalost, vecina zna kako po nekad ume trema da zezne stvar...
Takodje Uzhichani su jako dobro ove godine odradili takmichenje...
Hvala Grga, videcemo shta ce ove godine biti...
Nadam se da sam odg. na ono shto vas je zanimalo... Pozzz!!!
|