Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Muke sa referenciranjem objekata ili ko zna cim........

[es] :: Access :: Muke sa referenciranjem objekata ili ko zna cim........

[ Pregleda: 1711 | Odgovora: 3 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

tabi
BGD

Član broj: 81691
Poruke: 33
*.dial.InfoSky.Net.



Profil

icon Muke sa referenciranjem objekata ili ko zna cim........10.02.2006. u 19:51 - pre 198 meseci
Imala sam ideju da comandom Get external data linkujem Exel tabelu u bazu a da potom omogucim korisniku da preko dijalog forme izborom iz padajuce liste odabere linkovanu tabelu koju zeli, zatim kreira upit u kom se ta linkovana tabela preko cetri polja povezuje sa drugom tabelom u bazi i izvrsi prebacivanje izabranih podataka u trecu tabelu.Sve sam zamislila da se odradi u kodu izvrsenjem CreateQuery comande.Treba da pomenem da je u pitanju rad na Front end-u.Sve se odvija po planu dok ne dodjem do sastavljanja SQL izraza.Ili negde brljam u referenciranju linkovane Exel tabele ili postoji neko ogranicenje rada na front endu koje jos ne znam.U svakom slucaju sve vreme mi prijavljuje da ne moze da pronadje tabelu sa nazivom koji sam izabrala iz padajuce liste.Cak je dosao do faze da posle izvrsavanja komande kreira upit ali kad pokusam da otvorim i vidim da li je dobro povezao polja on kaze da ne moze da pronadje polja linkovane tabele.
Odnosno u dizajn prozoru upita vidim svoju Access tabelu sa kojom ova uvezena treba da se poveze i Slicicu druge tabele ali bez polja.Ako me iko shvatio ili se mucio na slicnu temu molim za pomoc.
 
Odgovor na temu

Trtko
Koprivnica

Član broj: 69494
Poruke: 695
195.29.146.*



+8 Profil

icon Re: Muke sa referenciranjem objekata ili ko zna cim........13.02.2006. u 07:45 - pre 197 meseci
Tabi, pozdrav tebi.

Meni se cini da tu imas problema sa linkom, ponekad su problemi kod linka da ne vidis vriujednosti polja
Ja bi ti preporucio da si napravis IMPORT , odabrane excel tablice. u
acces tablicu

Evo ti primjer

u rank mozes staviti dio koji zelis importirati i iz kojeg sheetea
npr..

rank ="Sheet1!D1:G8"
putanja = je putanja do excel tablice npr .. "c:\tablice\trt.xls"

............

If IsNull(rank) Or rank = "" Then
DoCmd.TransferSpreadsheet acImport, , "excelimp", putanja, True
Else

DoCmd.TransferSpreadsheet acImport, , "excelimp", putanja, True, rank
End If

..........

a kasnije lako obrises tu import tablicu 'excelimp' il kak je vec nazoves

DoCmd.DeleteObject acTable, "excelimp"


Nadam se da sam pomogao
Pozdrav, Trtko


[Ovu poruku je menjao Trtko dana 13.02.2006. u 08:58 GMT+1]
 
Odgovor na temu

tabi
BGD

Član broj: 81691
Poruke: 33
*.dial.InfoSky.Net.



Profil

icon Re: Muke sa referenciranjem objekata ili ko zna cim........13.02.2006. u 19:41 - pre 197 meseci
hvala na savetu probacu mozda mi zavrsi posao, mada sam ovog puta sa namerom izbegla Import jer Access ima neprijatan ( ili blagosloven? )obicaj da kod importa precisti greske u unosu Exel fajla pa ako je korisnik lose formatirao ili lupio makar samo i tacku u pojedine Exel celije Access to jednostavno izbaci i napravi Impot errors tabelu.Meni su trebali izvorni podatci pa makar i brljotine te sam se odlucila za Link.Patim se dalje pa cu da se javim....
 
Odgovor na temu

Trtko
Koprivnica

Član broj: 69494
Poruke: 695
195.29.146.*



+8 Profil

icon Re: Muke sa referenciranjem objekata ili ko zna cim........14.02.2006. u 07:07 - pre 197 meseci
A imas jos mogucnosti za citanje podataka iz excel tablice.
Tako da je otvoris i u petlji citas polja iz excela koja trebas ,
a isto tako mozes i upisivati u excel iz accessa,
Kod prepisa mozes i provjeravati sadrzaje celija u excelu.

Samo ovisi sto trebas.

Pozdrav

 
Odgovor na temu

[es] :: Access :: Muke sa referenciranjem objekata ili ko zna cim........

[ Pregleda: 1711 | Odgovora: 3 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.