Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Kako ovo dekriptovati ?

[es] :: Security :: Kriptografija i enkripcija :: Kako ovo dekriptovati ?

[ Pregleda: 4503 | Odgovora: 4 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

B0R0

Član broj: 46080
Poruke: 20
*.teol.net.



Profil

icon Kako ovo dekriptovati ?17.01.2006. u 08:38 - pre 203 meseci
Problem se sastoji u slijedecem :

Password se kreira na slijedeci nacin :

ascii karakter prvog znaka mnozi se sa 1555
ascii karakter drugog znaka mnozi se sa 781
ascii karakter treceg znaka mnozi se sa 341
ascii karakter cetvrtog znaka mnozi se sa 121
ascii karakter petog znaka mnozi se sa 31
ascii karakter sestog znaka mnozi se sa 5

zatim se ovako dobijeni umnosci se sabiraju, te se dobije neki broj (npr.259665).
Pitanje je : moze li neko pomoci (ili bar sugerisati) kako da napravim program koji ce iz ovako dobijenog broja vratiti password ?

Hvala svakom ko mi bar nagovijesti rjesenje !!!
Sve je prolazno samo je ONDULACIJA trajna....
 
Odgovor na temu

Jbyn4e

Član broj: 422
Poruke: 6049
..shall-bg.customer.sbb.co.yu.



+257 Profil

icon Re: Kako ovo dekriptovati ?17.01.2006. u 12:22 - pre 203 meseci
recimo 259665 = 1555*a+781*b+341*c+121*d+31*e+5*f
a, b, c, d, e, f su izmedju 32 i 127 (ascii tabela, pretpostavka da je ovako)
Ascii tabelu imas recimo na
http://www.lookuptables.com/
Mozes da vrtis for petlje pa da ispitujes da li je ispunjen uslov...

ovo sad imaginrano ispitujem, nije ni jedan programski jezik:

Code:

trazeni_broj =  259665;
ascii = array (1-6); //ovde cemo zapisati brojeve ascii karaktera
for (a=32,a<=127,a++)
    for (b=32,b<=127,b++)
        for (c=32,c<=127,c++)
            for (d=32,d<=127,d++)
                for (e=32,e<=127,e++)
                    for (f=32,f<=127,f++)
                    {
                    //nalazimo samo prvo resenje recimo:
                    if (trazeni_broj == 1555*a+781*b+341*c+121*d+31*e+5*f)
                        {
                        // ako se slaze da je ovo jednako, onda je to za trenutne vrednosti a,b...f, pa ih zapisujemo u dugu promenljivu
                        ascii(1)=a;
                        ascii(2)=b;
                        ascii(3)=c;
                        ascii(4)=d;
                        ascii(5)=e;
                        ascii(6)=f;
                        exit iz petlji
                        }
                    }
If ( je postavljeno  ascii(a) i nije prazno)
    {
    // ispisi vrednosti u karakterima:
    for (i=1,i<=6,i++) print (i+". znak = "+chr(ascii[i])+"\n");
    }
else
    {
    print "Ne postoji resenje passworda za ovaj broj";
    }


Mozda postoji neko drugo resenje, elegantnije, ali ovo ti je brute force :) - pa sad koliko traje... ne znam, trebas testirati kad zavrsis program.

P.S. A sta ako nema 6 karaktera lozinka?


[Ovu poruku je menjao Jbyn4e dana 17.01.2006. u 13:26 GMT+1]
Kad sve ostalo zakaže, pročitaj uputstvo...
 
Odgovor na temu

B0R0

Član broj: 46080
Poruke: 20
*.teol.net.



Profil

icon Re: Kako ovo dekriptovati ?18.01.2006. u 06:08 - pre 203 meseci
Zahvaljujem, javicu sta sam ucinio....
Pozdrav celoj ekipi ES
Sve je prolazno samo je ONDULACIJA trajna....
 
Odgovor na temu

B0R0

Član broj: 46080
Poruke: 20
*.teol.net.



Profil

icon Re: Kako ovo dekriptovati ?18.01.2006. u 06:13 - pre 203 meseci
Pass stvarno ima sest znakova, tako da ako se neki karakter ne unese , to se tretira kao space ili ascii 32.
Zahvaljujem, javicu sta sam ucinio....
Pozdrav celoj ekipi ES
Sve je prolazno samo je ONDULACIJA trajna....
 
Odgovor na temu

EWalter
Walter Sarajlic
RajvoSa

Član broj: 81879
Poruke: 42
81.93.90.*



Profil

icon Hvala Jbyn4e !25.01.2006. u 06:20 - pre 203 meseci
Uspio sam ! Napravio sam programcic, koji "vrti" sve vrijednosti od f do a...Na mojoj izuzetno jakoj mashini dekripcija traje prilicno dugo i dobijam nelogicne rezultate, koji su ipak tacni. Npr. Password je neko ime (Miki) , a ja kao rezultat dobijem nesto tipa "qŤa ." , sto je tacno, odnosno uklapa se u racunicu. Jos sam i ubrzao algoritam tako sto sam varijabli f dao najvecu vrijednost(1555), i ona se prva "izvrti", te tako mnogo brze dobijam odgovarajuce vrijednosti stringova.
Pozdrav Walter
I don't understand !
 
Odgovor na temu

[es] :: Security :: Kriptografija i enkripcija :: Kako ovo dekriptovati ?

[ Pregleda: 4503 | Odgovora: 4 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.