Citat:
grozda:
Gledao sam fotografije uradjene Casio mislim da mu je oznaka 500 (5MPix = 250 eura) takodje velicine IXUS i kod njega je slika prilicno zrnasta ... ono sto je do 1.5 m je OK ali cim je dalje slika je losa. Kod njega je baterija fantasticna ... kaze mi tip da ode na more ... slika tamo 20-dana, pregleda slike, zeza se i kad se vrati baterija jos moze da izdrzi.
Hehe i onda je mrmot zavio cokoladu u foliju :) Mislim mozda i lupam, mozda i stvarno moze da izdrzi baterija 20 dana, ali iskreno meni je to mnogoooooo neverovatno, jedino ako nije uopste koristio displej i blic, ili je slikao fotografiju dnevno... mada sumnjam da i u tom slucaju moze da izdrzi toliko.
Drugo nemoj da poistovecujes Ixus sa drugim aparatima samo zbog velicine. Ixus radi izuzetne slike i jedina mana jesu bas te tamnije ivice u zatvorenim prostorijama sa slabijim osvetljenjem, ali veruj mi to je skoro neprimetno. Ako nisi profesionalac i ako ti ne trebaju manuelna podesavanja, ixus ti je odlican izbor i neces se pokajati.
Inace razlike u kvalitetu fotografija izmedju ixusa 40 i a620 bar po meni su neprimetne za oko amatera.
Citat:
1. Koliko izdrzi baterija na IXUS 30,40 u usovima normalnog koriscenja. Ne bi mi se dopalo da recimo odem negde, pocnem da slikam i na pola zadovoljstva baterija rikne.
Naravno ovo dosta zavisi od koriscenja blica, jer on najvise guta bateriju. Cini mi mi se da na canonovom sajtu pise da moze da izdrzi oko 120-130 slika... Ja imam ixus 50 i uglavnom izdrzi i vise, do 180-190 slika, sve zavisi i koliko ljudi koriste displej za reprodukciju. Mada ako uzimas ixus preporucio bih ti da obavezno kupis jos jednu bateriju (oko 20e), jer on ima svoje li-ion baterije i tu je prednost A serije jer mozes da trknes do najblize trafike i kupis baterije kada ti zatrebaju. Inace baterije na ixusu se pune veoma brzo, za 1h su skroz pune...
Citat:
2. Da li u tom rangu mozete preporuciti neki bolji. Nekako mi se cini da fale neke top liste ... kao neki rang u klasi kompakt top lista ... u klasi do 5 MPix ....
Hmm, necu da ti preporucujem nista jer ja sam amater po pitanju fotografija, ali kada sam ja kupovao aparat pre nekih 6 meseci, ixus je bio higly recomended u klasi kompakt aparata, naravno ako mozes da prezivis bez manuelnih podesavanja.
E da odi na
www.steves-digicams.com i tu cini mi se da imas preporuke koji su aparati najbolji po raznim kategorijama.
I drink to make other people interesting.