Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

fotografije i vb

[es] :: Visual Basic 6 :: fotografije i vb

[ Pregleda: 3301 | Odgovora: 8 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

gajone77
Goran Gajic

Član broj: 75150
Poruke: 8
*.nspoint.net.



Profil

icon fotografije i vb21.11.2005. u 22:24 - pre 207 meseci
kako da resim programcic u vezi slajdova
napravio sam image index sa nekih sto slika jedan preko drugog sam stavio da se ne vidi


no hteo bi da klikom na dugme menja fotografije i u text boxu da izbacuje ..1/100,2/100 idt

inace sam pocetnik uci se uci ...pozdrav
gaja
 
Odgovor na temu

Pastorius

Član broj: 66582
Poruke: 76
*.adsl.sezampro.yu.



Profil

icon Re: fotografije i vb22.11.2005. u 23:43 - pre 207 meseci
Gajo, pazi sad.


A sta ako ja tebi postavim pitanje :


Ko kako kome sta ne moguce ono da ?


Sta bi mi ti odgovorio ?


Zakljucak :

Postavi noramlno, citljivo pitanje, bez gramatickih i pisanih gresaka, koje ima nekog smisla, pa ce ti mozda neko odgovoriti !!!

Nema ljutnje ? :)
 
Odgovor na temu

gajone77
Goran Gajic

Član broj: 75150
Poruke: 8
*.nspoint.net.



Profil

icon Re: fotografije i vb23.11.2005. u 20:12 - pre 207 meseci
pozdrav i zao mi je sto sam tako bez veze upisao sklj .. pitanje bez citanja pravilnika
bio sam u spiidduu... i greske su vidljive...

pokusacu ponovo

otvorio sam visual basic.... pokrenuo standard .exe ....

u form 1 sam stavio command button 1 - command botton 2 i jedan textbox.....

stavio sam 1 image koji sam kopirao deset puta ...znaci image 1 u deset primeraka

koji se razlikuju po indexu..... i promenio sam izgled slika

slozio sam svih deset slika iste velicine jedan preko drugog....

povezivanje:

command button 1 (redosled slika u nazad) klik
command button 2 (redosled slika u napred) klik

i prilikom menjanja slika napred -nazad

textbox ispisuje broj (redosled) slike

ja mislim da sam bio opsiran u pitanju...

ne trazim da mi resavate domaci zadatak nego sam zaglavio i nisam imao kome da se
obratim cao..


gaja
 
Odgovor na temu

Marko_L
Beograd

Član broj: 20532
Poruke: 2885
*.yubc.net.

Jabber: Marko_L@elitesecurity.org


+828 Profil

icon Re: fotografije i vb23.11.2005. u 20:50 - pre 207 meseci
Ja i dalje ne razumem šta tebi u stvari pravi problem, ali ajde ovako, znači imaš array Image kontrola 0 do 10 (predpostavimo da se zove Image1) i imaš dva command buttona i 1 textbox gde treba da piše koja je slika trenutno vidljiva.Uzmeš ovako
Code:
Private Sub Form_Load()
Dim A As Long
For A = LBound(Image1) To UBound(Image1)
Image1(A).Visible=False
Next A
Image1(LBound(Image1)).Visible = True 'pocinjemo od prve slike
Text1.Text = LBound(Image1)
End Sub

Private Sub Command1_Click()
Text1.Text = Val(Text1.Text) - 1
If Val(Text1.Text) < LBound(Image1) Then Text1.Text = LBound(Image1)
Image1(Val(Text1.Text)).Visible = True
Image1(Val(Text1.Text) + 1).Visible = False
End Sub

Private Sub Command2_Click()
Text1.Text = Val(Text1.Text) + 1
If Val(Text1.Text) > UBound(Image1) Then Text1.Text = UBound(Image1)
Image1(Val(Text1.Text)).Visible = True
Image1(Val(Text1.Text) - 1).Visible = False
End Sub


Može to i na lepši način da se reši, al ajde...

[Ovu poruku je menjao Marko_L dana 23.11.2005. u 21:57 GMT+1]
-Odracuonogakomijedrpiorazmaknicu.
-Ne rxdi mi txstxturx, kxd god hocu dx
ukucxm "x" onx ukucx "x".
-Ko kaaz e da ja neuummem da kuuca
m.
-Piše "Insert disk 3", a jedva sam i ova
dva ugurao u drajv
-Postoje samo dve osobe kojima
verujem, jedna sam ja, a druga nisi ti
 
Odgovor na temu

gajone77
Goran Gajic

Član broj: 75150
Poruke: 8
*.nspoint.net.



Profil

icon Re: fotografije i vb23.11.2005. u 21:05 - pre 207 meseci
hvala Marko brz si svaka cast ....cu da proverim... pozdrav
gaja
 
Odgovor na temu

hatebreeder
Sinisa Bobic
Belgrade

Član broj: 48145
Poruke: 192
*.yubc.net.

Jabber: sinisabobic@gmail.com
ICQ: 339407553
Sajt: www.sinisabobic.com


Profil

icon Re: fotografije i vb24.11.2005. u 11:37 - pre 207 meseci
pazi ovako mnogo je 10 image kontrola. bolje stavi jednu image kontrolu slike stavi u imagelist kontrolu pa iz nje pozivaj, bice ti lakse, a i manji je source
 
Odgovor na temu

Aleksandar Ružičić
Software Architect, Appricot d.o.o.
Beograd

Član broj: 26939
Poruke: 2881

Jabber: krckoorascic@gmail.com
Sajt: krcko.net


+44 Profil

icon Re: fotografije i vb24.11.2005. u 12:08 - pre 207 meseci
Citat:
hatebreeder: pazi ovako mnogo je 10 image kontrola. bolje stavi jednu image kontrolu slike stavi u imagelist kontrolu pa iz nje pozivaj, bice ti lakse, a i manji je source

Citat:
gajone77: ...inace sam pocetnik uci se uci ...


covek rece da je pocetnik, neka ga nek prvo radi na tezi nacin (ako hoce da stvarno nesto nauci)....
tako sam ja... :D
 
Odgovor na temu

gajone77
Goran Gajic

Član broj: 75150
Poruke: 8
*.nspoint.net.



Profil

icon Re: fotografije i vb25.11.2005. u 13:01 - pre 207 meseci
naravno bez muke nema nauke ...


lako je vama ... koji ste na zavidnom nivou sa znanjem ...



gaja
 
Odgovor na temu

Marko_L
Beograd

Član broj: 20532
Poruke: 2885
*.31.eunet.yu.

Jabber: Marko_L@elitesecurity.org


+828 Profil

icon Re: fotografije i vb25.11.2005. u 13:31 - pre 207 meseci
Pa i taj što ima znanja, nije lako došao do istog, prema tome malo je neumesno reći "Lako je tebi...", jer ti ne znaš koliko je neko uložio truda da bi naučio nešto.Čovek je samo rekao da postoji, po njemu, bolji način da se to uradi.Isto tako pored toga što je naveo, možeš da koristiš i resource fajl i u njemu smestiš slike, a onda izvlačiš koja ti treba, što je po meni najbolji način.Od tebe zavisi da li ćeš koristiti prvu, drugu, treću ili neku desetu metodu.U principu, programiranje je kreativno zanimanje, i jedan problem se obično može rešiti na više načina i nije mnogo bitno šta ćeš koristiti, ukoliko program zadovoljavajuće radi ono za šta je namenjen.
-Odracuonogakomijedrpiorazmaknicu.
-Ne rxdi mi txstxturx, kxd god hocu dx
ukucxm "x" onx ukucx "x".
-Ko kaaz e da ja neuummem da kuuca
m.
-Piše "Insert disk 3", a jedva sam i ova
dva ugurao u drajv
-Postoje samo dve osobe kojima
verujem, jedna sam ja, a druga nisi ti
 
Odgovor na temu

[es] :: Visual Basic 6 :: fotografije i vb

[ Pregleda: 3301 | Odgovora: 8 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.