Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Moze li bez COOKIES i GET-a da se radi?

[es] :: PHP :: Moze li bez COOKIES i GET-a da se radi?

[ Pregleda: 1454 | Odgovora: 1 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

php-programmer

Član broj: 69161
Poruke: 5
*.adsl.sezampro.yu.



Profil

icon Moze li bez COOKIES i GET-a da se radi?09.11.2005. u 14:37 - pre 195 meseci
Znaci stvar je u ovome:

Imam stranu login.php sa login/password i kada user udje tada mu stavim:

$HTTP_SESSION_VARS["kontrola"] = 1;

I sada nakon toga kada se ulazi na sledecu stranicu (recimo products.php) na vrhu stavim proveru:

if($HTTP_SESSION_VARS["kontrola"] == "1")

Ako jeste onda moze da vidi stranu a ako ne onda se salje na login stranu.

Posto se stalno prica da je potrebno sacuvati broj sesije kroz COOKIE ili preko GET metoda, nije mi jasno da li je to neophodno?

Da li je gore opisan metod provere na svakoj strani posle logovanja ispravan?

Pozdrav
 
Odgovor na temu

flylord
Ilić Aleksandar
Simplicity d.o.o.
Nis/Uzice

Član broj: 2954
Poruke: 3859
*.smdesign.co.yu.

ICQ: 4849714


+68 Profil

icon Re: Moze li bez COOKIES i GET-a da se radi?09.11.2005. u 14:48 - pre 195 meseci
sve je u redu sa tim nacinom, ako
1) na pocetku svake stranice stavis session_start();
2) sto je mnogo bolje, koristi $_SESSION umesto $HTTP_SESSION_VARS
 
Odgovor na temu

[es] :: PHP :: Moze li bez COOKIES i GET-a da se radi?

[ Pregleda: 1454 | Odgovora: 1 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.