Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

gde sam pogresio?

[es] :: Pascal / Delphi / Kylix :: gde sam pogresio?

[ Pregleda: 3517 | Odgovora: 16 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

zivota11
Kosanovic Nenad

Član broj: 71628
Poruke: 71
80.93.231.*



Profil

icon gde sam pogresio?21.10.2005. u 15:21 - pre 193 meseci
Evo pokusao sam da napravim kao neku probu posto nista ne znam u pascalu.

Program KOREN;

uses x,y,z:integer;


BEGIN
x:=11
y:=12
begin
z:=sqrt(x)
END.





Prijavljuje gresku: Cant find unit x.

Kako ne moze da nadje x?Ja sam stavio da je x:=11????
Kad te majstor Zivota opravi bices na konju!!
 
Odgovor na temu

Nemanja Avramović
Software architect
Tap medical
Beograd, Srbija

Član broj: 32202
Poruke: 4383
*.yu1.net.

Sajt: https://avramovic.info


+45 Profil

icon Re: gde sam pogresio?21.10.2005. u 16:23 - pre 193 meseci
uses zameni sa var i izbaci ovaj srednji begin:
Code:

Program KOREN;
var x,y,z:integer;
BEGIN
x:=11
y:=12
z:=sqrt(x)
END.


naravno, ovo ce izracunati sve ali nece biti outputa... ubaci:
writeln(z); { trebalo bi da radi }
...ispod z:=sqrt(x); i onda ce ti raditi...

p.s. a sta ce ti y vrednost?
Laravel Srbija.

[NE PRUŽAM PODRŠKU ZA PHP PREKO PRIVATNIH PORUKA!]
 
Odgovor na temu

zivota11
Kosanovic Nenad

Član broj: 71628
Poruke: 71
80.93.231.*



Profil

icon Re: gde sam pogresio?21.10.2005. u 16:37 - pre 193 meseci
pa hteo sam i sa y nesto.
E hvala ti ja sam tek poceo da se interesujem za ov i mnogo stvari mi nije jasno.
Jeli imas mozda knjigu osnovi programiranja u paskalu.?

Kad te majstor Zivota opravi bices na konju!!
 
Odgovor na temu

marcha
Nikola Marcic
Beograd/Leskovac

Član broj: 6454
Poruke: 108
*.18.EUnet.yu.

ICQ: 156892888


+1 Profil

icon Re: gde sam pogresio?21.10.2005. u 16:40 - pre 193 meseci
Code:

Program KOREN;
var 
  x:integer; 
  z:real;
BEGIN
x:=11;
z:=sqrt(x);
writeln(z);
END.


z ti mora biti promenljiva tipa Real | Double | Extended,
jer rezultat sqrt funkcije nije celobrojna vrednost.
Marcha
-----------------------------------
Pretpostavka je majka zajeba.
 
Odgovor na temu

zivota11
Kosanovic Nenad

Član broj: 71628
Poruke: 71
80.93.231.*



Profil

icon Re: gde sam pogresio?21.10.2005. u 16:51 - pre 193 meseci
Ovo opet nece da radi??

Program koren;

var x,y:integer;

BEGIN
x:=9
y:=sqrt(x)
writeln(y)
END.

Kaze:Syntax error expected but "identifier y" founf????????????????????????
Kad te majstor Zivota opravi bices na konju!!
 
Odgovor na temu

zivota11
Kosanovic Nenad

Član broj: 71628
Poruke: 71
80.93.231.*



Profil

icon Re: gde sam pogresio?21.10.2005. u 16:55 - pre 193 meseci
E hvala ljudi uspeo sam.Ovo je vama verovatno smesno ali staces meni je to uspeh.Hvala na pomoco

Kad te majstor Zivota opravi bices na konju!!
 
Odgovor na temu

zivota11
Kosanovic Nenad

Član broj: 71628
Poruke: 71
80.93.231.*



Profil

icon Re: gde sam pogresio?21.10.2005. u 16:57 - pre 193 meseci
A zasto mi ne izbaci rezultat na kraju????

Kad te majstor Zivota opravi bices na konju!!
 
Odgovor na temu

Nemanja Avramović
Software architect
Tap medical
Beograd, Srbija

Član broj: 32202
Poruke: 4383
*.yu1.net.

Sajt: https://avramovic.info


+45 Profil

icon Re: gde sam pogresio?21.10.2005. u 17:24 - pre 193 meseci
moguce je da treba nesto pored writeln, zaista ne znam, nisam dugo radio u paskalu

za knjigu ... ne znam


[Ovu poruku je menjao JaHvram dana 21.10.2005. u 18:26 GMT+1]
Laravel Srbija.

[NE PRUŽAM PODRŠKU ZA PHP PREKO PRIVATNIH PORUKA!]
 
Odgovor na temu

Passwd

Član broj: 54624
Poruke: 640
*.adsl.net.t-com.hr.



Profil

icon Re: gde sam pogresio?21.10.2005. u 17:55 - pre 193 meseci
iznad end. dodaj readln;
 
Odgovor na temu

zivota11
Kosanovic Nenad

Član broj: 71628
Poruke: 71
80.93.231.*



Profil

icon Re: gde sam pogresio?21.10.2005. u 18:18 - pre 193 meseci
Ok.Sad sam napravio nesto kao programcic za sabiranje.

program sabiranje;

var z,x,y:integer;

BEGIN
x:=2;
y:=3;
z:=(x+y);
writeln;
readln;
end.

I on izracuna da je to 5.
Kako da napravim naprimer dva polja u koja se unose vrednosti za x i y i onda on to racuna?
Kad te majstor Zivota opravi bices na konju!!
 
Odgovor na temu

Rongon

Član broj: 61734
Poruke: 55
212.200.100.*



+1 Profil

icon Re: gde sam pogresio?21.10.2005. u 19:06 - pre 193 meseci
Citat:
zivota11:
Kako da napravim naprimer dva polja u koja se unose vrednosti za x i y i onda on to racuna?

Code:

program sabiranje;
var z,x,y:integer;

BEGIN
readln(x);
readln(y);
z:=(x+y);
writeln(z);
readln;
end.

Nisam ovo probao, ali mislim da bi trebalo ovako...
 
Odgovor na temu

Passwd

Član broj: 54624
Poruke: 640
*.adsl.net.t-com.hr.



Profil

icon Re: gde sam pogresio?21.10.2005. u 19:55 - pre 193 meseci
Ako zelis naucit programirat.... jednostavno dodji na irc.balcan.net na kanal #programming i sve je rijeseno...sta kod pozelis (C/C++,ASM,Pascal,Delphi,QBasic,VB....)

poz
 
Odgovor na temu

Nemanja Avramović
Software architect
Tap medical
Beograd, Srbija

Član broj: 32202
Poruke: 4383
*.yu1.net.

Sajt: https://avramovic.info


+45 Profil

icon Re: gde sam pogresio?21.10.2005. u 20:28 - pre 193 meseci
irc.krstarica.com takodje poseduje istoimeni kanal (ovo nije bzvz reklama nego ako covek vec chuchi na krstarici po defaultu (kao ja npr.) onda da ne menja server)
Laravel Srbija.

[NE PRUŽAM PODRŠKU ZA PHP PREKO PRIVATNIH PORUKA!]
 
Odgovor na temu

Passwd

Član broj: 54624
Poruke: 640
*.adsl.net.t-com.hr.



Profil

icon Re: gde sam pogresio?21.10.2005. u 20:41 - pre 193 meseci
sto se mene tice najbolje je real-time pomaganje
 
Odgovor na temu

milika
Milika Delic
RD
NS

Član broj: 13221
Poruke: 120
*.yu
Via: [es] mailing liste



Profil

icon Re: gde sam pogresio?21.10.2005. u 23:01 - pre 193 meseci
Bo te patak Zivota gde su ti tacka zarezi ;;;; aaaaa
eve prepravio sam ti...
------=_NextPart_000_0059_01C5D66B.79CFBF70
Content-Type: text/html;
charset="utf-8"
Content-Transfer-Encoding: quoted-printable

<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.0 Transitional//EN">
<HTML><HEAD>
<META http-equiv=Content-Type content="text/html; charset=utf-8">
<META content="MSHTML 6.00.2900.2627" name=GENERATOR>
<STYLE></STYLE>
</HEAD>
<BODY bgColor=#ffffff>
<DIV><FONT face=Arial size=2></FONT><FONT face=Arial size=2></FONT>&nbsp;</DIV>
<BLOCKQUOTE
style="PADDING-RIGHT: 0px; PADDING-LEFT: 5px; MARGIN-LEFT: 5px; BORDER-LEFT: #000000 2px solid; MARGIN-RIGHT: 0px">
<DIV style="FONT: 10pt arial">----- Original Message ----- </DIV>
<DIV
style="BACKGROUND: #e4e4e4; FONT: 10pt arial; font-color: black"><B>From:</B>
<A [email protected]
href="mailto:[email protected]">zivota11</A> </DIV>
<DIV style="FONT: 10pt arial"><B>To:</B> <A [email protected]
href="mailto:[email protected]">[email protected]</A> </DIV>
<DIV style="FONT: 10pt arial"><B>Sent:</B> Friday, October 21, 2005 5:51
PM</DIV>
<DIV style="FONT: 10pt arial"><B>Subject:</B> Re: gde sam pogresio?
[elitesecurity.programiranje.pascal-delphi-kylix]</DIV>
<DIV><BR></DIV>
<DIV>Ovo opet nece da radi??<BR><BR>Program koren;<BR><BR>var
x,y:integer;<BR><BR>BEGIN<BR>x:=9;<BR>y:=sqrt(x);<BR>writeln(y);<BR>END.<BR><BR>Kaze:Syntax
error expected but "identifier y"
founf????????????????????????<BR><BR>--<BR><A
href="http://www.elitesecurity.org/poruka/923267">http://www.elitesecurity.org/poruka/923267</A><BR><BR>Prijave/odjave:
<A
href="http://www.elitesecurity.org/liste">http://www.elitesecurity.org/liste</A><BR><BR>Ne
menjajte sledece dve linije ukoliko odgovarate putem
emaila!<BR>esauth:141432:5dd27a5096c74927d0da19a18af111b1<BR>Odgovor pisite
*iskljucivo* ispod ove linije:</DIV>
<DIV>&nbsp;</DIV>
<DIV><FONT face=Arial size=2>Bo te patak Zivota gde su ti tacka zarezi ;;;;
aaaaa</FONT></DIV>
<DIV><FONT face=Arial size=2>eve prepravio sam
ti...</FONT></DIV></BLOCKQUOTE></BODY></HTML>

------=_NextPart_000_0059_01C5D66B.79CFBF70--
 
Odgovor na temu

zivota11
Kosanovic Nenad

Član broj: 71628
Poruke: 71
80.93.231.*



Profil

icon Re: gde sam pogresio?22.10.2005. u 22:26 - pre 193 meseci
Ok.Sad sam napravio nesto kao programcic za sabiranje.

program sabiranje;

var z,x,y:integer;

BEGIN
x:=2;
y:=3;
z:=(x+y);
writeln;
readln;
end.

I on izracuna da je to 5.
Kako da napravim naprimer dva polja u koja se unose vrednosti za x i y i onda on to racuna?
Kad te majstor Zivota opravi bices na konju!!
 
Odgovor na temu

Srki_82
Srdjan Tot
Me @ My Home
Ljubljana

Član broj: 28226
Poruke: 1403
82.208.201.*

ICQ: 246436949


+10 Profil

icon Re: gde sam pogresio?22.10.2005. u 23:27 - pre 193 meseci
Ovaj... a kako znas da on izracuna da je to bas 5? Da li to negde ispise mozda?
 
Odgovor na temu

[es] :: Pascal / Delphi / Kylix :: gde sam pogresio?

[ Pregleda: 3517 | Odgovora: 16 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.