Hvala na ovim kritikama, mi smo tek na pocetku i znam da neke stvari jos nisu doterane do kraja, kao i to da ima nejasnoca na samom sajtu. Ipak u narednom periodu planiramo da vise paznje posvetimo detaljima, a takodje planiramo i veca ulaganja u marketing sajta i jasno pozicioniranje brenda na domacem trzistu. Autori sajta su bili angazovani u vise projekata ali je doslo vreme da se paznja fokusira bas na ovaj. U svakom slucaju, kritika, zamerka i primedba je dobra kako bi jasnije videli gde gresimo (svaki pocetak je tezak).
Sto se tice isplativosti i uopste bilo kakvih mogucnosti zarade mogu da kazem sledece:
Provizija nije jedini vid naplate odnosno zarade za firmu koja ima ovaj tip sajta. Naime, bitno je privuci sto vise clanova, koji bi nudili/kupovali proizvode na ovaj nacin a u medjuvremenu kada broj uspesnih transakcija bude uvecan nuditi i sopstvene proizvode i prodavati ih makar u vidu kataloske prodaje- koje bez sumnje postoje i kod nas i koje veoma lepo funkcionisu.
Kao besplatan servis koji privlaci veliki broj posetilaca, mozete uci i u reklamiranje drugih sajtova i preduzeca, sto na veliku zalost vecine webmastera za sada i nije mnogo isplativa stvar. Ipak, ako polazemo nade da vreme internet trgovine kod nas tek dolazi, onda mozemo ocekivati i da ce se taj vid zarade znacajno povecati.
Sto se tice myShop.co.yu, tom projektu zelim svu srecu. Moja generalna zamerka je uskost i dostiznost asortimana za svakog ko bude usao u e-trgovinu. Naime, u ovom prodajnom asortimanu vidim uglavnom proizvode koje ce svaki pocetnik pozeleti da prodaje i predvidjam mu jako tesku borbu sa konkurencijom koja ce nastati u trenutku kada i kod nas bude omoguceno placanje preko interneta domacim kompanijama.
Inace dobra vest je da se o ovom vidu placanja ozbiljno razmislja u NBS-u i da se na tome uveliko radi. Pogotovo su zainteresovani da uvedu i placanje za nacionalnu platnu karticu DINACARD tako da verujem da ce do kraja godine ili pocetkom sledece doci do vecih pomaka u tom pravcu.