Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Treba mi resenje kako da uradim jedan kriterijum u queriju?

[es] :: Access :: Treba mi resenje kako da uradim jedan kriterijum u queriju?

[ Pregleda: 4742 | Odgovora: 13 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Pike79

Član broj: 52785
Poruke: 200
*.vdial.verat.net.



Profil

icon Treba mi resenje kako da uradim jedan kriterijum u queriju?30.09.2005. u 21:57 - pre 225 meseci
Hteo bih da odradim da uz pomoc kriterijuma u queriju mogu da navedem koje fakture hocu da mi izvestaj izbaci, na primer da navedem da mi trebaju fakture 3,5,12,25,38 itd. Neznam koju naredbu da koristim?
Hvala!
Bez muke nema nauke!!!
 
Odgovor na temu

Hamza
Hamza Bajraktarević
Sarajevo

Član broj: 25091
Poruke: 28
*.cable-01.sa.lol.ba.



Profil

icon Re: Treba mi resenje kako da uradim jedan kriterijum u queriju?30.09.2005. u 22:09 - pre 225 meseci
U Criteria upiši

3 Or 5 Or 12 Or 25 Or ....
 
Odgovor na temu

Pike79

Član broj: 52785
Poruke: 200
*.vdial.verat.net.



Profil

icon Re: Treba mi resenje kako da uradim jedan kriterijum u queriju?01.10.2005. u 14:59 - pre 225 meseci
Da li postoji nacin da mi iz kriterijuma zatrazi da unesem brojeve faktura koje bih hteo da vidim u izvestaju ili to ne moze da se izvede na neki lak nacin?>
HVALA!
Bez muke nema nauke!!!
 
Odgovor na temu

dakuri
Novi Sad

Član broj: 44913
Poruke: 191
*.243.eunet.yu.



+1 Profil

icon Re: Treba mi resenje kako da uradim jedan kriterijum u queriju?02.10.2005. u 05:51 - pre 225 meseci
U Criteria otucaj na primer [Uneti brojeve Faktura]

Mozda postoji elegantnije resenje kako da filtriras fakture, reci nam na osnovu cega filtriras bas te fakture sa tim brojevima
 
Odgovor na temu

Pike79

Član broj: 52785
Poruke: 200
*.vdial.verat.net.



Profil

icon Re: Treba mi resenje kako da uradim jedan kriterijum u queriju?02.10.2005. u 09:28 - pre 225 meseci
Ovako imam bazu koja mi sluzi za fakturisanje racuna razlicitim kupcima. E sada ima kupaca koji imaju vise objekata, gde za svaki objekat odredjenog dana se ispostavlja po jedna faktura. E meni treba da i recimo na jednom izvestaju za kupca "X" izvucem fakture na primer 50, 60, 75, 88, 95...
Mislim da sam ovo dobro obrazlozio!

Uradio sam ja u criteria ovako [1] or [2] or [3] or [4], pa mi sada postavlja pitanje koji racun za objekat 1,2,3,4, ali me intersuje da li ima jos neko resenje sa kojim ne bih imao ogranicenje u broju objekata.

HVALA!
Bez muke nema nauke!!!
 
Odgovor na temu

dakuri
Novi Sad

Član broj: 44913
Poruke: 191
*.160.EUnet.yu.



+1 Profil

icon Re: Treba mi resenje kako da uradim jedan kriterijum u queriju?02.10.2005. u 10:49 - pre 225 meseci
Ja imam slicnu problematiku cak i slozeniju..
Svaki dan se otpremnice sa vise stavki salju kupcima, posle dve nedelje trazi se da na osnovu izdatih otpremnica se kreira racun za svakog kupca. Napravio sam tabelu koja ce mi snimati broj racuna, kupca i datum od - do kada je uzeo u obzir otpremnice.....

Treba da napravis jednu tabelu sa poljima na primer sifra kupca, datum od i datum do.
Na osnovu te tabele napravis formu sa poljem kupac, datum od, datum do,Gde ce ti naziv kupca bit combo box ( iz sifarnika uzimas Kupca), Zatim u taj tvoj Query u Criteria ubacis da pod sifrom kupca gadja polje u kreiranoj formi, a datum od - do takodje postavis u Criteria samo pod datumom fakture Prilikom pokretanja Querya traba da je forma otvorena. Sta si ustvari ovim postigao - to da ti je isfiltirao sve fakture koje su izdate za tog kupca u odredjenom vremenskom periodu. Mozes da umesto datuma postavis filter od - do broj fakture. Kombinacije su razne, mozda ovo nije najbolje resenje ali sam ti barem dao ideju.
 
Odgovor na temu

Pike79

Član broj: 52785
Poruke: 200
*.vdial.verat.net.



Profil

icon Re: Treba mi resenje kako da uradim jedan kriterijum u queriju?02.10.2005. u 23:17 - pre 225 meseci
Nisam siguran sta ti to znaci da gadja combobox u formi, znam sta bi otprilike to znacilo ali ne znam kako da to izvedem, probaj da mi das neki primer!
Hvala!
Bez muke nema nauke!!!
 
Odgovor na temu

dakuri
Novi Sad

Član broj: 44913
Poruke: 191
*.77.EUnet.yu.



+1 Profil

icon Re: Treba mi resenje kako da uradim jedan kriterijum u queriju?03.10.2005. u 12:18 - pre 225 meseci
Prvo tabela u kojoj ustvari snimas uslove za filtriranje ima samo jedan zapis nek se tabela zove tbFilter. Tabela ima tri polja. Prvo sifra kupca, drugo datum od i trece datum do. Forma koju kreiras radi filtriranja nazoves na primer foFilter. Ona prikazuje samo taj jedan zapis iz tbFilter i uvek pamti posletnji uslov koji si postavio za filtriranje.
Kada ti je forma otvorena odes u tvoj query pod criteria, desni klik, build,otvoriceti se expression builder, odes na forms, pojaviti se stablo, odes na loaded forms, izaberes formu koja je trenutno otvorena to je tvoja foFilter, i izaberes polje koje ti treba za filtriranje..postavis uslov <,>, = ili sta ti odgovara i to je to.

Nadam se da ti je jasnije, ako ne, pitaj!
 
Odgovor na temu

Pike79

Član broj: 52785
Poruke: 200
*.vdial.verat.net.



Profil

icon Re: Treba mi resenje kako da uradim jedan kriterijum u queriju?03.10.2005. u 15:46 - pre 225 meseci
Jel mozes da mi das neki primer kako da filtriram neko polje!
Hvala ti sto imas ovoliko strpljenja!
Pozdrav!
Bez muke nema nauke!!!
 
Odgovor na temu

drbogi

Član broj: 5045
Poruke: 601
212.200.67.*

ICQ: 454238854


+3 Profil

icon Re: Treba mi resenje kako da uradim jedan kriterijum u queriju?03.10.2005. u 16:48 - pre 225 meseci
Citat:
Ja imam slicnu problematiku cak i slozeniju..
Svaki dan se otpremnice sa vise stavki salju kupcima, posle dve nedelje trazi se da na osnovu izdatih otpremnica se kreira racun za svakog kupca.


Pre nego što počneš da deliš konsalting usluge, pažljivo, ali veoma pažljivo, pročitaj zakon o PDV-u, deo koji se odnosi na promet dobara i usluga, a naročito deo o dokumentaciji koja prati isti. Trenutno ti je to neuporedivo veći problem, nego par queryja u Access bazi. :?:
 
Odgovor na temu

banem
Kikinda

Član broj: 16619
Poruke: 583
*.smin.sezampro.yu.



+15 Profil

icon Re: Treba mi resenje kako da uradim jedan kriterijum u queriju?03.10.2005. u 20:48 - pre 225 meseci
Da, slažem se, ili da konsultuje poslodavca a ovaj da mu TAČNO navede šta treba program da radi. Ako se program ponaša prema _pisanim_ zahtevima, onda skida odgovornost sa sebe ako nešto ne valja.

A kad ne valja, onda je klepanje po ušima: zamislite da firma treba da plati kaznu milion ili dva dinara?

A što se tiče odgovora na prvo pitanje u temi, može se uraditi na dva načina. Formirati jednu listu sa višestrukom selekcijom i iščitati obeležene vrednosti. Formirati kriterijum prema vrednostima. Drugi je uraditi to iz VBA sa jednom formom. Traži se od operatora da kuca brojeve faktura sve dok ne otkuca slovo "n". Formirati filter nad upitom na osnovu odgovora.

[Ovu poruku je menjao banem dana 03.10.2005. u 21:51 GMT+1]
Pozdrav,
Branislav
 
Odgovor na temu

dakuri
Novi Sad

Član broj: 44913
Poruke: 191
*.53.EUnet.yu.



+1 Profil

icon Re: Treba mi resenje kako da uradim jedan kriterijum u queriju?04.10.2005. u 05:23 - pre 225 meseci
Tu ste u pravu da se racun vezuje za otpremnicu ali kada sam ja postavio to pitanje musteriji ona mi je rekla da ima svog knjigovodju tako da je ovaj program samo pomocni i da sluzi vise kao njihovo licno vodjenje dnevnika izdatih otpremnica i racuna dok finansisko materijalno stanje vodi knjigovodja.
 
Odgovor na temu

drbogi

Član broj: 5045
Poruke: 601
212.200.67.*

ICQ: 454238854


+3 Profil

icon Re: Treba mi resenje kako da uradim jedan kriterijum u queriju?04.10.2005. u 14:34 - pre 225 meseci
@dakuri

Ako je nezvanična evidencija izvinjavam se, tako može da radi kako mu odgovara, mada opet ne vidim smisao, ali ajde.

Što se tiče samog problema, meni se "javlja", da bi autofilteri u Excelu bili odličan izbor.
Znači prethodno formirati upit koji sadrži potrebna polja, eksport u Excel, a posle posmatrati firme, objekte ili šta već.
 
Odgovor na temu

Pike79

Član broj: 52785
Poruke: 200
*.vdial.verat.net.



Profil

icon Re: Treba mi resenje kako da uradim jedan kriterijum u queriju?04.10.2005. u 15:37 - pre 225 meseci
dakuri je u pravu, kod mene je isti slucaj ovaj program za fakture je kao pomocni, a ja sam knjigovodja koji knjizi fakture koje su izradjene u ovom programu!
Bez muke nema nauke!!!
 
Odgovor na temu

[es] :: Access :: Treba mi resenje kako da uradim jedan kriterijum u queriju?

[ Pregleda: 4742 | Odgovora: 13 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.