Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

phpbb kako inkludati posljedih 10 tema sa foruma na index stranu

[es] :: Web aplikacije :: phpbb kako inkludati posljedih 10 tema sa foruma na index stranu

[ Pregleda: 2739 | Odgovora: 2 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

orha huu

Član broj: 36556
Poruke: 60
*.dlp5.bih.net.ba.



Profil

icon phpbb kako inkludati posljedih 10 tema sa foruma na index stranu28.09.2005. u 12:02 - pre 198 meseci
Zna li neko: phpbb kako inkludati posljedih 10 tema sa foruma na index stranu?

 
Odgovor na temu

SBD
Banjaluka

Član broj: 29974
Poruke: 103
*.teol.net.

Sajt: www.srpskazemlja.com


Profil

icon Re: phpbb kako inkludati posljedih 10 tema sa foruma na index stranu28.09.2005. u 21:21 - pre 198 meseci
Mislim da postoji modul/hack za to. Pogledaj na phpbb.com
Repetitio Est Mater Studiorum
Periculum In Mora
 
Odgovor na temu

SERB-4-LIFE
Milos Kolundzic
Australija

Član broj: 66563
Poruke: 25
*.nsw.bigpond.net.au.

Sajt: www.SrbijaCafe.org


Profil

icon Re: phpbb kako inkludati posljedih 10 tema sa foruma na index stranu03.10.2005. u 15:18 - pre 198 meseci
To se moze uraditi ovako, izmeni sledece informacije u ovom kodu i stavi ga u sajt gde oces da ide. Ovo je kod

Code:

<? 
#informacije za povezivanje na mysql bazu od tvog foruma
$db_host = 'localhost'; #promeni u host koji je na vecini servera ostaje localhost
$db_user = 'username'; #tvoj username
$db_password = 'password'; #sifra
$db_name = 'database_name'; #ime mysql baze

mysql_connect($db_host,$db_user,$db_password) or die(mysql_error()); 
mysql_select_db($db_name) or die(mysql_error()); 

$result = mysql_query("SELECT DISTINCT t.topic_id, t.topic_title, t.topic_poster, t.topic_first_post_id, t.forum_id, t.topic_replies, u.user_id, u.username, s.post_id, s.post_text
FROM phpbb_posts p, phpbb_topics t, phpbb_users u, phpbb_posts_text s
WHERE p.topic_id = t.topic_id AND t.topic_poster = u.user_id AND t.topic_first_post_id = s.post_id AND t.forum_id != 1 AND u.user_id != -1
ORDER BY p.post_time desc LIMIT 10");

function text($text, $limit){
    $text = str_replace("\n", "<br>", $text);
    $text = preg_replace("#\[(.*?)\].*?\[/(.*?)\]#si", "<i>[bbcode]</i>", $text);
    if(strlen($text)>$limit){
        $text = substr($text, 0, $limit);
        $text = substr($text, 0, -(strlen(strrchr($text, ' '))))."...";
    }
    return $text;
}

while($r=mysql_fetch_array($result)){ 
/* tu gde pise 100 to je koliko slova oces da pokaze u bloku promeni to u koliko slova ti oces da pokaze */
$text = text($r['post_text'], 100);


echo "<a href=/forum/viewtopic.php?t=".$r['topic_id']." target=_blank>".$r['topic_title']."</a><br>
by: <a href=/forum/profile.php?mode=viewprofile&u=".$r['user_id']." target=_blank>".$r['username']."</a><br>
$text
<div align=\"right\">Replies: ".$r['topic_replies']."</div>
<hr>"; 

?>


eto ti bi trebalo da uradi to sto ti oces.

Pozdrav
Mess with the best, die like the rest!
www.SrbijaCafe.org || www.OKRadio.net || www.Soloymi.com
 
Odgovor na temu

[es] :: Web aplikacije :: phpbb kako inkludati posljedih 10 tema sa foruma na index stranu

[ Pregleda: 2739 | Odgovora: 2 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.