Da li je moguće particionisati mašinu kroz mrežu i staviti image.
Pri tome destinaciona mašina je bez operativnog sistema i jedina konekcija sa njom je mrežni kabl.
Tehnicki bi bilo izvodljivo ako ploca podrzava boot-ovanje sa mrezne kartice ali inisam siguran da je uradjen software zato. A i opet bi morao da odes do masine da je ukljucis :).
Pogledaj na sajtu proizvodjaca da li Ghost mozda ima podrsku za tako nesto.
Ris bi dosta sporo to uradio i koliko ja znam ne dozvoljava particionisanje hdd, vec od neformatiranog hdd pravi jednu particiju i onda instalira win. Za ghost-a nisam uspeo da nadjem opciju, mada gledam i za neki drugi software. Inace masine imaju PXE i imam DHCP u mrezi i ne bi bio problem da moram rucno da ih upalim.
Koliko ja znam imas mogucnost da u nekom inf fajlu odredis kako da ti napravi particije. Nisam 100% siguran. Po defaultu napravi jednu preko celog diska.
Probao sam danas sa boot cd-om. Na masteru mi se pojavi opcija peer to peer i lepo se selektuje ip adresa, dok je na slave-u peer to peer nedostupno. Izgleda da mi treba Enterprise Norton Ghost, dok ja imam Norton Ghost 2003.
Misko si ti to mene bese pitao na kursu?
Definitivno ti i treba Enterprise ghost, upravo mu je to i prednost.
Barem je tako bilo kada sam ja radio ghostovima, to su doduse neke starije verzije, ali i dalje valjda imaju segmentaciju proizvoda.