Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

kako da napravim da text ide...

[es] :: Javascript i AJAX :: kako da napravim da text ide...

[ Pregleda: 4984 | Odgovora: 10 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

bugojanac
Miran Remi

Član broj: 66626
Poruke: 21
*.dlp216.bih.net.ba.



Profil

icon kako da napravim da text ide...02.09.2005. u 22:22 - pre 229 meseci
kako da napravim da text ide odozdo prema gore kao na stranici www.bhmobile.ba desno , jel neka skripta ili šta već pa eto ako neko zna. Unaprijed hvala svimaaaaa
Miran
 
Odgovor na temu

Predrag Gajic

Član broj: 23671
Poruke: 338



+2 Profil

icon Re: kako da napravim da text ide...02.09.2005. u 22:42 - pre 229 meseci
Nije baš javascript al' može da ti posluži
Code:
<marquee behavior="Scroll" direction="Up" height="500" scrollamount="5" 

scrolldelay="4" onmouseover="this.stop()" onmouseout="this.start()" 
width="552">
 tekst..tekst...</marquee>



Mada si mogao da pogledas i source gore spomenute stranice.


[Ovu poruku je menjao Predrag Gajic dana 02.09.2005. u 23:43 GMT+1]
 
Odgovor na temu

bugojanac
Miran Remi

Član broj: 66626
Poruke: 21
*.dlp216.bih.net.ba.



Profil

icon Re: kako da napravim da text ide...02.09.2005. u 22:58 - pre 229 meseci
e super hvala al ako mozes onako kao na tvojo stranici POSLJEDNJE NA FORUMU ako može ako ne ništa al u svakom slučaju zahvaljujem
Miran
 
Odgovor na temu

bugojanac
Miran Remi

Član broj: 66626
Poruke: 21
*.dlp216.bih.net.ba.



Profil

icon Re: kako da napravim da text ide...02.09.2005. u 23:03 - pre 229 meseci
aj dobro je gledo sam, hvala
Miran
 
Odgovor na temu

tamnicar
sremska mitrovica

Član broj: 54010
Poruke: 67
*.teleportgroup.net.



Profil

icon Re: kako da napravim da text ide...03.09.2005. u 10:54 - pre 229 meseci
evo ti primer bas sa skriptom ;)
Code:

<html>
<head>
<title>A DHTML Scrolling Window</title>
<script language="JavaScript">
var pos=100;
function Scroll() {
  if (!document.getElementById) return;
  obj=document.getElementById("thetext");
  pos -=1;
  if (pos < 0-obj.offsetHeight+130) return;
  obj.style.top=pos;  
  window.setTimeout("Scroll();",30);
}
</script>
</head>
<body onLoad="Scroll();">
<h1>Scrolling Window Example</h1>
<p>This example shows a scrolling window created in DHTML. The window
is actually a layer that shows a portion of a larger layer.</p>
<div id="thewindow" style="position:relative;width:180;height:150;
  overflow:hidden; border-width:2px; border-style:solid; border-color:red">
<div id="thetext" style="position:absolute;width:170;left:5;top:100">
<p>This is the first paragraph of the scrolling message. The message
is created with ordinary HTML.</p>
<p>Entries within the scrolling area can use any HTML tags. They can
contain <a href="http://www.starlingtech.com/dhtml/">Links</a>.</p>
<p>There's no limit on the number of paragraphs that you can include
here. They don't even need to be formatted as paragraphs.</p>
<ul><li>For example, you could format items using a bulleted list.</li></ul>
<p>The scrolling ends when the last part of the scrolling text
is on the screen. You've reached the end.</p>
<p><b>[<a href="javascript:pos=100;Scroll();">Start Over</a>]</b></p>
</div>
</div>
</body>
</html>

postavio sam takva jedan ovde:
http://www.totaldvd.host.sk/kumov
 
Odgovor na temu

bugojanac
Miran Remi

Član broj: 66626
Poruke: 21
*.dlp143.bih.net.ba.



Profil

icon Re: kako da napravim da text ide...03.09.2005. u 20:35 - pre 229 meseci
dobro samo nevalja ti ovaj link
Miran
 
Odgovor na temu

tamnicar
sremska mitrovica

Član broj: 54010
Poruke: 67
*.teleportgroup.net.



Profil

icon Re: kako da napravim da text ide...03.09.2005. u 23:24 - pre 229 meseci
jes' vala
www.totaldvd.host.sk/kumov/
ili
www.totaldvd.cjb.net

[Ovu poruku je menjao tamnicar dana 04.09.2005. u 00:26 GMT+1]
 
Odgovor na temu

bugojanac
Miran Remi

Član broj: 66626
Poruke: 21
*.dlp166.bih.net.ba.



Profil

icon Re: kako da napravim da text ide...04.09.2005. u 13:35 - pre 229 meseci
e tamnicar jos nesto ovaj broj posjetilaca na tvojoj stranici, ako bi mogo da mi das imam ja jedan al malo glup a i ne znam ga resetovat pise preko 2000000 posjetilaca, ili valjalo bi ali malo drugacijeg izgleda pa eto ako imass
Miran
 
Odgovor na temu

tamnicar
sremska mitrovica

Član broj: 54010
Poruke: 67
*.teleportgroup.net.



Profil

icon Re: kako da napravim da text ide...04.09.2005. u 23:12 - pre 229 meseci
to nisam ja napravio nego sam preuzeo sa:
http://www.bravenet.com/
ako oces sam da napravis pogledaj:
http://www.personalmag.co.yu/php11.htm
pozdrav
 
Odgovor na temu

svetozar
Novi Sad

Član broj: 996
Poruke: 447
*.rns-nis.co.yu.



+4 Profil

icon Re: kako da napravim da text ide...12.09.2005. u 09:32 - pre 229 meseci
Citat:
tamnicar: evo ti primer bas sa skriptom ;)


A kako da namestim da mi se sam tekst, kada dodje do kraja ponavlja (da nemoram kliknuti na Start Over)?!

[Ovu poruku je menjao noviKorisnik dana 12.09.2005. u 10:50 GMT+1]
Kakva bi tišina nastala kada bi ljudi govorili samo ono što znaju...
 
Odgovor na temu

bugojanac
Miran Remi

Član broj: 66626
Poruke: 21
*.dlp224.bih.net.ba.



Profil

icon Re: kako da napravim da text ide...12.09.2005. u 18:09 - pre 229 meseci
pa pogledaj source stranice www.bhmobile.ba ako hoces da tako izgleda i samo kopiraj
Miran
 
Odgovor na temu

[es] :: Javascript i AJAX :: kako da napravim da text ide...

[ Pregleda: 4984 | Odgovora: 10 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.