Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Uf, nerviram se vec dva dana, i resih da pitam nekoga od vas za pomoc - tema include config fajla

[es] :: PHP :: Uf, nerviram se vec dva dana, i resih da pitam nekoga od vas za pomoc - tema include config fajla

[ Pregleda: 3201 | Odgovora: 7 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Ivan Miladinović
Ivan Miladinovic
All around the web

Član broj: 26492
Poruke: 592
*.ppp-bg.sezampro.yu.

ICQ: 321748581
Sajt: www.sanovniktumacenjesnov..


+1 Profil

icon Uf, nerviram se vec dva dana, i resih da pitam nekoga od vas za pomoc - tema include config fajla02.09.2005. u 20:19 - pre 229 meseci
Imam nekoliko fajlova koji moraju da pristupaju odredjenoj bazi.
Sta ja hocu? hocu da u jednom config.php fajlu imam sve podatke i da ga pozivam iz svakog od tih fajlova. Ali imam jos jedan problem. To ne radi.

Pazite primer:

Code:

$S[imetabele] = 'tabelatest1';

//pa onda ide

$query = "create table $S[imetabele] (....


e sad, ja necu da to radim u svakom fajlu posebno... nego da u svakom fajlu napisem include('config.php'); i to da radi BATO.
Ali tada imam problem...
config fajl izgleda npr. ovako

Code:

...
$S[imetabele] = 'tabelatest1';
...


To nece da radi.
Zasto?

Nesto sam izostavio ali mi ne pada na pamet sta. Danima!!!

Pomoc plz...

Pozdrav za sve.
 
Odgovor na temu

dado_k
Varaždin

Član broj: 57122
Poruke: 300
*.cmu.carnet.hr.

ICQ: 326865106
Sajt: radim baš novi sajt u ph..


Profil

icon Re: Uf, nerviram se vec dva dana, i resih da pitam nekoga od vas za pomoc - tema include config fajl02.09.2005. u 21:04 - pre 229 meseci
a koju grešku ti javlja? stavi nakraju querija or die(mysql_error()) npr
mysql_query($query)or die(mysql_error());
 
Odgovor na temu

Ivan Miladinović
Ivan Miladinovic
All around the web

Član broj: 26492
Poruke: 592
*.ppp-bg.sezampro.yu.

ICQ: 321748581
Sajt: www.sanovniktumacenjesnov..


+1 Profil

icon Re: Uf, nerviram se vec dva dana, i resih da pitam nekoga od vas za pomoc - tema include config fajl02.09.2005. u 21:10 - pre 229 meseci
Error: 1064: You have an error in your SQL syntax near '(

To je greska, ali to samo znaci da mi je jednostavno preskocio (ovo sto je bold(dole)) koliko ja shvatam??? Ili gresim...


create table $S[imetabele]


Ne, samo mi nije jasno sto radi kad stavim u fajl, a ne radi u suprotnom...? A dodje mu isto...???

help

[Ovu poruku je menjao evil_angel_yu dana 02.09.2005. u 22:10 GMT+1]
 
Odgovor na temu

Predrag Gajic

Član broj: 23671
Poruke: 338



+2 Profil

icon Re: Uf, nerviram se vec dva dana, i resih da pitam nekoga od vas za pomoc - tema include config fajl02.09.2005. u 21:27 - pre 229 meseci
Probaj umesto include('config.php'); da upišeš include"config.php";

[Ovu poruku je menjao Predrag Gajic dana 02.09.2005. u 22:27 GMT+1]
 
Odgovor na temu

dinke
Dragan Dinić
General Manager / Lampix.net
Beograd

Član broj: 933
Poruke: 1008
*.pat-pool.kg.sbb.co.yu.

Sajt: www.dinke.net


+2 Profil

icon Re: Uf, nerviram se vec dva dana, i resih da pitam nekoga od vas za pomoc - tema include config fajl02.09.2005. u 21:29 - pre 229 meseci
Kao prvo u config fajlu ne :

$S[imetabele] = 'tabelatest1';

vec

$S['imetabele'] = 'tabelatest1';

To samo po sebi nece praviti gresku ali je pogresno. Procitaj manual, konkretno ovaj "Why is $foo[bar] wrong" deo na http://www.php.net/manual/en/language.types.array.php za vise detalja.

Kao drugo izmeni query ovako:

$query = "create table {$S['imetabele']} (....

Pa ce ti raditi.
 
Odgovor na temu

noviKorisnik
Dejan Katašić
Novi Sad

Član broj: 13216
Poruke: 4533
*.dialup.neobee.net.

Sajt: www.novikorisnik.net


+5 Profil

icon Re: Uf, nerviram se vec dva dana, i resih da pitam nekoga od vas za pomoc - tema include config fajl02.09.2005. u 21:32 - pre 229 meseci
Koliko razumem, treba da ide ovako...

config.php:
Code:
<?php
$S[imetabele] = 'tabelatest1';
//  ostalo u konfigu...
?>

tajneki.php
Code:
<?php
include 'config.php';

mysql...?>

Šta da ti kažem? Lovi bube...

tajneki.php
Code:
<?php
error_reporting (E_ALL);
include 'config.php';

die ($S[imetabele]);
?>


 
Odgovor na temu

dinke
Dragan Dinić
General Manager / Lampix.net
Beograd

Član broj: 933
Poruke: 1008
*.pat-pool.kg.sbb.co.yu.

Sajt: www.dinke.net


+2 Profil

icon Re: Uf, nerviram se vec dva dana, i resih da pitam nekoga od vas za pomoc - tema include config fajl02.09.2005. u 21:33 - pre 229 meseci
I jos nesto. Mali savet iskusnog developera :)

Mnogo je bolje u taj config fajl staviti konstante nego promenljive. Dakle recimo:

Code:
define('IME_TABELE','tabelatest1');


To ima prednosti jer su konstantne po defaultu globalne za celu aplikaciju + ce u samom kodu biti mnogo jasnije da je u pitanju konfig konstanta a ne promenljiva.

Sam query ces onda pozivati sa:

$query = "create table " . IME_TABELE . "( ..." ...

I naravno, za konstante nemas znak $ ispred :)
 
Odgovor na temu

Ivan Miladinović
Ivan Miladinovic
All around the web

Član broj: 26492
Poruke: 592
*.ppp-bg.sezampro.yu.

ICQ: 321748581
Sajt: www.sanovniktumacenjesnov..


+1 Profil

icon Re: Uf, nerviram se vec dva dana, i resih da pitam nekoga od vas za pomoc - tema include config fajl02.09.2005. u 21:49 - pre 229 meseci
Dinke CARE! :)

Hvala svima na odgovorima, ali poslusao sam na kraju savet iskusnog developera i sve radi. :)

@ noviKorisnik
to ce mi biti korisno za ubuduce, hvala.

Hvala svima na odgovorima, problem resen! :)
 
Odgovor na temu

[es] :: PHP :: Uf, nerviram se vec dva dana, i resih da pitam nekoga od vas za pomoc - tema include config fajla

[ Pregleda: 3201 | Odgovora: 7 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.