Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

setovanje default buttona kada user pritisne Enter Taster

[es] :: .NET :: setovanje default buttona kada user pritisne Enter Taster

[ Pregleda: 2602 | Odgovora: 2 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

sparc
Sladjan Parc

Član broj: 65760
Poruke: 134
*.ptt.yu.



Profil

icon setovanje default buttona kada user pritisne Enter Taster25.08.2005. u 07:35 - pre 193 meseci
Nastavak price za web formu.
Otvorena su polja za unos podataka. Kako su korisnici navikli da prelaze sa polja
na polje tasterom enter to mi je neophodno da postavim default button na odredjenu button kontrolu, to je najcesce asp.button Save koji izvrsava validacije a ako su one zadovoljene upisuje podatke u SQL bazu.
Primer pozeljan.
 
Odgovor na temu

adnan78
Adnan Strujic
Software Engineer/System Architect
SCG

Član broj: 27187
Poruke: 55
217.26.75.*

ICQ: 17136266


Profil

icon Re: setovanje default buttona kada user pritisne Enter Taster25.08.2005. u 09:27 - pre 193 meseci
Evo,

http://www.metabuilders.com/Tools/DefaultButtons.aspx

A ja bi to preko javascripta

Code:

<script>
function catchEnter(){
if(event.keyCode == 13)
__doPostBack('<%=myButton.ClientID%>','');
return false;
else
return true;
}
</script>

and set your body up as :

<body onkeydown="return catchEnter();">


Evo i malo siri komentar, posto si pitao i za focus.... Posto iis posalje stranu korisniku, on od tog trenutka nema vise nikakve veze sa stranom, do trenutka dok se ne uradi postback. U tom periodu izmedju ta 2 dogadjaja kada korisnik unosi podatke ili radi nesto drugo sa stranom, je van bilo kakvog uticaja od strane servera, sto znaci da je jedini nacin da se tu nesto uradi javascript. JavaScript se izvrsava na klijentskoj masini i mozes sa njom da radis raznorazne akrobacije na strani klijenta. 3 glavne i sustinske mane jscript-a po meni su 1) sto je uzasno lose dokumentovana; 2) sto je uzasno lose dokumentovana 3) sto korisnici mogu da je iskljuce (zavisno od browser-a). Najbolje izbjegavati i koristiit kad nema drugog nacina....

Eto nadam se da sam pomogao.
 
Odgovor na temu

sparc
Sladjan Parc

Član broj: 65760
Poruke: 134
*.ptt.yu.



Profil

icon Re: setovanje default buttona kada user pritisne Enter Taster26.08.2005. u 07:30 - pre 193 meseci
Hvala,
sledeci kod javlja gresku u browser-u error on page
<HEAD>
<title>Opstine</title>
<meta content="Microsoft Visual Studio .NET 7.1" name="GENERATOR">
<meta content="Visual Basic .NET 7.1" name="CODE_LANGUAGE">
<meta content="JavaScript" name="vs_defaultClientScript">
<meta content="http://schemas.microsoft.com/intellisense/ie5" name="vs_targetSchema">

<script language="javascript">
function setFocus()
{
Form1.txtOpst.focus();
}
</script>

<script language="javascript">
function catchEnter()
if(event.keyCode == 13)
__doPostBack('<%=btnSave.ClientID%>','');
return false;
else
return true;
</script>


</HEAD>
<body OnLoad="setFocus();" onkeydown="return catchEnter();" >
<form id="Form1" method="post" runat="server">
......
buttnon koji treba da se aktivira je btnSave
da li je ovo ok
 
Odgovor na temu

[es] :: .NET :: setovanje default buttona kada user pritisne Enter Taster

[ Pregleda: 2602 | Odgovora: 2 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.