Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Delphi 7 Studio

[es] :: Pascal / Delphi / Kylix :: Delphi 7 Studio

[ Pregleda: 4991 | Odgovora: 12 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

-zombie-
Tomica Jovanovic
freelance programmer
ni.ac.yu

Član broj: 4128
Poruke: 3448
*.rcub.bg.ac.yu

Sajt: localhost


+4 Profil

icon Delphi 7 Studio16.08.2002. u 23:34 - pre 233 meseci
ljudi, pa ima vec 10 dana kako je izasla nova verzija vaseg omiljenog RAD alata, Delphi 7 Studio !!!

a u njemu:

.NET "prelazni kit" (tako ga zovu, nisam siguran sta je)

.NET preview (ovo je valjda proba novog Delphi for .NET koji je josh u pripremi)

MDA - Model Driven Architecture, kao i josh mnogo dodataka za UML

Kylix 3 (ovo je izaslo pre skoro mesec dana, a sada podrzava i C++ na linux-u)

MySQL native support

i josh mnogo, mnogo toga


ps. jedva cekam da se nasi gusari docepaju neke kopije...

 
Odgovor na temu

NikolaMRadivojevic
Nikola Radivojevic
Beograd

Član broj: 2867
Poruke: 6
212.62.55.*



Profil

icon Re: Delphi 7 Studio23.08.2002. u 13:10 - pre 233 meseci
A ima li ga igde?
 
Odgovor na temu

-zombie-
Tomica Jovanovic
freelance programmer
ni.ac.yu

Član broj: 4128
Poruke: 3448
*.rcub.bg.ac.yu

Sajt: localhost


+4 Profil

icon Re: Delphi 7 Studio24.08.2002. u 01:15 - pre 233 meseci
pa ako mislish na sajtu, trebalo bi... jeste da nije bilo kada sam gledao pre par dana, ali su najavili probni download enterprise verzije...

a ako mislish kod nasih gusara, josh je malo rano... sacekaj bar josh 3-4 dana...
 
Odgovor na temu

-zombie-
Tomica Jovanovic
freelance programmer
ni.ac.yu

Član broj: 4128
Poruke: 3448
*.rcub.bg.ac.yu

Sajt: localhost


+4 Profil

icon Re: Delphi 7 Studio24.08.2002. u 01:24 - pre 233 meseci
err... nedelja...
 
Odgovor na temu

Dejan Krstic

Član broj: 479
Poruke: 2558



+1 Profil

icon Re: Delphi 7 Studio25.09.2002. u 19:30 - pre 232 meseci
Ima li ga igde ili da trazim po appz sajtovima?
 
Odgovor na temu

Kentaur
Alpha Centauri

Član broj: 5623
Poruke: 5
*.crnagora.net



Profil

icon Re: Delphi 7 Studio15.10.2002. u 05:11 - pre 231 meseci
Ja sam ga narezao prije nekih nedelju dana.
Ovako prvi utisci globalni:

-Malo su promijenjeni dugmici na foru XP sminke

-Sklonjen je quick report i ubacen rave, koji izgleda mnogo bolje od quck reporta ali sam previse koristio QR pa mi ovaj sad tesko pada.

-Izmijenjene su biblioteke u kojima su se nalazile neke varijable sad su u drugim unitima.

-Dodato je mnooogo, ali stvarno mnooogo, novih komponenti.
Tako da kad me ortaci pitaju za neke od komponenti sramota me da im kazem pojma nemam sta su.

Ovo mi je prva ver. delphija koju sam probao a da se tako puno razlikuje od prethodnih. Zbog svih tih izmjena jos uvijek radim u delphi 6 a svakodnevno palim D7 da bih ga ucio.

Ovo sa mysql je sad toliko prosto da od sad cu poceti da radim sve aplikacije koje ce imati podrsku da mijenjaju podatke kako lokalno tako i na nekom web serveru!

PS.
Ja sam ga narezao iz nasih cd-klubova u PG, a vidio sam da ima da se skine i preko kazee pa ko ima jaci link :)
 
Odgovor na temu

star13

Član broj: 5762
Poruke: 8
*.net.hinet.hr



Profil

icon Re: Delphi 7 Studio15.10.2002. u 17:05 - pre 231 meseci
U Delphi 7 ne mogu se otvoriti quick reporti napravljeni u ranijim verzijama. Dakle, ako želite nešto mijenjati morate ispočetka to napraviti u rave formatu.
 
Odgovor na temu

-zombie-
Tomica Jovanovic
freelance programmer
ni.ac.yu

Član broj: 4128
Poruke: 3448
62.108.114.*

Sajt: localhost


+4 Profil

icon Re: Delphi 7 Studio16.10.2002. u 03:50 - pre 231 meseci
a sta su u sustini ti .NET preview i .NET prelazni kit?
 
Odgovor na temu

kingrale
Adnan Ralic
Sarajevo

Član broj: 5620
Poruke: 16
*.as.bu.bih.net.ba.

Sajt: www.delphi.co.ba


Profil

icon Re: Delphi 7 Studio25.10.2002. u 16:54 - pre 231 meseci
Hm zašto uopšte koristiti Qreport ili Rave ? To su ipak eksterne komponente, koje se od verzije do verzije mogu promjenit, i onda valja svaki put iznova upadat u fol..

Zašto nekoristit u startu unit printers? Tako smo neovisni skojom report tvrtkom se Borland spandjo, a postižemo isti efekat. Potrebno se samo malo vratit iz VCL-a u API i eto ga. Nikad vise bit pogodjen promjenom eksternih VCL objekata.

P.S.Zasto svi bjeze od API ?
 
Odgovor na temu

broker

Član broj: 2415
Poruke: 8514
*.verat.net



+11 Profil

icon Re: Delphi 7 Studio25.10.2002. u 22:38 - pre 231 meseci
Kingrale, ovo ti je kao da pitaš zašsto na more ići kolima kad može i peske :)
QReport jeste đubre i ja sam ga samo jednom sa žaljenjem koristio. Inače koristim Report Builder.

Baš me interesuje ova zamena, ali kakva god da je ne može biti gora od QReporta...

 
Odgovor na temu

explorer0

Član broj: 2264
Poruke: 26
212.110.87.*



Profil

icon Re: Delphi 7 Studio26.10.2002. u 14:15 - pre 231 meseci
to broker:
Report builder je najbolji alat za reporting ,tako bar kaze delphi zajednica (http://www.delphizine.com/opin.../di200206jc_o/di200206jc_o.asp)
Ja ga koristim evo vec mesac dana i stvarno mi se svidja,nisam koristio QReport pa nemogu ih sporediti,al vjerujem ti na rec da je djubre :)
 
Odgovor na temu

broker

Član broj: 2415
Poruke: 8514
*.verat.net



+11 Profil

icon Re: Delphi 7 Studio26.10.2002. u 18:37 - pre 231 meseci
Ma Report Builder jeste monstrum ali i on ima svoje bubice... Ja ga koristim već tri godine. Međutim on je veoma skup. Zato i pozdavljam izbacivanje QReporta iz Delphija i njegovu zamenu nečim drugim.
 
Odgovor na temu

deja
Novi Sad

Član broj: 6167
Poruke: 4
*.ftn.ns.ac.yu



Profil

icon Re: Delphi 7 Studio06.11.2002. u 11:46 - pre 230 meseci
pozdrav delfinima :-)

rave se instalira po difoltu, ali i dalje moze da se koristi qr. pri instalaciji se kopira paket, ali se ne instalira i potebno ga je rucno ubaciti...

 
Odgovor na temu

[es] :: Pascal / Delphi / Kylix :: Delphi 7 Studio

[ Pregleda: 4991 | Odgovora: 12 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.