Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

OPET ActiveX and FLASH...

[es] :: .NET :: OPET ActiveX and FLASH...

[ Pregleda: 5832 | Odgovora: 5 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Jox

Član broj: 4699
Poruke: 23
*.zre.sezampro.yu



Profil

icon OPET ActiveX and FLASH...09.08.2002. u 08:54 - pre 262 meseci
Znam da po treci put postavljam ovu temu, i da ce mozda biti uklonjena, ali josh sa NISAM snasao sa prokletim ActiveX-om i FLASH kontrolom koju hocu da ubacim na formu... Zato ako moze neko detaljnije uputstvo... Na macromedijinom sajtu sam pretrazio sve... i nista nisam nasao... tako da ako neko ima primer, ili zna kako se ovo radi, nek pise....
 
Odgovor na temu

degojs

Član broj: 4716
Poruke: 5096



+51 Profil

icon Re: OPET ActiveX and FLASH...09.08.2002. u 10:23 - pre 262 meseci
Desni klik na toolbox pa Customize toolbox i onda dodaj referencu na swflash.ocx (nalazi se u %windir%\system32\macromed\flash folderu) ili jednostavno cekiraj Shockwave Flash Object (nalazi se u COM sekciji, pod uslovom da je instalirana/registrovana na sistemu).
Pojavice se nova kontrola u toolboxu: ShockwaveFlash, pa je dodaj na formu.
Onda ti ostaje da samo dodas nesto kao:

AxShockwaveFlash1.Movie = "x:\temp\flashmovie.swf"
AxShockwaveFlash1.Play()

i radi provereno, uz obavezno uzvikivanje "Play it again, Sam!" :)

Inace, swflash.ocx je verzija 5 flash plejera.
HTH
Commercial-Free !!!
 
Odgovor na temu

Jox

Član broj: 4699
Poruke: 23
*.zre.sezampro.yu



Profil

icon Re: OPET ActiveX and FLASH...09.08.2002. u 16:15 - pre 262 meseci
OK... ubacim kontrolu u toolbox, i pojavi mi se Flash Factory...
Kad pokusam da je ubacim na formu, kaze
"Failed to import activex control. Please ensure tha control is properly registered..."
Pokusao sam i da instaliram (registrujem) novu Flash.ocx (flash MX) kontrolu, ali isto, a probao sam i direktno da registrujem kontrolu sa regsvr32 c:\win...\.\.\swflash.ocx
???????????????????? sta sad...?
 
Odgovor na temu

jc denton

Član broj: 2358
Poruke: 1705
*.ptt.yu



Profil

icon Re: OPET ActiveX and FLASH...09.08.2002. u 18:15 - pre 262 meseci
Ne trebas da koristis Macromedia Flash Factory Object nego Shockwave Flash Object, znaci dodaj referencu na njega i vozi :)

Inace, ovde je najnovija verzija Flash player-a:
http://www.macromedia.com/go/getflashplayer/

pozdrav

fire, walk with me
 
Odgovor na temu

Jox

Član broj: 4699
Poruke: 23
*.zre.sezampro.yu



Profil

icon Re: OPET ActiveX and FLASH...09.08.2002. u 23:13 - pre 262 meseci
NBe mogu daverujem...
Uspeo sam... hvala na savetu, ali odma imam novo pitanje...
FSCommand, pretpostavljam da sluzi za "komunikaciju" izmedju flasha i VC#-a...
ako je tako, moze li kratak primer koda kako se koristi...
 
Odgovor na temu

jc denton

Član broj: 2358
Poruke: 1705
*.ptt.yu



Profil

icon Re: OPET ActiveX and FLASH...10.08.2002. u 06:42 - pre 262 meseci
Nema na cemu, zahvali se degojsu :), tj. da si bolje procitao video bi odmah o cemu se radi.

pozdrav
fire, walk with me
 
Odgovor na temu

[es] :: .NET :: OPET ActiveX and FLASH...

[ Pregleda: 5832 | Odgovora: 5 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.