Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

MP3 u EXE programu

[es] :: C/C++ programiranje :: MP3 u EXE programu

[ Pregleda: 2492 | Odgovora: 4 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

itf
Zagreb

Član broj: 59794
Poruke: 993
*.fsb.hr.



+9 Profil

icon MP3 u EXE programu16.06.2005. u 13:15 - pre 207 meseci
Da li je moguce nekakav zapis poput MP3-ce staviti npr. kao resurs u programu? Naime, htjeo bih mp3 datoteku staviti kao sastavni dio izvrsnog (EXE) programa i iskoristiti ju da svira kad se npr. program pokrece. Da li je to moguce i kako? Gdje da nadjem komponente za rad sa mp3-om?
 
Odgovor na temu

X Files
Vladimir Stefanovic
Pozarevac

SuperModerator
Član broj: 15100
Poruke: 4894
*.nat-pool.po.sbb.co.yu.

Jabber: xfiles@elitesecurity.org


+636 Profil

icon Re: MP3 u EXE programu16.06.2005. u 15:20 - pre 207 meseci
Trebalo bi da moze (zapravo moze 100%), ali nisam nikad probao:

Enkodiraj "mp3" datoteku u RCDATA tip resursa. To je cini mi se mogao
Borland Resource Workshop (ne dryi me za rec), a sigurno ima alata koji
to mogu da urade za tebe. Da ne pominjem da to mogu i ja sam da uradim.

Napravi *.rc datoteku i dodaj ovo:

10000 RCDATA "fajl.mp3"

Dodaj datoteku u projekat.

U tvojoj *.cpp datoteci, možeš da pristupiš resursima preko API-ja:

FindResource()
SizeofResource()
LoadResource()
LockResource()

Pogledaj Help za detalje, pa ako uspeš javi.
 
Odgovor na temu

X Files
Vladimir Stefanovic
Pozarevac

SuperModerator
Član broj: 15100
Poruke: 4894
*.nat-pool.po.sbb.co.yu.

Jabber: xfiles@elitesecurity.org


+636 Profil

icon Re: MP3 u EXE programu16.06.2005. u 15:33 - pre 207 meseci
Evo nasao sam jos nesto:

Pogledaj ovde:
http://tinyurl.com/blvne

Zatim OBAVEZNO skini NAJBOLJI FAQ za C++Builder
www.frasersoft.net/bcbDevFaqs.zip

Tu ces pronaci onaj bcbdev.com koji je mrtav link!
 
Odgovor na temu

itf
Zagreb

Član broj: 59794
Poruke: 993
*.fsb.hr.



+9 Profil

icon Re: MP3 u EXE programu17.06.2005. u 17:56 - pre 207 meseci
Hvala, no sad je pitanje kako da to svira? Kazem "PLAY ST**O!" ili da ga prvo lijepo zamolim? :)

Onaj link je krepan..
 
Odgovor na temu

X Files
Vladimir Stefanovic
Pozarevac

SuperModerator
Član broj: 15100
Poruke: 4894
*.nat-pool.po.sbb.co.yu.

Jabber: xfiles@elitesecurity.org


+636 Profil

icon Re: MP3 u EXE programu17.06.2005. u 19:02 - pre 207 meseci
Citat:

Onaj link je krepan..

Link je mrtav, živeo link:
http://www.frasersoft.net/program/bcbdev.zip

OD IZUZETNOG JE ZNAČAJA IMATI OVAJ FAQ KADA RADIS SA C++ BUILDEROM
 
Odgovor na temu

[es] :: C/C++ programiranje :: MP3 u EXE programu

[ Pregleda: 2492 | Odgovora: 4 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.