Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Slanje podataka na USB port preko virtualnog COM porta...

[es] :: Visual Basic 6 :: Slanje podataka na USB port preko virtualnog COM porta...

[ Pregleda: 3582 | Odgovora: 7 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

X-Cite
Goran Tadić
Mediacija, Tušmobil
Ljubljana

Član broj: 28706
Poruke: 625
*.dial-up.arnes.si.

Sajt: www.baza-ukradenih-gsm.co..


Profil

icon Slanje podataka na USB port preko virtualnog COM porta...25.05.2005. u 12:30 - pre 198 meseci
Ima li neki način... kako poslati podatke na virtualni COM port?

Znači priključim mobilni telefon na USB kabal... instaliram drajvere za telefon... on ga nađe u Device Manageru i kad pogledam pod Ports (COM & LPT)... vidim ga pod COM13...

kako mu nešto poslati, da on to primi...

Pokušavao sam kao preko običnog porta... koji radi na drugom GSM aparatu normalno... ali preko virtuala nešto ga neće
Pozdrav
GoGy
 
Odgovor na temu

X-Cite
Goran Tadić
Mediacija, Tušmobil
Ljubljana

Član broj: 28706
Poruke: 625
*.dial-up.arnes.si.

Sajt: www.baza-ukradenih-gsm.co..


Profil

icon Re: Slanje podataka na USB port preko virtualnog COM porta...26.05.2005. u 22:07 - pre 198 meseci
Dali ima neko ideju bar na koji način da tražim informaciju o tome ?

Kako ide komunikacija za USB?

Nemam blage
Pozdrav
GoGy
 
Odgovor na temu

Marko_L
Beograd

Član broj: 20532
Poruke: 2885
*.yubc.net.

Jabber: Marko_L@elitesecurity.org


+828 Profil

icon Re: Slanje podataka na USB port preko virtualnog COM porta...27.05.2005. u 15:11 - pre 198 meseci
Ako je to zaista virtuelni commport, onda mu šalješ podatke na isti način kao što bi i običnom commport-u, tako da ne znam zašto ne šljaka kod tebe.Ja doduše nisam radio sa telefonima, ali baš skoro sam razvijao jednu aplikaciju za očitavanje stanja brojača koja podatke šalje i prima preko USB porta uz pomoć RS232toUSB konvertora čime se dobija virtuelni commport i sve to radi savršeno, kao i kada se radi o običnom commportu.Daj malo više detalja, šta koristiš za slanje/primanje podataka, deo koda kojim šalješ podatke i sl.
-Odracuonogakomijedrpiorazmaknicu.
-Ne rxdi mi txstxturx, kxd god hocu dx
ukucxm "x" onx ukucx "x".
-Ko kaaz e da ja neuummem da kuuca
m.
-Piše "Insert disk 3", a jedva sam i ova
dva ugurao u drajv
-Postoje samo dve osobe kojima
verujem, jedna sam ja, a druga nisi ti
 
Odgovor na temu

X-Cite
Goran Tadić
Mediacija, Tušmobil
Ljubljana

Član broj: 28706
Poruke: 625
*.dial-up.arnes.si.

Sajt: www.baza-ukradenih-gsm.co..


Profil

icon Re: Slanje podataka na USB port preko virtualnog COM porta...28.05.2005. u 10:03 - pre 198 meseci
Jedan drug mi je dao primjer kako poslati i ovo mi radi... ja sada pokušavam da uradim još za drugi model... ali mi nije jasno dosta tih stvari.

Kao prvo radi se preko port.dll i Ports.bas

Ports.bas
Code:

Declare Function OPENCOM Lib "Port" (ByVal A$) As Integer
Declare Sub CLOSECOM Lib "Port" ()
Declare Sub SENDBYTE Lib "Port" (ByVal b%)
Declare Function READBYTE Lib "Port" () As Integer
Declare Sub DTR Lib "Port" (ByVal b%)
Declare Sub RTS Lib "Port" (ByVal b%)
Declare Sub TXD Lib "Port" (ByVal b%)
Declare Function CTS Lib "Port" () As Integer
Declare Function DSR Lib "Port" () As Integer
Declare Function RI Lib "Port" () As Integer
Declare Function DCD Lib "Port" () As Integer
Declare Sub DELAY Lib "Port" (ByVal b%)
Declare Sub TIMEINIT Lib "Port" ()
Declare Sub TIMEINITUS Lib "Port" ()
Declare Function TIMEREAD Lib "Port" () As Long
Declare Function TIMEREADUS Lib "Port" () As Long
Declare Sub DELAYUS Lib "Port" (ByVal l As Long)
Declare Sub REALTIME Lib "Port" (ByVal i As Boolean)


Ovako izgleda otvaranje porta na form_load
Code:

Private Sub Form_Load()
        
    OPENCOM "COM1:115200,N,8,1"
    DTR 1
    RTS 1
    ' CLOSECOM '(tako se valjda zatvara COM)
    
End Sub


Ovako mi izgleda kod za slanje u telefon
Code:

    
    SENDBYTE Str$(112 - 32)
    SENDBYTE Str$(102 - 32)
    SENDBYTE Str$(111 - 32)
    SENDBYTE Str$(110 - 32)
    SENDBYTE Str$(13)
    SENDBYTE Str$(10)
'ovo nije kompletan kod... pošto mi je rečeno da ne dajem kod dalje itd... 
'znači samo komadić ali sve u principu izgleda slično dalje
    


Zašto se koristi od 112 - 32 ? šta to znači

kako bi to izgledalo normalnim postupkom preko comm1 npr...

pokušao sam dati umjesto COM1, COM13 ali ništa se ne dešava...

Može li neko objasniti ovo malkice...

Hvala
Pozdrav
GoGy
 
Odgovor na temu

Marko_L
Beograd

Član broj: 20532
Poruke: 2885
*.yubc.net.

Jabber: Marko_L@elitesecurity.org


+828 Profil

icon Re: Slanje podataka na USB port preko virtualnog COM porta...28.05.2005. u 17:17 - pre 198 meseci
Kad kažeš, radi na drugom GSM aparatu normalno, da li je u pitanju potpuno drugi tip aparata ? Ako jeste, pogledaj specifikacije za taj drugi aparat, i vidi koliki baudrate podržava, pa podesi i to (kod tebe stoji 115200).Probaj da se konektuješ na kom port ovako
Code:
a = OPENCOM ("COM13:115200,N,8,1")
If a = 0 Then Msgbox "Kom port nije dostupan"

pa vidi da li uopšte vidi taj virtuelni commport.
Dalje, ovo -32 ti pretvara malo slovo u veliko.Recimo u konkretnom slučaju, Str$ naredba pretvara ASCII vrednost u string, e sad ono 112 ti predstavlja slovo "p", a - 32 ga pretvara u 80, što je "P".Kompletan text koji šalješ je "P", "H", "O", "N" , pa zatim ide linefeed (10), a onda carriage return (13).E sad, kako nisam radio na komunikaciji sa telefonima, ne znam tačno šta isti treba da primi od podataka, ali da mu ne fali možda slovo "E" tu ?
Ovo sam napisao onako odokativnom metodom, jer nisam radio sa pomenutim dll i bas fajlovima (radio sam sa MSComm kontrolom koja mi završava sav posao oko komunikacija sa serijskim portovima), tako da nisam konkretno upoznat sa naredbama i podešavanjima koje se koriste.Dakle probaj ovo što sam ti rekao, pa vidi možeš li šta da izvučeš.
Eventualno možeš da probaš i sa MSComm kontrolom.
-Odracuonogakomijedrpiorazmaknicu.
-Ne rxdi mi txstxturx, kxd god hocu dx
ukucxm "x" onx ukucx "x".
-Ko kaaz e da ja neuummem da kuuca
m.
-Piše "Insert disk 3", a jedva sam i ova
dva ugurao u drajv
-Postoje samo dve osobe kojima
verujem, jedna sam ja, a druga nisi ti
 
Odgovor na temu

X-Cite
Goran Tadić
Mediacija, Tušmobil
Ljubljana

Član broj: 28706
Poruke: 625
*.dial-up.arnes.si.

Sajt: www.baza-ukradenih-gsm.co..


Profil

icon Re: Slanje podataka na USB port preko virtualnog COM porta...28.05.2005. u 20:10 - pre 198 meseci
Fali tu ne samo E što si reko nego i još neke druge stvari :) morao sam da izbrišem kako nebi ispalo da sam stavio čitav kod na javni forum :)

hvala za pojašnjenje za 112-32... sad mi je stvar malo jasnija...

Dali može direktno da se šalje 80 ili mora da bude tako 112-32?

Može li ovaj SENDBYTE da se preko MSComm kontrole šalje samo string "P" u tom slučaju... jeli to isto ili baš mora da bude SENDBYTE?

aparat jeste drugi ali samo drugi model... nije mnogo drugačiji kod i on je probao preko nekog terminala koji je ispisan za opštu upotrebu za komunikaciju preko COM portova... i uspjelo mu je uraditi to što želim i ja...

ali dok sam stavio u VB neće mi :(
Pozdrav
GoGy
 
Odgovor na temu

Marko_L
Beograd

Član broj: 20532
Poruke: 2885
*.yubc.net.

Jabber: Marko_L@elitesecurity.org


+828 Profil

icon Re: Slanje podataka na USB port preko virtualnog COM porta...28.05.2005. u 20:30 - pre 198 meseci
Citat:
Dali može direktno da se šalje 80 ili mora da bude tako 112-32?

Može samo 80
Citat:
Može li ovaj SENDBYTE da se preko MSComm kontrole šalje samo string "P" u tom slučaju... jeli to isto ili baš mora da bude SENDBYTE?

Sa MsComm šalješ preko metode Output.Ovako nešto
Code:
MsComm1.Output = Str$(80)

Sva podešavanja možeš da odradiš u design modu (commport, settings, način slanja text ili binary...itd), a onda iz koda samo otvoriš port, nešto ovako
Code:
If MsComm1.PortOpen = False Then MsComm1.PortOpen = True

i zatim šalješ, kao što već rekoh sa Output.Podatke primaš metodom Input.
-Odracuonogakomijedrpiorazmaknicu.
-Ne rxdi mi txstxturx, kxd god hocu dx
ukucxm "x" onx ukucx "x".
-Ko kaaz e da ja neuummem da kuuca
m.
-Piše "Insert disk 3", a jedva sam i ova
dva ugurao u drajv
-Postoje samo dve osobe kojima
verujem, jedna sam ja, a druga nisi ti
 
Odgovor na temu

X-Cite
Goran Tadić
Mediacija, Tušmobil
Ljubljana

Član broj: 28706
Poruke: 625
*.dial-up.arnes.si.

Sajt: www.baza-ukradenih-gsm.co..


Profil

icon Re: Slanje podataka na USB port preko virtualnog COM porta...28.05.2005. u 20:56 - pre 198 meseci
Za ovo output, input i portopen znam... ipak hvala... manje su mi jasne sve ostale kontrole od MSComm-a

OK... za sada mi valja i to... da znam da je SENDBYTE Str(80) jednako kao i mscomm1.output = str(80)

hvala puno... javiću se još prilikom...

moraću da isprobam to s telefonom kad ga dobijem... pa da vidim... sigurno neke podatke šalje i nazad... pa da primim sa input... jer ne valja da se sve uradi a ono telefon ne reaguje...

to znači, da ću morati nešto primiti kao input... kao ACK... potvrda... da radim dalje proces

javiću se ako bude problema... ili nejasno
Pozdrav
GoGy
 
Odgovor na temu

[es] :: Visual Basic 6 :: Slanje podataka na USB port preko virtualnog COM porta...

[ Pregleda: 3582 | Odgovora: 7 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.