Srodne teme
14.11.2001. Win 98 problem
26.04.2002. VB Unos podataka C++ obrada
20.07.2002. Download VB6
30.08.2002. Unload forme
05.01.2003. Pomoc oko VB6
14.02.2004. desni klik u ListBox-u
Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Da li mogu u vb6 da pratim sve klik dogadjaje u windows-u?

[es] :: Visual Basic 6 :: Da li mogu u vb6 da pratim sve klik dogadjaje u windows-u?

[ Pregleda: 3634 | Odgovora: 7 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

*.net

Član broj: 4660
Poruke: 138
*.64.EUnet.yu



Profil

icon Da li mogu u vb6 da pratim sve klik dogadjaje u windows-u?16.07.2002. u 16:45 - pre 241 meseci
Da li mogu u vb6 da pratim sve klik dogadjaje u windows-u? Tacnije kada god se klikne neko dugme u bilo kom prozoru da mogu da pokrenem neki dogadjaj odnosno moj deo koda. Nadam se da me razumete sta hocu da uradim.

[Ovu poruku je menjao jc denton dana 20.07.2002 u 12:04 AM GMT]
 
Odgovor na temu

jc denton

Član broj: 2358
Poruke: 1705
*.ptt.yu



Profil

icon Re: text box16.07.2002. u 18:45 - pre 241 meseci
Pa moze, ali nije nimalo lako. Ova tehnika se zove Message Hook, ako se ne varam. Pogledaj po netu.

Pozdrav
fire, walk with me
 
Odgovor na temu

gio1000
Italia

Član broj: 1159
Poruke: 122
*.98-62.inwind.it



Profil

icon Re: text box16.07.2002. u 19:24 - pre 241 meseci
Ima jedna jednostavna fora da verifikujes klik mousa:
U modul .bas deklarisi ovu funkciju:

Public Declare Function GetAsyncKeyState Lib "user32" (ByVal vKey As Long) As Integer

U Form:
Stavi jedan Timer (Timer1)
Interval stavi, recimo, 200

Private Sub Timer1_Timer()
If GetAsyncKeyState(vbKeyLButton) <> 0 Then MsgBox "Lijevi"
If GetAsyncKeyState(vbKeyRButton) <> 0 Then MsgBox "Desni"
End Sub

Sad upotrijebi tvoju fantaziju...
 
Odgovor na temu

*.net

Član broj: 4660
Poruke: 138
*.91.EUnet.yu



Profil

icon Re: text box16.07.2002. u 21:44 - pre 241 meseci
Mislim da me je jasno sto se tice apija, ali mozes li mi pojasniti ovaj tajmer. Kada se on aktivira mozda se mis klinkne malo posle aktiviranja. Nje mi jasno kako on radi :(
 
Odgovor na temu

gio1000
Italia

Član broj: 1159
Poruke: 122
*.98-62.inwind.it



Profil

icon Re: text box17.07.2002. u 04:12 - pre 241 meseci
Stavi jedan Timer (Timer1)
U property je po default enabled
Interval stavi na 200 (to ti je 20 stotinki, sto prakticno znaci nakon podizanja Form1 posle 20 stot. on se aktivira i izvrsi zadato i sve dok je program otvoren on ce svakih 20 stotinki da verifikuje dali si kliknuo misa.)
Da se nebi jos vise zbunio, umjesto ...Then MsgBox"..." stavi jedan textBox i u njega upisi Lijevi ili Desni jer, i kad budes kliknuo na OK u MsgBox-u Timer ce uhvatiti taj klik i dace ti novi MsgBox da ti kaze kojim misem si kliknuo.
To da nebi dugo cvakao...
Eto, pa javi.
 
Odgovor na temu

*.net

Član broj: 4660
Poruke: 138
*.77.EUnet.yu



Profil

icon Re: text box17.07.2002. u 08:53 - pre 241 meseci
Provalio sam hvala puno.
Pozdrav
 
Odgovor na temu

Shadowed
Vojvodina

Član broj: 649
Poruke: 12819



+4754 Profil

icon Re: text box19.07.2002. u 21:09 - pre 241 meseci
Samo jedno malo pitanje: kakve ovo ima veze sa TextBox-om? :)
 
Odgovor na temu

*.net

Član broj: 4660
Poruke: 138
*.72.EUnet.yu



Profil

icon Re: text box19.07.2002. u 22:31 - pre 241 meseci
Pazi kad nemam pojma:).
Izvinjavam se ostalim korisnicima ako su imali smornih trenutaka.
 
Odgovor na temu

[es] :: Visual Basic 6 :: Da li mogu u vb6 da pratim sve klik dogadjaje u windows-u?

[ Pregleda: 3634 | Odgovora: 7 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Srodne teme
14.11.2001. Win 98 problem
26.04.2002. VB Unos podataka C++ obrada
20.07.2002. Download VB6
30.08.2002. Unload forme
05.01.2003. Pomoc oko VB6
14.02.2004. desni klik u ListBox-u
Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.