Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Pozivanje Consolne aplikacije

[es] :: .NET :: Pozivanje Consolne aplikacije

[ Pregleda: 2550 | Odgovora: 6 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

gorann
Goran nastic
Beograd

Član broj: 15241
Poruke: 88
195.178.38.*



Profil

icon Pozivanje Consolne aplikacije17.05.2005. u 14:22 - pre 199 meseci
Da li bi nekao mogao da mi pomogne da resim problem. Naime imam dve Consolne aplikacije radjene u C# i zelim da iz jedne pozivam drugu i da pritom prosledim u pozivu i dva parametra.

hvala gorann
gnastic
 
Odgovor na temu

kul-rom

Član broj: 57117
Poruke: 32
217.16.84.*



Profil

icon Re: Pozivanje Consolne aplikacije18.05.2005. u 11:57 - pre 199 meseci
Zdravo,

Iako .NET Framework ima veoma sofisticiranu tehniku za medjusobnu komunikaciju procesa na razlicitim masinama, on zaista ne obezbedjuje bas veliku podrsku za medjusobnu komunikaciju procesa na istoj masini.
Srecom tu je Windows API koji nudi bogat set komunikacije izmedju dva procesa na razlcitim nivoima ....
Najjednostavnija tehnika je koristiti WM_COPYDATA message.

Probaj naci nesto na google ... mislim da ces se snaci jer je veoma puno o ovome pisano a milsim da ces naci i tutorijal koji ce ti sve ovo opisnije objasniti.

Pozdrav

 
Odgovor na temu

jablan

Član broj: 8286
Poruke: 4541



+709 Profil

icon Re: Pozivanje Consolne aplikacije18.05.2005. u 12:17 - pre 199 meseci
Pogledaj System.Diagnostics.Process klasu i njenu metodu Start
 
Odgovor na temu

kul-rom

Član broj: 57117
Poruke: 32
217.16.84.*



Profil

icon Re: Pozivanje Consolne aplikacije19.05.2005. u 10:09 - pre 199 meseci
Citat:
Pogledaj System.Diagnostics.Process klasu i njenu metodu Start


Ali on zeli i da pritom prosledi dva parametra ... znaci on moze pokrenuti Process.Start("lokacija\myExe.exe") ali kako proslediti neke vrednosti u novo otvorenoj aplikaciji? Kao sto sam rekao Windows API je resenje za sve )

Pozdrav
 
Odgovor na temu

jablan

Član broj: 8286
Poruke: 4541



+709 Profil

icon Re: Pozivanje Consolne aplikacije19.05.2005. u 10:37 - pre 199 meseci
http://msdn.microsoft.com/libr...ticsprocessclassstarttopic.asp
Citat:

Process.Start Method (String, String)

Starts a process resource by specifying the name of an application and a set of command line arguments, and associates the resource with a new Process component.

RTFM pre nego što potegneš tešku artiljeriju.
 
Odgovor na temu

kul-rom

Član broj: 57117
Poruke: 32
217.16.84.*



Profil

icon Re: Pozivanje Consolne aplikacije19.05.2005. u 13:42 - pre 199 meseci
znas sta? Uvek ima nesto novo sto se treba nauciti ... makar mi bas ovo i ne lici na resenje potrebno goran-u ... ali nema veze sacekajmo da on kaze jeli to ono sto bas njemu treba ... pozdrav i hvala na linku ... VEOMA KORISNO
 
Odgovor na temu

gorann
Goran nastic
Beograd

Član broj: 15241
Poruke: 88
195.178.38.*



Profil

icon Re: Pozivanje Consolne aplikacije20.05.2005. u 08:55 - pre 199 meseci
Process.Start Method (String, String) - potpuno resenje problema, radi perfektno.

Hvala vam obojici.

gnastic
 
Odgovor na temu

[es] :: .NET :: Pozivanje Consolne aplikacije

[ Pregleda: 2550 | Odgovora: 6 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.