Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Da li bi neko hteo...

[es] :: Pascal / Delphi / Kylix :: Da li bi neko hteo...

[ Pregleda: 3144 | Odgovora: 12 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Floppy

Član broj: 58142
Poruke: 34
*.167.EUnet.yu.

ICQ: 243
Sajt: h1.ripway.com/vipersoft


Profil

icon Da li bi neko hteo...12.05.2005. u 21:13 - pre 201 meseci
Da li bi neko hteo da mi napravi neki mali imenik ili tako nesto.
Koristim Turbo Pascal!
Unapred zahvalan!!!
Ko ne zna, a misli da zna
Kloni ga se
Ko ne zna i zna da ne zna
Pomogni mu
Ko zna, a misli da ne zna
Postuj ga
Ko zna i zna da zna
Idi njegovim stopama
 
Odgovor na temu

bancika
Branislav Stojkovic

Član broj: 24844
Poruke: 631
*.vdial.verat.net.

Sajt: www.diy-fever.com


+1 Profil

icon Re: Da li bi neko hteo...13.05.2005. u 00:12 - pre 201 meseci
tesko
Ride the rainbow, crack the sky

DIY gitare, pojacala i efekti www.diy-fever.com
 
Odgovor na temu

Vdjuric
Vladimir Djuric
student
Beograd

Član broj: 20863
Poruke: 64
*.dial.InfoSky.Net.

Sajt: www.marettasoftware.com


Profil

icon Re: Da li bi neko hteo...13.05.2005. u 01:35 - pre 201 meseci
Citat:
Floppy: Da li bi neko hteo da mi napravi neki mali imenik ili tako nesto.
Koristim Turbo Pascal!
Unapred zahvalan!!!


Jel ti treba neki source, ili samo .exe pravljen u TP-u?
 
Odgovor na temu

Passwd

Član broj: 54624
Poruke: 640
*.cmu.carnet.hr.



Profil

icon Re: Da li bi neko hteo...13.05.2005. u 09:21 - pre 201 meseci
Radio sam prije nesto ovako, mislim da nisam obrisao pa cu ti dati source i exe!!
 
Odgovor na temu

Passwd

Član broj: 54624
Poruke: 640
*.cmu.carnet.hr.



Profil

icon Re: Da li bi neko hteo...13.05.2005. u 09:32 - pre 201 meseci
Jesam, obrisao sam.
Al ako ti je vazno napravit cu ti ponovno nesto slicno,a ako ti nije vazno onda nas postedi!!

I otprilike reci sta tocno ti treba, dal da program cita neke podatke iz datoteke gdje su imena i da ih umece unutra il sta???
 
Odgovor na temu

Floppy

Član broj: 58142
Poruke: 34
*.225.eunet.yu.

ICQ: 243
Sajt: h1.ripway.com/vipersoft


Profil

icon Re: Da li bi neko hteo...13.05.2005. u 19:47 - pre 201 meseci
Recimo da ima tri dugmeta(dodaj,obrisi,izmeni),Kada se klikne na "dodaj" da imam mogucnost da upisem ime,prezime,broj,adresa,e-mail i td....a onda da sa leve strane pise ime prezime broj...i treba mi i exe i source(ako vam nije tesko) i moze se reci da je vazno.(Pokusao sam da svima odgovorim)
Ko ne zna, a misli da zna
Kloni ga se
Ko ne zna i zna da ne zna
Pomogni mu
Ko zna, a misli da ne zna
Postuj ga
Ko zna i zna da zna
Idi njegovim stopama
 
Odgovor na temu

Passwd

Član broj: 54624
Poruke: 640
*.net.t-com.hr.



Profil

icon Re: Da li bi neko hteo...13.05.2005. u 22:01 - pre 201 meseci
OK, ajde napravit cu ti program u roku od 7 dana (jer mi je guzva) i bit ce ti objavljen na mom sajtu!!

http://free-zg.t-com.hr/Passwd/



Pozdrav!!
 
Odgovor na temu

Passwd

Član broj: 54624
Poruke: 640
*.cmu.carnet.hr.



Profil

icon Re: Da li bi neko hteo...14.05.2005. u 09:12 - pre 201 meseci
Program ti je napravljen i objavljen!!
Ali to ti je dos program kakav se moze napravit u pascalu, a ako si htio gumbice trebao si napomeniti da se napravi u delphiu!!
Al bitno je da sljaka!!

Pozdrav!!
 
Odgovor na temu

sapet
Novi Beograd
sluzbenik
Srbija

Član broj: 25598
Poruke: 150
*.ptt.yu.

Sajt: sasapetrovic.bravesites.c..


+2 Profil

icon Re: Da li bi neko hteo...14.05.2005. u 09:16 - pre 201 meseci
Imam ja radjen u Delphi-ju.
poslacu ti za vreme vikenda

Nisam mogao ranije.
Vidi, uzmi sta ti treba, koristi.
:))

[Ovu poruku je menjao sapet dana 15.05.2005. u 12:42 GMT+1]
Prikačeni fajlovi
 
Odgovor na temu

Floppy

Član broj: 58142
Poruke: 34
*.164.EUnet.yu.

ICQ: 243
Sajt: h1.ripway.com/vipersoft


Profil

icon Re: Da li bi neko hteo...14.05.2005. u 18:28 - pre 201 meseci
Hvala passwd!
Sapet kada ces da upload-ujes!
POZURI!!!
Ko ne zna, a misli da zna
Kloni ga se
Ko ne zna i zna da ne zna
Pomogni mu
Ko zna, a misli da ne zna
Postuj ga
Ko zna i zna da zna
Idi njegovim stopama
 
Odgovor na temu

BarGoran
Glamoc

Član broj: 56384
Poruke: 24
*.ptt.yu.



Profil

icon Re: Da li bi neko hteo...15.05.2005. u 00:56 - pre 201 meseci
jeste jednostavno ali ti mozda pomogne

http://www.znanje.org/knjige/computer/delphi/01/adresar.htm

pozdrav
 
Odgovor na temu

peromalosutra
Ivan Rajkovic
Software engineer
Luxoft
Berlin

Član broj: 54774
Poruke: 850
*.dialup.blic.net.



+144 Profil

icon Re: Da li bi neko hteo...16.05.2005. u 20:59 - pre 201 meseci
Koja slucajnost, ja isto sam sinoc isto uradio jedan imenik i to u Paskalu (a u cemu drugom). Radio sam ga na brzinu i ima par bugova, ali otprilike ovako izgleda kod.
Jos jedna mana mu je sto ne moze da cuva podatke, (nisam stigao i to napraviti) ali cu i to brzo ispraviti.
Code:

Program Tel_imenik;
Uses Crt;
Type osoba=record
     ime:string[10];
     prezime:string[15];
     fiksni:string;
     mob:string;
     adresa:string[30];
     broj:integer;
     end;

Var i,j:integer;
    mem:array [1..100] of osoba;
    o:char;


procedure unos;
var o:char;
begin
window (20,5,50,20);
textbackground (1);
clrscr;
Repeat
clrscr;
with mem[i] do
     begin
     broj:=i;
     writeln ('UNOS BROJ ',i);
     write ('IME: ');
     readln (ime);
     write ('PREZIME: ');
     readln (prezime);
     write ('BROJ FIKSNOG TEL: ');
     readln (fiksni);
     write ('BROJ MOBILNOG TEL: ');
     readln (mob);
     write ('ADRESA: ');
     readln (adresa);
     end;
writeln;
writeln ('Novi unos D/N?');
o:=readkey;
inc(i,1);
Until (o='n') or (o='N');
end;

procedure ispis (var n:integer);
var x:integer;
        o:char;
begin
window (20,5,50,20);
textbackground (1);
Repeat
clrscr;
with mem[n] do
        begin
        writeln ('UNOS BROJ ',broj,'.');
        writeln ('IME: ',ime);
        writeln ('PREZIME: ',prezime);
        writeln ('BROJ FIKSNOG TEL: ',fiksni);
        writeln ('BROJ MOBILNOG TEL: ',mob);
        writeln ('ADRESA: ',adresa);
        end;
writeln ('NASTAVI ISPIS D/N?);');
o:=readkey;
inc(n,1);
until (o='n') or (o='N');
end;

procedure pretrazi;
var j,o,br:integer;
    podatak:string;
begin
window (20,5,50,20);
textbackground (2);
clrscr;
writeln ('PRETRAZI PO:');
writeln ('1) IMENU');
writeln ('2) PREZIMENU');
writeln ('3) ADRESI');
writeln ('4) BROJU FIKSNOG TEL.');
writeln ('5) BROJU MOBILNOG TEL.');
writeln ('6) BROJU UNOSA');
write ('>');
readln (o);
clrscr;
case o of
1: begin
   write ('UNESI IME: ');
   readln (podatak);
   for j:=1 to i do
   if mem[j].ime=podatak then
   ispis(mem[j].broj);
   end;
2: begin
   write ('UNESI PREZIME: ');
   readln (podatak);
   for j:=1 to i do
   if mem[j].prezime=podatak then
   ispis(mem[j].broj);
   end;
3: begin
   write ('UNESI ADRESU: ');
   readln (podatak);
   for j:=1 to i do
   if mem[j].adresa=podatak then
   ispis(mem[j].broj);
   end;
4: begin
   write ('UNESI BR. FIKSNOG TELEFONA: ');
   readln (podatak);
   for j:=1 to i do
   if mem[j].fiksni=podatak then
   ispis(mem[j].broj);
   end;
5: begin
   write ('UNESI BR. MOB. TELEFONA: ');
   readln (podatak);
   for j:=1 to i do
   if mem[j].mob=podatak then
   ispis(mem[j].broj);
   end;
6: begin
   write ('REDNI BROJ UNOSA: ');
   readln (br);
   ispis(br);
   end;
end;
end;

procedure meni;
begin
window (1,1,80,30);
textbackground (black);
clrscr;
textcolor (yellow);
write ('N');
gotoxy (15,1);
write ('P');
gotoxy (30,1);
write ('I');
gotoxy (45,1);
write ('Z');
textcolor (white);
gotoxy (2,1);
write ('ovi red');
gotoxy (16,1);
write ('retrazi');
gotoxy (31,1);
write ('spisi');
gotoxy (46,1);
write ('atvori');
gotoxy (65,25);
write ('Made by IVAN');
o:=readkey;
case o of
'n','N': unos;
'2': pretrazi;
'3': ispis(i);
end;
end;

begin
clrscr;
i:=1;
repeat
meni
until o='4';
end.



Ovo mi je samo kostur,jos cu dodavati neke opcije kad budem imao vremena.
 
Odgovor na temu

peromalosutra
Ivan Rajkovic
Software engineer
Luxoft
Berlin

Član broj: 54774
Poruke: 850
*.dialup.blic.net.



+144 Profil

icon Re: Da li bi neko hteo...16.05.2005. u 21:02 - pre 201 meseci
Postovao sam ti verziju na kojoj sam prije radio, pa evo nekoliko ispravki:

U proceduri meni treba do stoji:

Code:

case o of
'n','N': unos;
'p','P': pretrazi;
'i','I': ispis(i);
end;




 
Odgovor na temu

[es] :: Pascal / Delphi / Kylix :: Da li bi neko hteo...

[ Pregleda: 3144 | Odgovora: 12 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.