Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Jedno od jednostavnih pitanja

[es] :: PHP :: Jedno od jednostavnih pitanja

[ Pregleda: 2176 | Odgovora: 5 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

dbabic
Davor Babić

Član broj: 31834
Poruke: 51
*.smin.sezampro.yu.



+2 Profil

icon Jedno od jednostavnih pitanja11.05.2005. u 22:24 - pre 183 meseci
Moze li mi neko reci kako se u $_POST niz (za prosledjivanje sledecoj stranici) dodeljuju elementi
<select...multiple...<option>x1<option>x2...
sa vise od jednog selektovanog.
Da pojasnim, imam dva listboxa i dva dugmeta kojim se iz punog list boksa vrednosti biraju i prebacuju u drugi. Submitovanjem forme iz novonapunjenog listboksa se uzimaju podaci i ...bla bla
Kako se to radi? Da li za svaki ubaceni elemenat u listboks koji zelim da prosledim moram da kreiram <input type="hidden"...Ne znam da li sam bio jasan al znam da je pitaje pocetnicko.
 
Odgovor na temu

noviKorisnik
Dejan Katašić
Novi Sad

Član broj: 13216
Poruke: 4533
194.247.222.*

Sajt: www.novikorisnik.net


+5 Profil

icon Re: Jedno od jednostavnih pitanja12.05.2005. u 07:34 - pre 183 meseci
Code:
<form action="my.php" method="post">
<select name="multi[]" multiple="multiple" size="5">
<option value="nula" selected="selected">nula</option>
<option value="jedan">jedan</option>
<option value="dva" selected="selected">dva</option>
<option value="tri" selected="selected">tri</option>
<option value="cetr">cetr</option>
</select>
<input type="submit" value="do it" />
</form>

 
Odgovor na temu

noviKorisnik
Dejan Katašić
Novi Sad

Član broj: 13216
Poruke: 4533
194.247.222.*

Sajt: www.novikorisnik.net


+5 Profil

icon Re: Jedno od jednostavnih pitanja12.05.2005. u 07:44 - pre 183 meseci
I - konačno ti stiže niz (obrati pažnju na ime select elementa) selektovanih vrednosti.

Onaj deo o pojašnjenju verovatno služi da zbuni :-)))

Opisani scenario odnosi se na klijentsku realizaciju interfejsa. Oblikovanje podataka za slanje serveru je posao koji je manje ili više povezan s onim što se predtavlja na uvid korisniku... I ima veliki stepen slobode, što znači da se može reši na više načina, pa i dodavanjem hidden inputa.

... još nešto - preskači početnička pitanja - nisu vredna odgovora - ceni više svoje pitanje pa će i odgovor biti vredniji...
 
Odgovor na temu

dbabic
Davor Babić

Član broj: 31834
Poruke: 51
213.253.116.*



+2 Profil

icon Re: Jedno od jednostavnih pitanja12.05.2005. u 14:32 - pre 183 meseci
Hvala na odgovoru.
Citat:
... još nešto - preskači početnička pitanja - nisu vredna odgovora - ceni više svoje pitanje pa će i odgovor biti vredniji...

Nisam siguran da znam šta je maliKorisnik hteo da kaže. Da ne postavljam početnička pitanja ili da ne pričam da su početnička?
Još nešto za Dejana?
Kako sad da pristupim elementu forme koji se zove "multi[]".
Dosad se zvao "multi" pa onda pristupam preko imena (document.imeForme.multi...), a sad?
 
Odgovor na temu

Jbyn4e

Član broj: 422
Poruke: 6049
*.vdial.verat.net.



+255 Profil

icon Re: Jedno od jednostavnih pitanja12.05.2005. u 15:10 - pre 183 meseci
CITAJ MALO DOKUMENTACIJU, za to je i napravljena...
http://www.php.net/variables.external
... narocito Example 12-10 u kom je dat primer BAS ONOGA STO SI PITAO...
Kad sve ostalo zakaže, pročitaj uputstvo...
 
Odgovor na temu

noviKorisnik
Dejan Katašić
Novi Sad

Član broj: 13216
Poruke: 4533
194.247.222.*

Sajt: www.novikorisnik.net


+5 Profil

icon Re: Jedno od jednostavnih pitanja12.05.2005. u 15:28 - pre 183 meseci
Hajde još malo o PHP-u, pošto ostatak tvoje muke leži u klijentskom skriptovanju (o tome u forumu Javascript).

Recimo da postaviš onaj kod od gore i submituješ formular i da fajl my.php ima sledeće parče koda:
Code:
<?php
echo '<pre>';
print_r ($_POST);
die ('</pre>');
?>

... pogledaj šta se dobija na generisanoj stranici...

Ostala pitanja za JS.
 
Odgovor na temu

[es] :: PHP :: Jedno od jednostavnih pitanja

[ Pregleda: 2176 | Odgovora: 5 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.