Software se zove Working Model 3D. Ne znam za kakvu si animaciju hteo?U Working model 3D, importujes .stl file koji si prethodno nacrtao u ACAD-u(ili slicnim).Nakon toga u samom Working modelu zadajes odredjene parametre(kao sto su brzina-ugaona ili linearna) i mnogo sto-sta.Naravno morao bi posedovati odredjeno znanje iz kinematike
.I konacno na kraju, simulaciju dobijas tako sto je exportujes u .avi datoteku.Sto se tice zvucnih efekata, to kasnije ubacuj na pr. Adobe Premiere i slicno.Takodje imas mogucnost exportovanja u VRML format, ako ti sta znaci.Dobar program, samo, kazem ne znam za sta bi ti bio od pomoci.Mislim da je dosta "strucan" - masinstvo-kinematika.Konkretno sam radio par simulacija i dobijao .avi datoteke.Sve ono sto se nacrta u ACAD-u (ili necemu drugom) verno ce se prikazati i WM 3D.I na kraju ne znam gde bi mogao da nadjes ovaj software, ja imam verziju WM 3D v.4.0 sa crackom, (dobio sam je od nekog priajtelja iz NS-verovatno sa Masinskog fakulteta).Pogledaj na
www.krev.com ili
www.working model.it !
Naravno, sanibo je u pravu: Nikakvu animaciju u ACAD-u ne mozes dobiti, bara ne u nekom aktuelnom formatu.Mislim da postoji neka opcija sa slide-showom ili eventualno programiranjem ali nista konkretnije neces dobiti.Stvarno, probaj sa SolidWorksom 2002.
Ne znam, nemam puno iskustva, ali mislim da bi to moglo mnogo bolje da se odradi u 3D MAX-u i slicnim software-ima.