Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

charset je uvek utf-8

[es] :: Web aplikacije :: charset je uvek utf-8

[ Pregleda: 2907 | Odgovora: 7 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

sosingus

Član broj: 31461
Poruke: 140
*.neobee.net.

Sajt: www.sportin.biz


Profil

icon charset je uvek utf-810.05.2005. u 00:06 - pre 201 meseci
Da li neko zna zasto je charset uvek utf-8 iako je ukljucen auto select u MS IE a i u operi?
meta tag sam postavila ovako:
Code:

<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-1">
 
Odgovor na temu

Mister Big Time
The Consigliere
enterparadajz
Belgrade

Član broj: 15306
Poruke: 4747

Sajt: www.go2bed.net


+43 Profil

icon Re: charset je uvek utf-810.05.2005. u 00:23 - pre 201 meseci
Jel to u lokalu ili kada gledas preko servera?
Moguce da je tako Apache namesten da postavlja default charset i onda ti kvari tvoj meta tag. Imao sam slican problem, resio sam editovanjem lokalnog httpd.conf fajla.
 
Odgovor na temu

sosingus

Član broj: 31461
Poruke: 140
*.yu1.net.

Sajt: www.sportin.biz


Profil

icon Re: charset je uvek utf-810.05.2005. u 09:09 - pre 201 meseci
Nije na lokalu, na serveru je. Mogu li ja to da izmenim iz roota mojih skripti jer nemam pristup tom delu servera.
Mislim na nesto kao mozda .htaccess, ili kakvi se uopste fajlovi mogu koristiti za tako nesto.
 
Odgovor na temu

bzero
dev null
europe

Član broj: 5907
Poruke: 371
*.nat-pool.nsad.sbb.co.yu.

Jabber: bzero@elitesecurity.org
Sajt: www.google.com/search?q=b..


Profil

icon Re: charset je uvek utf-810.05.2005. u 11:02 - pre 201 meseci
Citat:

Mislim na nesto kao mozda .htaccess


http://www.w3.org/International/questions/qa-htaccess-charset
Never trust an operating system you don't have sources for.
 
Odgovor na temu

sosingus

Član broj: 31461
Poruke: 140
*.yu1.net.

Sajt: www.sportin.biz


Profil

icon Re: charset je uvek utf-812.05.2005. u 09:22 - pre 201 meseci
Hvala za link.
To je savrseno resenje za klasicnu web stranicu (HTML) ali ja koristim php i dodjem u situaciju da mi se text razleti na sve strane browsera.
 
Odgovor na temu

Jbyn4e

Član broj: 422
Poruke: 6049
*.vdial.verat.net.



+256 Profil

icon Re: charset je uvek utf-812.05.2005. u 10:12 - pre 201 meseci
Kakve ima veze sto ti koristis php? PHP vraca serveru cistu html stranicu, tako da to sto si rekla nema veze... a to sto ti se stranica razleti nije do charseta vec tvog html koda (ili ako vise volis php koda).

Btw. ovo "razleti" me podseca na vic o plavusi i raznosacu pizza...
Kad sve ostalo zakaže, pročitaj uputstvo...
 
Odgovor na temu

bzero
dev null
europe

Član broj: 5907
Poruke: 371
*.nat-pool.nsad.sbb.co.yu.

Jabber: bzero@elitesecurity.org
Sajt: www.google.com/search?q=b..


Profil

icon Re: charset je uvek utf-812.05.2005. u 16:00 - pre 201 meseci
Citat:

... ali ja koristim php ...


A zasto ti onda ne odgovara:

Code:

header('Content-Type: text/html; charset=iso-8859-1');


Never trust an operating system you don't have sources for.
 
Odgovor na temu

sosingus

Član broj: 31461
Poruke: 140
*.neobee.net.

Sajt: www.sportin.biz


Profil

icon Re: charset je uvek utf-812.05.2005. u 21:47 - pre 201 meseci
Citat:
bzero: A zasto ti onda ne odgovara:

Code:

header('Content-Type: text/html; charset=iso-8859-1');


Pa, odgovara mi. S tim sto sam probala tu varijantu i ranije pa nije radilo, a sad radi, interesantno. Inace koristim baferovanje, bas da bih mogla header podesiti kada meni odgovara, najvise zbog kolacica, i upotrebim taj isti kod i dobijem gresku.
Ali sad znam gde i zasto sam pogresila.
Hvala.
 
Odgovor na temu

[es] :: Web aplikacije :: charset je uvek utf-8

[ Pregleda: 2907 | Odgovora: 7 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.