Danas sam primetio da mi nešto sporije radi net, i kad sam pogledao podešavanja modema imao sam šta da vidim - upload speed je sa 60000 spušten na 50000 (naravno bez obaveštenja korisnika o promeni).
BTW kad sam počeo da koristim net upload je bio 64000...
E,a meni se na SBB KDS-u desilo to da sam u okviru pretplate dobio upload od 64k a oni mi posle par nedelja sami podigli na 128k. I jos me nisu obavestili da su mi podigli upload duplo. Sve u svemu hvala im :)
Ćuti, bolje je što nema javnih IP adresa, onda bi se mreža bukvalno raspala da niko ne bi mogao da je sastavi ponovo... Ovako bar radi, kako-tako i kako kome, ali radi...
Bolje lepo, kad srede sve što treba, onda neka puste i na flat javni IP...
Ptt to može, pošto imaju mnoogo manje korisnika od SBB-a.
Interesuje me da li KDS posta na Novom Beogradu daje javne IP ili privatne?
Da li se sta oko tih problema sa protokom promenilo interesuje me prvenstveno download pa tek onda upload?
Ok mene interesuje koliki je taj odnos d/u recimo za 256kb paket ili neki drugi? Prijavio sam se i za ADSL i tamo je 256/64, koliki je odnos na kds posta? I kako ste zadovoljni sa downloadom imali problema itd.
Za 256kb/s upload je 90kb/s, za 128 je 50kb/s. Nisam imao bilo kakve veće probleme sa netom. Povremeno se zaglupi modem, ali sam nekad koristio net i po dvadesetak dana bez prekida (ne gasim kompjuter noću).
Download je odličan, samo par puta sam imao manji protok od uobičajnog - kad se sve sabere zadovoljan sam uslugom...