Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

ponovo pitanje za knjigovodstvo

[es] :: Java :: ponovo pitanje za knjigovodstvo

[ Pregleda: 3230 | Odgovora: 4 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

range
Beograd

Član broj: 1006
Poruke: 248
*.dial.InfoSky.Net



+1 Profil

icon ponovo pitanje za knjigovodstvo09.06.2002. u 01:25 - pre 249 meseci
Dakle video sam ovde neki stari thread o knjigovodstvu u javi, pa posto imam isti posao da uradim ako neko ima neka iskustva u tome da ih napise. Ne zanimaju me odgovori tipa "lakse ti je u VBu ", znam ja to ali uslov je da sad radi pod windowsom, a kasnije(citaj kad bude morao da se legalizuje) da se predje na Linux.
 
Odgovor na temu

misk0
.: Lugano :. _.: CH :.

SuperModerator
Član broj: 634
Poruke: 2824
*.dialup.blic.net

ICQ: 46802502


+49 Profil

icon Re: ponovo pitanje za knjigovodstvo11.06.2002. u 00:08 - pre 249 meseci
Pa generalno po meni java nije bas front-end, ali ima aplikacija koje i to rade
Da pokusas da pises neku Web app ? naravno JSP/Servlet/JavaBeansi na server strani ?

:: Nemoj se svadjati sa budalom, ljudi cesto nece primjetiti razliku ::
 
Odgovor na temu

range
Beograd

Član broj: 1006
Poruke: 248
*.dial.InfoSky.Net



+1 Profil

icon Re: ponovo pitanje za knjigovodstvo11.06.2002. u 16:18 - pre 249 meseci
Citat:
misk0:
Pa generalno po meni java nije bas front-end, ali ima aplikacija koje i to rade
Da pokusas da pises neku Web app ? naravno JSP/Servlet/JavaBeansi na server strani ?

Ne samo po tebi, nego je stvarno krajnje losa za GUI. Razmisljao sam ja o tome da je pravim kao Web app, tj HTML+JavaScript na klijentu, a na server-sideu servlet+jsp, ali po specifikaciji moram da ga pravim kao aplikaciju. E sad nemam ja problema sa bazom ili logikom racunovodstva, vec bas sa GUI-jem, znaci to je jedno veeeeeeeeeeeliko smaranje sa Layout managerima, action listenerima i svim ostalim java s*****a koja ti samo otezavaju zivot pri pravljenju interfejsa. Samo zanima me koliko je java ZAISTA spora kod GUIa. Pitam to zato sto radio sam ja aplikacije, ali to jeste sporije, ali nije nista ne znam kako sporo. U mom slucaju 20-30sec da se ceka da se upali aplikacija nije strasno. Naravno ne poredim je sa C++ ili VBom, vec mislim da je sporost u granici podnosljivog. Ajde pisite iskustva sa GUIjem!
 
Odgovor na temu

Dragi Tata
Malo ispod Kanade

Član broj: 1958
Poruke: 3906
199.171.112.*



+6 Profil

icon Re: ponovo pitanje za knjigovodstvo11.06.2002. u 17:45 - pre 249 meseci
Pa probaj da instaliraš neku Java GUI aplikaciju, kao što je JBuilder i sam zaključi koliko je to brzo/sporo.
 
Odgovor na temu

range
Beograd

Član broj: 1006
Poruke: 248
*.dial.InfoSky.Net



+1 Profil

icon Re: ponovo pitanje za knjigovodstvo11.06.2002. u 18:21 - pre 249 meseci
ne znam koliko to sto je svaki IDE za Javu pisan u javi spor bitno za ovu aplikaciju. Koliko sada mogu da se setim, recimo nokia suite za wap/wml je pisano u javi i radilo je korektnom brzinom(koliko-toliko).
 
Odgovor na temu

[es] :: Java :: ponovo pitanje za knjigovodstvo

[ Pregleda: 3230 | Odgovora: 4 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.