Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Kontrola dolaska i odlaska na posao pomoću web kamere

[es] :: Video softver :: Kontrola dolaska i odlaska na posao pomoću web kamere

[ Pregleda: 1557 | Odgovora: 2 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

vasnishonja
Milos Vasic
tehnolog
Tira
Beograd

Član broj: 309544
Poruke: 14
37.19.108.*



Profil

icon Kontrola dolaska i odlaska na posao pomoću web kamere06.12.2012. u 02:37 - pre 137 meseci
Pozdrav svima
Može li se napraviti program koji bi koristio webkameru na laptopu da snima vreme dolaska i odlaska radnika na posao. Radim u maloj firmi tako da ne razmisaljamo o karticam i ocitavanju. Palo mi je na pamet da se napravi softver gde bi radnik seo ispred racunara iz uneo svoje ime,ocitalo bi se tacno vreme i kamera bi ga uslikala nista vise.
Vrlo malo znam uopste o pristupu webcameri, pa me zanima da li tako nesto vec postoji ili da me neko uputi na nekog ko bi tako nesto mogao da napravi
Hvala unapred
 
Odgovor na temu

component

Član broj: 182885
Poruke: 1244



+442 Profil

icon Re: Kontrola dolaska i odlaska na posao pomoću web kamere06.12.2012. u 07:32 - pre 137 meseci
Ovaj princip ima dosta nedostataka. Šta ako neko dođe na posao i ne uloguje se odmah? Ako se uloguje a kamera nije okrenuta prema njemu (ili se ne vidi lice)? Koji operativni sistem koristite? Gde bi se podaci držali? Da li su računari na umreženi? Da li su domenski nalozi?
Tehnički nije problem da po logovanju uradiš "slikanje" preko web kamere, veći je problem da to uradiš kada neko ugasi računar i ode kući Mada ne znam zašto bi uopšte koristio web kameru... U OS-u imaš logove i možeš videti tačno vreme logovanja svakog korisnika. Ako više zaposlenih koristi isti nalog onda ti sve pada u vodu (ali u tom slučaju je sve i onako pogrešno postavljeno )
"Nadam se da će aktuelna vlast, kada se sve ovo završi imati pošteno i fer suđenje."
 
Odgovor na temu

vasnishonja
Milos Vasic
tehnolog
Tira
Beograd

Član broj: 309544
Poruke: 14
77.243.16.*



Profil

icon Re: Kontrola dolaska i odlaska na posao pomoću web kamere06.12.2012. u 20:45 - pre 137 meseci
Hvala za komentar. Da kazem da je u pitanju proizvodna firma i veleprodaja, ako se neko ne "uslika" na vreme treba da postoji mogućnost da se to nakanadno izmeni, a u principu isto je i kao sa karticama za očitavanje, ako se nisi očitao nisi bio tu. Postojao bi jedan komp na kom bi se slikali i on bi radio non stop a radnici bi prošli bi obuku za evidentiranje(pošto su u pitanju kompjuterski nepismeni ljudi). Sam format za evidenciju bukvalno treba da bude pull down meni gde bi radnik odabrao svoje ime, ispod bi bilo dugme "dolazak" i "odlazak" kad izabere svoje ime i pritisne jedno od dva dugmeta u bazu se upisuje ime, vreme, ulazak/izlazak i veza sa napravljenom slikom. Ja na kraju meseca iz toga izvučem koliko je ko imao ukupno sati (odatle vidim prekovremene itd). Ja sam šef u jednoj takvoj firmi i to vođenje evidencije mi ide na živce. OS je windows xp

[Ovu poruku je menjao vasnishonja dana 07.12.2012. u 07:51 GMT+1]
 
Odgovor na temu

[es] :: Video softver :: Kontrola dolaska i odlaska na posao pomoću web kamere

[ Pregleda: 1557 | Odgovora: 2 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.