Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Komercijalna banka - VISA - Velika Novogodisnja prevara klijenata !!!

[es] :: E-Kupovina :: Platne kartice :: Komercijalna banka - VISA - Velika Novogodisnja prevara klijenata !!!

[ Pregleda: 8196 | Odgovora: 12 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

shazalakazoo2
Pera Mitic
nema

Član broj: 289331
Poruke: 9
*.techentrance.com.



+8 Profil

icon Komercijalna banka - VISA - Velika Novogodisnja prevara klijenata !!!13.12.2011. u 13:32 - pre 150 meseci

Ukoliko imate karticu Visa classic kod komercijalne banke i platite nesto ovog meseca preko interneta velika je verovatnoca da ce Vas Vasa banka prevariti pod izgovorom da su napravili gresku.

Evo kako su to odradili.

Posto svakog meseca placam server putem VISA internet kartice, vec vise od godinu dana, uvek kupujem devize u menjacnici posto im je kurs daleko povoljniji nego da ih kupujem u banci i onda 5 dana pre naplate od strane inostrane firme uplatim na devizni racun tacnu cifru koju mi oni svakog 1vog u mesecu skinu.

Ovo namerno radim da ne bi neko mogao da eventualnom zloupotrebom kartice digne sve sto imam na deviznom racunu za sta banka takodje ne snosi nikakvu odgovornost iako je to njen posao i po svakoj logici oni su odgovorni da se ne lazemo.

E sada ono sto je Komercijalna banka izvela ovog meseca je do sada najperfidnije varanje svojih klijenata u istoriji ove banke.

Iako su celokupna devizna sredstva bila na deviznom racunu i cekala da budu skinuta oni su bez dozvole uzeli moja dinarska sredstva sa dinarskog racuna i konvertovali ih po izuzetno losem bancinom kursu u devize i onda izvrsili prebacivanje sredstava na racun firme koja mi naplacuje uslugu. Da ne pricam da su time bacili moj racun u minus i zateznu kamatu.

Da stvar bude jos interesantnija i to im nije bilo dovoljno vec su deo sredstava uzeli i sa mog deviznog racuna nekih 5 EURa i njih takodje transferovali.
Znaci uzeli su novac na usluge 2 transfera i 1 konverzije koju ni u ludilu ne bih odradio a narocito ne kod njih jer im je kurs katastrofalan.

A da to ne bude sve, posto su mi novac uzeli sa dinarskog racuna na kome nije bilo dovoljno novca onda sam usao u minus i ko zna koliko bih placao svakog dana zataznu kamatu da slucajno nisam dosao da dignem dinare pa sam saznao da sam u minusu.

Kada sam ih zamolio da to resimo jer je to ocigledno njihova greska izvukli su se na to da cu morati da to sredim sa maticnom filijalom u kojoj sam otvorio racun. Ovo je caka Komercijalne banke kada god zele da te otkace i nateraju da eventualno odustanes od dalje istrage. Zamislite samo da je neko u centralnoj Srbiji otvorio racun pre nekoliko godina jer je tamo ziveo i da sada zivi u Beogradu. Jel to znaci da zbog zalbe treba da svaki put ide u maticnu banku u taj grad? Ko ce da plati troskove puta i sl? Mnogo rupa je u zakonu koji dozvoljavaju bankama da se bukvalno izivljavaju na klijentima.

Ovaj postupak vec ukazuje na to da tu nisu cista posla i da je odluka za ovu kradju krenula sa vrha i sprovedena iz maticnih banaka klijenata.

Naravno posto nisam bio kod kuce niti u prilici da dodjem do svoje maticne banke okrenuo sam ih telefonom. Kada su culi o cemu se radi odmah su me prosledili na uobicajeno - drugu koleginicu i cekanje da se ona javi. Ovo je standardni postupak kojom pokusavaju da Vas smore vec na pocetku i da odustanete od svojih prava i svog novca. Posle vise od 5 min cekanja prekidam vezu i zovem drugi telefon koji imam iz maticne banke. Iz iskustva znam da uvek treba da imate sve moguce telefone kako bi mogli na pravi nacin da ih smorite kada pokusaju da vam ukradu novac jer jedino tako, ako ste uporni oni ce nesto i uraditi. Oni i ocekuju da odustanete na prvu i zbog toga ce gledati da Vam sto vise otezaju da uopste dodjete do njih i resite problem ako je u pitanju nesto sto oni treba da plate. A u stanju su da te zovu na kucu milion puta i smaraju sa razlicitim ponudama svoje banke ili ako imas neke neizvrsene obaveze prema banci jer je to njima u korist.

Posto sam ih konacno dobio, i posle jos nekoliko prosledjivanja, dosao sam do nekoga sa kim konacno mogu da pricam i objasnim problem koj je nastao. U pocetku sluzbenica na drugoj strani delovala je kao da se prvi put susrece sa tom situacijom. Posto je pogledala transakcije odgovorila je potvrdno da je doslo do greske i pocela da se pravda time da je do toga doslo u medjubankarskim transakcijama sa visa firmom prebacujuci naravno krivicu na VISA kompaniju. Na moje pitanje da li sam ja jedini kome se to dogodilo odgovorila je da nisam i da je doslo do masovne greske sto je jos jedan od pokazatelja da je u pitanju prefidno smisljena pljacka klijenata.
Naravno posto sam u ekspozituri u kojoj sam se zatekao odmah izmirio minus u koji sam usao na dinarskom racunu njihovom greskom i silom prilika morao da uzmem preostale evre sa deviznog jer su mi hitno trebali dinari sledi prica da se ne moze pisati zalba (samo ne znam kome to banka ima da pise zalbu za sopstvenu gresku) jer sam vec podigao sredstva ... logicno.

Na komentar sluzbenice da nije do njih vec da je doslo do greske u transferu i transakcijama na medjubankarskom nivou i da je verovatno problem do VISA kompanije sledi moje logicno pitanje. Sve je to lepo ali kako je moguce da VISA kompanija skine novac sa mog tekuceg dinarskog racuna do kojeg pristup imamo samo ja i moja banka? E na to vec nije bilo odgovora. Osim toga ne cini mi se bas da bi VISA kompanija mogla ovako da pogresi.

Sve ovo vise izgleda da se neko u samoj komercijalnoj banci setio kako da dodje do ekstra novca svojih klijenata i pikirao tacno Decembar kada je svima nama poznato da se tada vrsi najvise kupovina preko interneta jer su tada u celom svetu najveci praznicni popusti.

Ozbiljno se razmisljam da ih prijavim Narodnoj banci Srbije i udruzenju potrosaca.

Pozivam sve koji imaju slicno iskustvo da ga podelite sa nama ovde i naravno prijavite ih, jer od viska prijava nas glava nece boleti vec samo njih a to su u krajnjoj liniji i zasluzili svojim izuzetno neprofesionalnim odnosom prema svojim klijentima.

Nekima ce se ovo sve ciniti mozda sitnicom i utopistickom borbom protiv vetrenjaca ali jedno je sigurno. Samo ovakvim odnosom prema onima koji Vas lose usluzuju i pokusavaju da potkradaju mozemo stvoriti bolje okruzenje za sebe i svoju porodicu a neposredno i pridoneti sredjivanju inace haoticne situacije u drzavi i njenom zakonodavstvu, a za cije sredjivanje niko od politicara i stranaka vec dokazano nije sposoban.

 
Odgovor na temu

mr. ako

Član broj: 65959
Poruke: 2367



+2294 Profil

icon Re: Komercijalna banka - VISA - Velika Novogodisnja prevara klijenata !!!13.12.2011. u 18:13 - pre 150 meseci
Samo istraj i isteraj do kraja! Mene je Vojvodjanska banka htela da zavrne za oko 50ak evra (ako se dobro jos uvek secam), kad sam placao nesto Internet Visa karticom na domacem sajtu u dinarima. Ali taj domaci sajt je ustvari radio preko njihove glavne firme u Svedskoj, pa je tu doslo do nekoliko konverzija iz din. u eur. pa u krune, pa ponovo u eur, pa... ne znam ni ja sta i kako je islo tacno vise, ali na kraju umesto 1600din. mi je skinuto 50e! :D Jos sam otisao u MINUS na toj DEBITNOJ kartici koja NE MOZE DA ODE U MINUS! :D Cirkus.
Isto me ubedjivali da je kriva VISA... :)

Da nisam imao dovoljno vremena i inata da se bavim njima, ostao bih bez para ni kriv ni duzan. Izboxovao sam na kraju posle stotinu poziva da dodjem do nekoga ko je za to "glavni i odgovorni" i zapretim tuzbama. Na kraju su mi vratili sredstva koja su bila skinuta preko mere.
Sto je najgore oni imaju svoj procesorski centar kartica i sve ide automatski, ali je u mom slucaju to izgleda odradjeno rucno, te odatle i greska... :/ Jedina razlika je sto je ovo kod mene bio izolovan slucaj, nije bila organizovana kradja kao u tvom slucaju. :)

Poz,
Marko

- Il n'est pas important qui, importe c'est quoi!
 
Odgovor na temu

Predrag Supurovic
Pedja YT9TP
Užice

Član broj: 157129
Poruke: 6279

Sajt: pedja.supurovic.net


+1570 Profil

icon Re: Komercijalna banka - VISA - Velika Novogodisnja prevara klijenata !!!13.12.2011. u 20:35 - pre 150 meseci
Neki dan sam otisao u Komercijalnu banku da se raspitam za VISA internet karticu i vrlo brzo izasao odatle. Kako iko moze da ih hvali, nije mi jasno?
 
Odgovor na temu

hogar strašni

Član broj: 295177
Poruke: 95
*.adsl-a-3.sezampro.rs.



+498 Profil

icon Re: Komercijalna banka - VISA - Velika Novogodisnja prevara klijenata !!!13.12.2011. u 20:53 - pre 150 meseci
Iz mog iskustva, imao sam problem slične prirode sa Banca Intesa i AMEX karticom. Pošto su pokušali da me izmajmunišu na sličan način obratio sam se NBS na: [email protected]
Naveo sam ceo slučaj a sve u skladu sa zakonom:
Citat:
"Službeniglasnik RS", br. 114/2006

Na osnovu člana 21.stav 1. Zakona o Narodnoj banci Srbije

("Službeniglasnik RS", br. 72/2003 i 55/2004) i člana 45. Zakona o

bankama("Službeni glasnik RS", br. 107/2005), guverner Narodne banke

Srbije donosi

OD L U K U

OBLIŽIM USLOVIMA I NAČINU POSTUPANjA BANKE

POPRIGOVORU KLIJENTA

1. Ovom odlukom se,radi zaštite prava i interesa klijenta banke

(u daljem tekstu:klijent), propisuju bliži uslovi i način postupanja

banke po prigovoruklijenta, tj. kada klijent smatra da se banka ne

pridržava odredabazaključenog ugovora, dobrih poslovnih običaja

i/ili objavljenihopštih uslova njenog poslovanja, kao i postupanje

Narodne banke Srbije uzaštiti tih prava i interesa.

2. Klijent prigovorupućuje usmeno ili pismeno.

3. Ako klijent uputiusmeni prigovor a nije zadovoljan odgovorom

banke, banka je dužnada ga pouči o pravu na podnošenje pismenog

prigovora.

Pismeni prigovorupućuje se u skladu s članom 45. stav 1. Zakona

o bankama.

Pismeni prigovorklijenta treba da sadrži lične podatke o

klijentu, kao i opisspornog odnosa između klijenta i banke koji je,

prema mišljenjuklijenta, nastao kao posledica nepridržavanja banke

odredaba zaključenogugovora, dobrih poslovnih običaja i/ili

objavljenih opštihuslova poslovanja (u daljem tekstu: sporni odnos).

4. Banka je dužna dapostupak po pismenom prigovoru klijenta

sprovede u skladu sasvojim unutrašnjim aktom.

U postupku iz stava 1.ove tačke banka je dužna da razmotri

navode iz prigovora ida klijentu dostavi odgovor najkasnije u roku od

30 dana od danapodnošenja prigovora (u daljem tekstu: odgovor banke).

Odgovor banke treba dabude u pismenoj formi, potpun i

razumljiv za klijenta,da sadrži opis spornog odnosa, ocenu

osnovanosti prigovorai eventualne razloge zbog kojih je došlo do

spornog odnosa.

2

Ako banka oceni da jeprigovor klijenta osnovan, odgovor banke

treba da sadrži ipredlog za rešenje spornog odnosa, kao i rok do kog

klijent treba daobavesti banku da li taj predlog prihvata, koji ne

može biti kraći od 15dana od dana prijema odgovora banke ni duži od

30 dana.

Odgovor banke dostavljase klijentu na način kojim se potvrđuje

njegov prijem.

5. Kad klijentprihvati predlog banke za rešenje spornog odnosa,

postupanje banke poprigovoru smatra se okončanim.

6. Ako banka klijentune dostavi odgovor u roku iz tačke 4. stav 2.

ove odluke, odnosnooceni da je prigovor klijenta neosnovan ili

klijent ne prihvatipredlog banke za rešenje spornog odnosa – klijent

može pismenoobavestiti Narodnu banku Srbije da je nezadovoljan

ishodom postupka poprigovoru.

Obaveštenje iz stava 1.ove tačke treba da sadrži kraći opis

spornog odnosa, vremei mesto njegovog nastanka, kao i odgovor banke.

7. Posle prijemaobaveštenja iz tačke 6. ove odluke, Narodna

banka Srbije, akooceni da je to opravdano, može od banke zatražiti da

se pismeno izjasni onavodima klijenta iz tog obaveštenja – u roku od

narednih osam dana.

Narodna banka Srbijedopisom obaveštava klijenta o

izjašnjenju iz stava 1.ove tačke – u roku od osam dana od dana prijema

tog izjašnjenja.

Dopis iz stava 2. ovetačke sadrži i obaveštenje da klijent

može, ako nijezadovoljan izjašnjenjem banke iz tog stava, predložiti

da Narodna bankaSrbije posreduje u rešavanju spornog odnosa ili se

obratiti nadležnomsudu.

8. Kad klijent zatražiposredovanje u smislu tačke 7. stav 3. ove

odluke (u daljemtekstu: posredovanje), Narodna banka Srbije se, ako

oceni da je mirnorešenje spornog odnosa moguće, obraća banci sa

zahtevom da se izjasnio posredovanju.

9. Kad obe straneprihvate posredovanje kao način rešavanja

spornog odnosa –Narodna banka Srbije pismeno obaveštava klijenta i

banku o mestu, danu ičasu održavanja posredovanja.

3

10. Postupakposredovanja vrši se u skladu sa zakonom kojim se

uređuje posredovanje –medijacija, a njime rukovodi zaposleni u

Narodnoj banci Srbije(posrednik).

Narodna banka Srbijemože u postupku posredovanja zatražiti

od klijenta, odnosnobanke da dostave sve dokaze na kojima zasnivaju

prigovor, odnosnokojima osporavaju navode i dokaze druge strane.

11. O posredovanju sesačinjava zapisnik, koji sadrži podatke o

mestu gde seposredovanje vrši, danu i času njegovo održavanja, imena,

odnosno naziveučesnika u postupku, kao i podatke o spornom odnosu.

Ovaj zapisnikpotpisuju učesnici u posredovanju.

12. Ako se u postupkuposredovanja banka i klijent sporazumeju,

zaključuje se pismenisporazum – i to na zapisniku iz tačke 11. ove

odluke.

Ako u postupkuposredovanja klijent i banka ne postignu sporazum

u roku od 30 dana oddana kad su pristupili posredovanju – postupak

posredovanja seobustavlja.

Narodna banka Srbijemože, na predlog bilo kog učesnika u

postupku posredovanja,a uz saglasnost drugog učesnika u spornom

odnosu, produžiti rokiz stava 2. ove tačke, ako oceni da su razlozi

izneti u tom predloguopravdani.

13. Banka je dužna davodi evidenciju o svim pismenim prigovorima

klijenata, koja sadržipodatke o rešenjima spornih odnosa, kao i

ostale podatkeneophodne za sačinjavanje izveštaja iz tačke 14. ove

odluke.

14. Banka je dužna dao podacima o ukupnom broju pismenih

prigovora, o brojuprigovora fizičkih, odnosno pravnih lica, po

vrstama osnova(krediti, depoziti, kreditne kartice, platne kartice,

tekući računi, kamate,kamate za održavanje računa, kamate na

dozvoljeni minus natekućem računu, promena rata otplate, primena

kursa, troškovi iostalo), o ukupnom broju rešenih prigovora, odnosno

o broju pozitivno(osnovani prigovori) i broju negativno rešenih

prigovora (neosnovaniprigovori) – sačinjava tromesečni izveštaj.

Izveštaj iz stava 1.ove tačke banka elektronski dostavlja

Narodnoj banci Srbije,u skladu sa uputstvom kojim se uređuje

elektronsko dostavljanjepodataka banke, i to za prvo tromesečje do 5.

maja tekuće godine, zadrugo tromesečje do 5. avgusta tekuće godine, za

treće tromesečje do 5.novembra tekuće godine i za četvrto tromesečje

do 5. februara narednegodine.

4

15. O aktivnostimapreduzetim u smislu ove odluke – Narodna banka

Srbije vodievidenciju, a izveštaj o rezultatima tih aktivnosti

tromesečno objavljujena svojoj Internet stranici.

16. Ova odluka stupana snagu narednog dana od dana objavljivanja u

"Službenomglasniku RS".

O. br. 120 G u v e r ne r

19. decembra 2006.godine Narodne banke Srbije

B e o g r a d

Radovan Jelašić, s.r.__


Ok, trajalo je oko dva meseca ali su mi vratili sve do pare!
 
Odgovor na temu

mr. ako

Član broj: 65959
Poruke: 2367



+2294 Profil

icon Re: Komercijalna banka - VISA - Velika Novogodisnja prevara klijenata !!!13.12.2011. u 20:56 - pre 150 meseci
Citat:
Predrag Supurovic: Neki dan sam otisao u Komercijalnu banku da se raspitam za VISA internet karticu i vrlo brzo izasao odatle. Kako iko moze da ih hvali, nije mi jasno?


Pa dobro, ni Vojvodjanska nije za hvalu, pa vidim da ih ti pohvalis s vremena na vreme... :P Cak, stavise, izjavis da je nepogresiva. :)
Ima Voban svoje prednosti, ali i mane koju se verovatno i vece.
- Il n'est pas important qui, importe c'est quoi!
 
Odgovor na temu

BluesRocker

Član broj: 20536
Poruke: 1130



+394 Profil

icon Re: Komercijalna banka - VISA - Velika Novogodisnja prevara klijenata !!!13.12.2011. u 21:53 - pre 150 meseci
Citat:
Predrag Supurovic: Neki dan sam otisao u Komercijalnu banku da se raspitam za VISA internet karticu i vrlo brzo izasao odatle. Kako iko moze da ih hvali, nije mi jasno?

Zavisi u kojoj si bio ekspozituri. U mojoj ekspozituri su savim ok, uvek mi daju dobre savete, obave šta treba. Ja sam hteo da izvadim debitnu vizu klasik, ali me je službenica ubedila da umesto nje uzmem mastercard charge karticu jer isto košta održavanje, može da se plaća u inostranstvu, a sa charge karticom imam mesec dana odloženo plaćanje bez kamate i ne treba nikakva potvrda od firme.
Romanes Eunt Domus
 
Odgovor na temu

sallle
Sasa Ninkovic
GTECH
Beograd

Član broj: 146
Poruke: 480
*.gtech.rs.

ICQ: 20785904


+4 Profil

icon Re: Komercijalna banka - VISA - Velika Novogodisnja prevara klijenata !!!20.12.2011. u 15:04 - pre 150 meseci
Salterske radnike Komercijalne banke treba izbegavati u sirokom luku. Veze nemaju sa poslom koji obavljaju. Ja kad god sam imao neko komplikovanije pitanje (uglavnom u vezi platnih kartica) dobijao sam ili netacan odgovor, ili ga nisam dobio uopste.

Tako da se ja trudim da sva komunikacija u vezi bankarskih usluga ide preko korisnickog servisa. kulturno posaljem mail, i u roku od dan dva kulturno dobijem precizan odgovor na sva moja pitanja. a postoji i pisani trag (a kad dobijete na salteru suprotne informacije, samo ih izignorisite :).

Inace treba ih non stop kontrolisati, meni se skoro desilo da su mi naplatili clanarinu za karticu koju sam prethodno ugasio. Nakon poslatog mail-a korisnickom servisu da mi objasne poreklo transakcije, dobio sam odgovor da ce sredstva biti vracena na racun (nikakvog izvinjenja nije bilo sa njihove strane)...




 
Odgovor na temu

sallle
Sasa Ninkovic
GTECH
Beograd

Član broj: 146
Poruke: 480
*.gtech.co.rs.

ICQ: 20785904


+4 Profil

icon Re: Komercijalna banka - VISA - Velika Novogodisnja prevara klijenata !!!20.12.2011. u 15:18 - pre 150 meseci
@bluesrock
Ta kartica ti nije pogodna na koriscenje na domacim bankomatima, jer dizanje novca sa bankomata (koja ti promptno zaduzuju tekuci racun) ulazi u mesecni limit (koji je manji od mesecne plate).
Sto se inostranstva tice, to je malo mucenje, zato sto nema chip, vec moras da potpisujes slip. I onda svugde moras da potpisujes, da pokazujes licni dokument sa kojim uporedjuju potpis (ukoliko ti se npr izlizao potpis kao meni). Takodje ne mozes da je koristis na automatima (karte po metroima, fast checkout kase u prodavnicama i sl), jer ne mozes automatu da potpises slip.
a i glupo se osecas kad prokomentarisu "oh it's swipe..."

Skidanje bankomata takodje zaboravi jer ti uzmu 3% ili vise provizije (min 3 evra), uzmu ti 2% na kursnim razlikama (zaduzuju dinarski tekuci, pa to konvertuju po njihovom kursu u evre), a meni se desilo mimo knjiga da su mi i na konverziji funta-evro uzeli jos 2% (nisu racunali srednji master kurs), tako da su me bas odrali za dizanje na bankomatu u londonu...

Ono sto je dobro sa tom master karticom je da prolazi kod paypal-a, pa moze da se veze za paypal account.
btw, nemoj da zaboravis da je vezes za devizni racun, inace ce te odrati na svim din - euro konverzijama. a moras kontrolisati i ako ne placas u evrima, vec u drugoj inostranoj valuti, da li primenjuju srednji master kurs.

Tako da ta kartica ponajvise valja za internet (ne moras da imas sredstva na racunu u trenutku kupovine), i eventualno neka manja kupovina u srbiji kad nisi pri keshu.

[edit: izmene i dopune :)]

[Ovu poruku je menjao sallle dana 20.12.2011. u 16:48 GMT+1]
 
Odgovor na temu

BluesRocker

Član broj: 20536
Poruke: 1130



+394 Profil

icon Re: Komercijalna banka - VISA - Velika Novogodisnja prevara klijenata !!!20.12.2011. u 17:38 - pre 150 meseci
Citat:
sallle: @bluesrock
Ta kartica ti nije pogodna na koriscenje na domacim bankomatima, jer dizanje novca sa bankomata (koja ti promptno zaduzuju tekuci racun) ulazi u mesecni limit (koji je manji od mesecne plate).

To sam, nažalost, shvatio pa od sada dižem sa vizom elektron koju sam dobio uz račun. Uglavnom mi dobro dođe za kupovinu preko neta, mada sam kupovao sa njom gorivo i dizao pare s bankomata u inostranstvu. Dobro dođe kao neka rezerva kad ideš na odmor. Ovde mi dobro dođe kao zamena za dozvoljeni minus, a ne plaćam nikakvu kamatu, samo održavanje.
Romanes Eunt Domus
 
Odgovor na temu

zentriks

Član broj: 192824
Poruke: 665



+23 Profil

icon Re: Komercijalna banka - VISA - Velika Novogodisnja prevara klijenata !!!29.02.2012. u 09:58 - pre 147 meseci
ne bih otvarao novu temu ali treba mi savet...
Imam Visa elektron karticu koju koristim povremeno, ili kad imama kesa dovoljno da dopunim istu .
Komercijalna banka naplacuje za odrzavanje racuna svaki put kad se pare skinu sa racuna ili nesto placa karticom, i to je ok.
Medjutim, juce odem do bankomata da proverim stanje na racunu i vidim da su mi skinuli 150 din za odrazavanje za mesec januar iako u tom mesecu nisam nista podizao niti uplacivao na racun...
Sta mi je ciniti sad kome da se obratim?
 
Odgovor na temu

srdjan_m
Programer
St.Pazova

Član broj: 29217
Poruke: 262
*.masel.rs.



+12 Profil

icon Re: Komercijalna banka - VISA - Velika Novogodisnja prevara klijenata !!!29.02.2012. u 11:12 - pre 147 meseci
Prvo proveri na sajtu banke da li naplaćuju mesečno održavanje računa (bez obzira da li si korisnio karticu ili ne) pa tek posle razmišljaj o žalbi. Velika većina banaka to naplaćuje koristio ti račun ili ne.
 
Odgovor na temu

mr. ako

Član broj: 65959
Poruke: 2367



+2294 Profil

icon Re: Komercijalna banka - VISA - Velika Novogodisnja prevara klijenata !!!29.02.2012. u 14:14 - pre 147 meseci
Odrzavanje racuna se naplacuje samo ako ima promena tog meseca. Ako Komercijalna to radi drugacije, onda su lopovi obicni.

- Il n'est pas important qui, importe c'est quoi!
 
Odgovor na temu

zentriks

Član broj: 192824
Poruke: 665



+23 Profil

icon Re: Komercijalna banka - VISA - Velika Novogodisnja prevara klijenata !!!01.03.2012. u 15:38 - pre 147 meseci
Brate imam ovu karticu skoro godinu dana, i nikad se nije deslio nesto slicno. Do sad je bilo ako se pare povuku sa racuna, onda se na kraju meseca skine 150 za odrzavanje, dok za uplate nista.
Idem sutra do bankomata da proverim da li su sta dirali za februar, pa cu da vidim sta dalje...
 
Odgovor na temu

[es] :: E-Kupovina :: Platne kartice :: Komercijalna banka - VISA - Velika Novogodisnja prevara klijenata !!!

[ Pregleda: 8196 | Odgovora: 12 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.