Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Potreban iskusan javascript programer (ili vise njih) za rad na web projektu (AJAX)

[es] :: IT berza poslova :: Arhiva IT berze poslova :: Potreban iskusan javascript programer (ili vise njih) za rad na web projektu (AJAX)

[ Pregleda: 1900 | Odgovora: 0 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

milancam
Nis

Član broj: 77716
Poruke: 43
..nis1-nis.customer.sbb.co.yu.

ICQ: 12283250


Profil

icon Potreban iskusan javascript programer (ili vise njih) za rad na web projektu (AJAX)15.12.2005. u 18:24 - pre 223 meseci
Posto nisam pratio ranije ovaj forum ali su mi preporucili momci, mislim da se obracam na pravo mesto. Ukoliko sam postovao ovo na sta mi treba na pogresno mesto, molim vas recite mi pa cu da postavim u onaj odeljak koji najvise odgovara temi.

Dakle, radi se o komercijalnom web projektu. Potreban je jedan ili par programera koji bi timski radili na razvijanju projekta. Rok za zavrsetak projekta je 3 meseca.
Radi se o online, web based text editoru, WYSIWYG editor o kome se na ovom forumu govorilo na par mesta. Editor je klasican word processing editor sa dodatnim funkcijama za formatiranja texta. Neke od opcija su dropdown meni na poziciji kursora sa par ponudjenih opcija (na osnovu koji se text formatira, ide na sredinu stranice itd itd). Ta funkcija dropdown menija je iskljucivo za pozicioniranje kursora na stranici, skok na sredinu ekrana, posle napisanog teksta i posle pritiska na enter kursor skace na odredjeni razmak od leve ivice. Ukratko, sve se svodi na formatiranje teksta. Posle odredjenih unosa (konkretno onih koji su napisani na sredini) oni se pamte, tako da korisnik kada izabere nacin formatiranja koji se postavlja na sredinu stranice ima ponudjeno i to sta je ranije napisano sa istim nacinom formatiranja (to su sve olaksice dakle prilikom kucanja texta). Taj tekst koji bi isao na sredinu su uglavnom imena lica/karaktera tako da ih on uvek ima kao ponudjeno. Stvar se svodi na sto manje koriscenje misa. Prosledio bih kasnije kompletnu specifikaciju projekta, a ovim sam hteo samo ukratko da objasnim o cemu se radi. Dokument je potrebno snimiti kao .txt, .doc, .rtf, .pdf. Celokupan system radi na principu usera, koji se registruju a potom mogu da kreiraju dokument na kome ce da rade, ili da uploaduju postojeci text dokument pa da nastave da rade na njemu online na webu.

2) Druga stavka projekta je grupni rad na dokumentu. Zato sam i napomenuo da su mi potrebni vrlo iskusni programeri koji mogu da koriste funkcije AJAX-a, koji poznaju ajax ili su voljni da nauce kroz period od mesec ili dva. Dokument koji se kuca mogao bi da se share-uje korisniku (posalje se mail kome se sharuje, i korisnik dobije url preko koga moze da dodje do dokumenta). Text se edituje od strane dva, ili vise korisnika i svako ima mogucnost snimanja.

3) Prilikom logovanja korisnika (ukoliko ima kreiranih dokumenata) treba prikazati dokument kao i sve njegove prethdone verzije ukoliko ima promena u njima (tracking versions system); sta je promenjeno u dokumentu, od strane kog korisnika (vlasnika ili korisnika kome je dok. share-ovan) i kada; kao prilikom otvaranja te verzije, oznaceno ono sta je promenjeno u toj verziji.

Trenutno, najbitniji mi je editor. Opcija za grupni rad na dokumentu je na drugom mestu. Ukoliko ima programera koji bi mogli uraditi celokupan projekat utoliko bolje. Sistem je vrlo kompleksan, tako da molim da mi ljudi ne objasnjavaju tezinu projekta. Budzet za projekat odgovara tezini projekta. Iskusni Php ili asp.net programeri takodje su pozeljni, kako bi mogli timu koji vec postoji na realizaciji ovog projekta. Mogucnost finansiranja projekta (jednog dela) unapred, takodje postoji. Dakle projekat je vrlo ozbiljan te zato i molim ozbiljne i iskusne programere za njihov komentar i eventualno ukljucenje u projekat. Ja mislim da sam najveci deo sto se tice opisa napisao (kako bi skratio ceo postupak koliko god je moguce). Mozete me kontaktirati putem mail-a ili putem messengera (yahoo).

Veliki pozdrav i hvala svima.

 
Odgovor na temu

[es] :: IT berza poslova :: Arhiva IT berze poslova :: Potreban iskusan javascript programer (ili vise njih) za rad na web projektu (AJAX)

[ Pregleda: 1900 | Odgovora: 0 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.