Citat:
davd: gorski, pretjerao si tako, da to sto si napisao, nije bas u tolikoj vezi sa ovim sto sam ja iznjeo. vjerujem ja da postoje takvi receiveri, no kome je to potrebno i da li si vecina to moze priustiti. uz malu napomenu, cini mi se da jos uvije sat hd receiveri ne posjeduju
firewire prikjucak (zgodno za npr. prebaciti video zapis sa camcordera na dvd), za razliku od dvd recordera. da zavrsim, kome treba, najbolje je da kupi dva takva receivera (za 24 kanala ;) a ovim ostalim neka jos jednom preracunaju. pozdrav
Nije preterao, ti si rekao da nema potrebe kupiti skup risiver kad moze da se uradi TO ISTO sa tvojom kombinacijom rec+dvdrw.Pa to nije isto, jer postoji ogromna razlika izmedju PVR risivera i DVD rekordera.Na primer, nemas funkciju TIME SHIFT.Znaci, ono sto gledas u datom trenutku sa moras i da snimas.Sa PVR risiverom to nije slucaj.Ja sam recimo imao na testiranju Topfield 5500PVR masinu sa 80GB HDD, i dva tjunera.Risiver kosta 550 eura, ima USB konektor za snimanje direktno na kompjuter i za firmware upgrade, sliku u slici, time shift funkciju, i mozes da gledas jedan kanal dok se drugi snima.U buducnosti ce za njega biti i softver koji ce snimati ceo transponder na HD (sve kanale sa istog transpondera), itd...
Testirao sam i Premium X 7100PGU risiver koji ce uskoro imati istu funkciju kao i Topfield.
A i novi ARION risiver sa dva tjunera i HDD-om ima istu mogucnost i to je zapravo moj izbor u ovom trenutku.Nije jos stigao mada sam ga narucio jos pre dva meseca, ali malo podataka o toj masini: memorija 8000 kanala, baziran na Windows operativnom sistemu, trodimenzionalni meni, snimanje istovremeno sa oba tjunera, ili odvojeno gledanje jednog kanala dok se drugi snima.Uskoro se ocekuje i da bude u mogucnosti snimanja celog transpondera kao i prethodne dve masine.USALS funkciju ne treba da pominjem.HDD originalan 80GB, nadogradiv do 300GB.USB streaming veza sa kompjuterom, tako da ce verovatno biti moguce istovremeno snimanje na HDD i na kompjuter.MP3 i DVD plejer, itd,itd.
Znaci, buducnost je vec tu.I to sve unutar tih cena koje si ti naveo kao bolje resenje umesto PVR risivera.Po meni jedina zaista bolja mogucnost tvog sistema je da se snima program sa nekog drugog izvora, npr. sa TV tjunera ili drugo.
Sva sreca sto sam svestan svoje nesvesti.U suprotnom bih bio nesvestan svoje svesti...