Ovako radi se o news portalu znaci publikovanje vijesti, eh sada ono sto sam ja rekao "ja to ukucam u browser" sa tim sam mislio ovo:
Na mijestu gdje se slike trebaju pokazati prije nego sam ENABLE GD pokazivalo se samo ono znas prazmo mijesto obiljezeno kao gdje slika dodje ima onaj X mali na vrzu znas, eh sada kad sam ja enable GD i provjerio u sa php() info i ustanovio da je to ok, onda sam ponovo otvorio browser i ukucao adresu portala i umjesto gdje slike dodju sada vise nije prazno znas nego u tome okviru pise Unable to find picture, i izbaci DIREKTNO link slike dakle :
http://ip/portal/slike/imeslike.jpg
i kad ja to uzmem I KOPIRAM U BROWSER i kliknes enter SLIKA SE OTVORI! to sam mislio. To znaci da je link ok i radi ali zasto ga neotvara to mi neide u glavu NIKAKO.
A gd je koristen radi toga sto trebaju slike da budu resized znas da je sve automatizirano radi vijesti.
A to za navodnike ako je u pitanju lokacija srever maph path onda se koriste navodnici primjer imas dole :
extension_dir = "inc/extensions"
a ovako je bez navodnika
extension_dir = C:\PHP\inc\extensions
Nadam se da imas jos nekih prijedloga da probam. Puno se zahvaljujem na odgovoru
Pozdrav
Eraser