Citat:
time: kako da znam koliko ljudi imam na cekanju?
uvek od mene skida oko 3 ili 4 coveka.
Klikni tamo gde piše Uploads(3), i prikazaće ti On Queue (xxx) gde je xxx broj ljudi koji čekaju kod tebe.
Citat:
time: kako ti da kada se konektujem na jednog coveka i skidam fajl ne pojavi se jos neki slobodan nego sam na cekanju kod njih 666???
Kod nekog čekaš 5 min, kod nekog 5 sati, kod nekog 5 dana, svejedno ne bi mogao istovremeno da skidaš od svih ljudi. ;) To čekanje se fino rasporedi, i posle par sati možeš imati skidanje punom brzinom.
Citat:
time: da li on podeli fajl na sve ljude i onda od svakog skidam po deo?posto pocne da mi skida od jednog pa onda od drugog ali nikad u isto vreme od oba:(
Fajlovi se dele na 9.31MB, to se zove chunk. Kad počne skidanje, korisnik od koga skidaš će pokušati da ti da ceo chunk, pošto kad ga skineš možeš i ti da ga deliš korisnicima koji nemaju taj deo. I tako deo po deo, dok ne kompletiraš ceo fajl. Korisna stvar, pošto korisnici dok skidaju fajl dele isti fajl međusobno, tj. delove koji im fale. To je lepo prikazano na Progress linijama. Kad od nekog korisnika skineš chunk ( ili ga ne skineš - često se desi da iz nekog razloga ne uspeš da skine ceo chunk) vraćaš se na kraj njegove liste i opet čekaš kod njega...
Citat:
time: sta je source exchange
Source ti je korisnik kosi deli taj fajl (može da ima ceo fajl, a može ga i on skidati u tom trenutku). Kad ti daš zahtev za skidanje nekome ko skida taj fajl, on sa tobom razmeni listu korisnika kod kojih on čeka taj fajl. Ako se desi da je on našao korisnika koga ti nisi imao u listi, i obrnuto, tada ubacite u source listi korisnike koje niste našli na serveru...
Citat:
time:sta si hteo reci ovim? "pa sam mu smanjio broj konekcija na 40, i broj konekcija/5s na 10."
U Preferences -> Connections -> Max.connection staviš 40 - maksimalan broj konekcija. Korisnici koji su u listi čekanja nisu konektovani sa tobom, osim ako skidaju fajl, ili šaljete neke zahteve međusobno.
U Preferences -> Extended Settings -> Max. new connections / 5 Secs. staviš 10 konekcija za 5 sekundi. Ja sam imao problema zbog ovih stavki, i dešavalo mi se da veliki broj zahteva jednostavno "uguši" net, i zato sam stavio ove maksimalne vrednosti.
Citat:
time:da li treba da smanjim "max source/file"meni je on 4000
ili connection limits max connection mi je 4000?
Max source/file stavi koliko god hoćeš, i nije toliko bitna stavka, ali nek bude >500.