Poslao sam svima,ali samo da napomenem da kod mene na onima na HotBird-u nista neskida.ne znam da li je to samo kod mene,ako neko zna resenje nek javi!
Dzaba cete ga stavljat, kad nista neskida a brzina varira 0-40 kb/s ako vam se to isplati bujrum, a cuo sam da na Atlantic Bird 2 ima neki rpovider 4000 kb/s :)
>
> Pa menjani su verovatno pidovi.
Zna li neko kako se radi sa onim Pid Skenerom sto ide uz ProgDVB,
kod mene nece nista da nalazi na zadatim transporderima i
dali postoji neki nezavisan - bolji????
Na Hot Birdu sceniram data program EUMETCAST i pidove skopiram u sky net ini, poslje uključim prog file grabera što trebam napisati za "services"? EUMETCAST ili što drugo
ja nikako nekontam ovo 13e 4w 3w i slicno.moze li mi neko konkretno rec kako cu nac taj sateli.na primjer: od astre ides desno 15 stepeni ili tako nesto.nemam ja kompas pa da znam gdje su strane svijeta.mozda nisam u pravu ali ako neko zna nek mi objasni ovu petljavinu oko ovih oznaka.
1. Na Hotbirdu nema nista za skidanje tako da se ne patite sa sky ini fajlovima.
2. Kad se okrenes tacno na jug to ti je 0 stepeni. Lijevo je istocno, a desno zapadno. Kad kaze da je Hot bird 13 stepeni istocno to znaci da antenu okrenes na lijevu stranu od juga za 13 stepeni.
Zna li neko kako se radi sa onim Pid Skenerom sto ide uz ProgDVB,
kod mene nece nista da nalazi na zadatim transporderima i
dali postoji neki nezavisan - bolji????