Oboje @daca su u pravu...obradili smo ovu temu na siroko pa citajte...
Ono na sta ja pokusavam da ukazem ovde je da satelitski internet i satelitski download (sa postojecim programima) nije isto!
Sateliski download je "kradja" sadrzaja usera koji placaju i koriste satelitski internet!
Slazem se da to moze da bude korisno ali nije ni priblizno full satelitskom internetu a da ne pricam o tome koliko se svako od nas razlikuje po onome sto ga zanima na internetu.
Zato ste (smo) tom kradjom USKO ograniceni sta cemo primati i zavisimo od regularnih usera sat-net-a t.j od njihovog interesovanja za vrstu sadrzaja....
Niko ne moze da me ubedi da je to bolje nego placeni sat internet koji i nije vise tako skup (pisao sam o tome).
@slavisa...niko ti ne brani da skidas 10gb dnevno ali lepo razmisli koliko bi i cega skinuo da mozes ti da biras...ono zbog cega sam se i javio ovde je tvoj savet "zasto platiti" koji je pogresan i tu se potpuno slazem sa @dachom...ako mozes da mi skines besplatno na tvoj nacin film grease i sve albume motorheada onda ti se izvinjavam...tih tvojih 10 ili 100 gb mi nista ne znace kada nisu u sferi mog interesovanja...a da ne ponavljam koliko neophodnih programa se moze skinuti placenim internetom za jeftine pare i ogromnim brzinama dok usput surfujes...a taj film i svi albumi sa sve dial up-om i telefonom su me kostali 350 dinara i 3 sata vremena...a cak i da nekome smeta zauzet telefon tu je wireless pa izvolite...tvoja logika "filmove i drugo" ne stoji jer ti ne mozes da biras sta je to drugo a ni film ne mozes da biras...vidis tebi je glupo sto mora telefon kod downloada a meni je mnogo gluplje da ne sednem ni ja ni moje dete za komp 2 ili 3 dana zbog opensky!!!!!Oko 490 dinara mesecnog dial-up-a se slazem sa tobom...
Sve zavisi od nasih potreba za internetom a niko me ne moze ubediti da su NAM potrebe ono sto nam pada sa opensky ili skynet-om SAMO zato sto je dzabe...
kopernikus dig-ana sa pozicionerom
2 fiksne i 1 pokretna sat antena
pc-dvb skystar 2,satelitski net 5000k
telekom ADSL 128/1024
AMD X2 7750BE,gigabyte MA770 DS3
Kingston hyper 2x1GB@1066
WD 2x320GB AAKS SATA 2-raid0
Palit sonic OC 8800GT-512MB
Corsair 450W
Avermedia TV card
Total tv
Monitor ACERX223WQ