Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Koji resiver za kompjuter i koliko kosta sa antenom

[es] :: BalkanSat :: Koji resiver za kompjuter i koliko kosta sa antenom

[ Pregleda: 490 | Odgovora: 12 ]

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Chika-nedja
nedja pavlovic
Privatna firma
Novi Sad

Član broj: 45441

Sajt: www.serbiansite.com

icon Koji resiver za kompjuter i koliko kosta sa antenom25.01.2005. u 16:29

hteo bih da kupim resiver za komp ali ne znam ko prodaje u ns i koliko kosta ukupno resiver sa antenom ugradnjom i da li to zavisi od graficke kartice misllim gledanje sat. programa
I ja sam jednom video konja na Adi
Ciganliji
25.01.2005. u 16:29 

mirel
ch

Član broj: 1765

icon Re: Koji resiver za kompjuter i koliko kosta sa antenom25.01.2005. u 17:31
Pa cika Nedja u Novom Sadu zivi cika Roli.Ima da ti napravi sve ad a do z.
25.01.2005. u 17:31 

Djuka82
Ivan Djukanovic
Beograd

Član broj: 46675

icon Re: Koji resiver za kompjuter i koliko kosta sa antenom28.01.2005. u 23:06
Evo i ja da se ukljucim za ovo pitanje posto me zanima, ja sam iz BG-a, i totalno ne znam nista o ovome ali me zanima da nabacim risiver za komp i antenu. Koliko to kosta sa montazom zajedno? Da li mi je jos nesto potrebno (Tv-karta ili nesto slicno)? Internet mi ne treba, imam wireless koji mi je besplatan. DA li to moze da bude dobra kombinacija? Ajde neka mi neko ukratko odgovori
28.01.2005. u 23:06 

MBelectronic

Član broj: 14329

icon Re: Koji resiver za kompjuter i koliko kosta sa antenom29.01.2005. u 08:36
Najkrace,pa malo gore u dijelu o DVB karticama imas sve.
29.01.2005. u 08:36 

emilke
Emil Radulovity
Apatin -Novi Sad

Član broj: 43184

Sajt: www.fsn.org.yu

icon Re: Koji resiver za kompjuter i koliko kosta sa antenom31.01.2005. u 23:38
SkyStar2 je jeftnija alternativa. MOzes puno toga softwareski da dekodiras, ima daljinski. NIje losa kupovina, ali se zato jako greje.
Ja imam na prodaju SkyStar1. To je hardwareska kartica, ne kao ss2, koja je cisto softwareska. SS1 ima TV i Aoudio OUT, mogucnost dodavalja CAM-ova. Ako si zainteresovan, mogu ti je pokazati, posto studiram u NS.
31.01.2005. u 23:38 

Chika-nedja
nedja pavlovic
Privatna firma
Novi Sad

Član broj: 45441

Sajt: www.serbiansite.com

icon Re: Koji resiver za kompjuter i koliko kosta sa antenom03.02.2005. u 20:45
Ako mozes da mi kazes koliko si ga platio pa da se nadjemo. Pozdrav Nedja
I ja sam jednom video konja na Adi
Ciganliji
03.02.2005. u 20:45 

spaske
spasojevic nenad
beograd

Član broj: 2135

Jabber: http://www.spaske.net
Sajt: www.autodijagnostika.rs

icon Re: Koji resiver za kompjuter i koliko kosta sa antenom03.02.2005. u 20:59
Grejale su se ove stare verzije 2.3
Ove nove 2.6 su hladne ko spricer
Po meni je CI prikljucak na SkyStar karticama potpuno nepotreban...
Jer SS2 otvara sve isto kao i moduli ,a ako neko hoce da mu radi original kartica dovoljno je da kupi Phoenix (na ser.port) i ubaci original....
Jedina je mala prednost taj TV izlaz na SS1...ali vecina graf.kartica
u danasnje vreme ima TV izlaz...tako da i to nije nesto...
A razlika u kesu izmedju SS2 i SS1 je poprilicna.....

spaske
---------------------------------------
03.02.2005. u 20:59 

Zeusplus
Mxx Zoran
non-public

SuperModerator
Član broj: 8301

icon Re: Koji resiver za kompjuter i koliko kosta sa antenom03.02.2005. u 21:11
Citat:
Jedina je mala prednost taj TV izlaz na SS1

To je tacno imao sam i 1 i 2 ali......

Citat:
razlika u kesu izmedju SS2 i SS1 je poprilicna

e sad dolazimo i na ono Spaske i poprilicna je razlika u kvalitetu slike na TV.
e sad SS1 starije verzije su imale problema sa niskim S/R.
03.02.2005. u 21:11 

emilke
Emil Radulovity
Apatin -Novi Sad

icon Re: Koji resiver za kompjuter i koliko kosta sa antenom04.02.2005. u 10:30
Ovako, ovo sto ja ima je revizija 1.5. Sto se CAM-a tice, i uvacivanja novih stvari, pa gledajte, mozete kupovatio i programatore i sa njima raditi, koliko je to kvalitetno ne znam (verujem da je, jer se ne bi toliko prodavali). Kakva je njihova podrska za kriptovane sisteme ne znam.
Primera radi, Kable Deutschland nudi 30 zanimljivih kanala po dosta pristupacnim cenama (9 evra mesecno!) a nigde nisam uspeo naci kljuceve za njega.
TV i aoudio out su fenomenalne stvari, posto mogu da pustim film na TV-u, a u medjuvremenu da pisemkod u php-u, bez bojazi da ce mi dekodiranje zauzeti resurse. Sto se kvalitea slike tice, ja licno nemam zamerki, mada nisam profesionalac u tom pitanju i nisam imao mogucnosti pravljenja uporednih testova sa standalone riziverom - digitalnim naravno.
Takodje, na SS1 postoji mogucnost pracenja vise kanala u istom trenutku. Naime, ja sam (doduse na linuxu) pratio jednu stanicu, a za to vreme sam i skidao stream jedne druge stanice na hard.
Za SS2 treba nesto malo jaci racunar, jer je to softwareska kartica, ali mislim da bi i PIII na 450 MHz mogao da uradi stosta (SS2 sam drzao na Prescotu 2.8 GHz HT, 865 PERL, 2X 120 GB SATA Raid 0, 512 DDR) dok imam kolegu u madjarskoj, koji drzi SS1 za download na PI Cyrix 133 MHz.
Sledeca prednost SS1 je da sliku jedne stanice sa zvukom izbacite na TV, a drugu stanicu na racunaru gledate i slusate u isto vreme (mislim da moraju oba kanala biti na istom transponderu). Takodje SS1 je full hardwareska, sto ima prednosti i mane. Prednost je manje zagrevanje, veca stabilnost u radu na Windows-u (interesantno je da nema razlike u radu SS1 i SS2 na linuxu!!!!!!), podpunija podrska za linux i *BSD (kernel podrska za SS2 je stara nekoliko meseci, dok za SS1 nekoliko godina), redje se kvari (manje zagrevanje, NIPOSTO NE STAVITI SS2 BLIZU GRAFICKE!!!), podrska za chinch i S-VHS video out, aoudio out.
Kao manu bih napomenio velicinu kartice. Ovde obratiti paznju, jer je ova kartica stvarno velika, i nece stati u kojekakva turmekistanska kucista. Kartica je dosta slozene strukture. Imate nekoliko setova pinova, sa kojima mozete dodatno ubaciti signal out, dodati daljinski, medjutim, jedan prosecan korisnik to nece znati, ali ce znati, ako provede koji sat na googleu. Takodje bih navo jedan zanimljiv projekat pod imenom VDR. To vam je linux software, pod kojim mozete napraviti slican sistem dreamboxu, ali samo za hardwareskim karticama, koje imaju TV out. Podpuna kontrola se obavlja preko daljinskog ili web servera, instalacija je malo komplexnija, ali je zato pakleno dobro dokumentovana stvar, cak imate mogucnost da se nadjete i na IRC kanalu sa developerima i da od njih trazite support. Izprobavao sam ga jedno vreme i jako mi se svideo. Ono sto mi nije svidelo je dosta slaba podrska za ilegalno pracenje kanala, ali zato jako dobru podrsku za pracenje kanala sa legalnim karcama (nemam puno iskustva sa CAM i CI, tako da ovo nemojte uzeti zdravo za gotovo). Podrska za module, skinove, pluginove i ostale sitnicarije se podrazumeva. E sada, posto sam ja imao jedan Compaque brend na 450 MHz, koji neverovatno tih, za mene je on sluzio kao risiver, ali verujte mi da ce te izgubiti puno uzitka ako ga koristite sa VDR-om, ali na nekoj bucnoj masini.
Sto se primanja podataka tice, tu imam jako puno iskustva (imam licencu za postavljanje DW opreme, a video sam da ovde neki pisu kardinalne gluposti o ovim uredjajima, ali nek' im je sa Hajrom). Sa SS2 na linuxu ima problema, kadkad i na Windows-u (ne cesto, ali za profesionalnu upotrebu je ipak problematicno), dok podrska za linux SS2 je dobra samo sa 2.6.10 kernelom. Jako puno sam se patio da ga izkonfigurisem sa 2.6.9, nisam uspeo, ali sa 2.6.10 radi perfektno.
Ja prodajem svoju SS1 karticu, po ceni od 130 evra. Za nju nemam nikakav CAM, niti sam pokusavao da ga nabavim, ja sam sve softwareski dekodirao. U oglasima sam ostavio i posto o ovome.
Chika-nedja javi mi se emailom na radulovity (at) ravangrad.net za detalje!
Pozdrav svima!
04.02.2005. u 10:30 

dejandj

Član broj: 92

icon Re: Koji resiver za kompjuter i koliko kosta sa antenom04.02.2005. u 10:30
Price iz zastarelih vremena...
Ko jos gleda sat tv na P1 maquini?

SS1 ima opravdanja SAMO i jedino za PI (ili p2 na tom nivou)!

Graficke sad imaju i HD-TV.

04.02.2005. u 10:30 

emilke
Emil Radulovity
Apatin -Novi Sad

icon Re: Koji resiver za kompjuter i koliko kosta sa antenom04.02.2005. u 10:52
Nono!
Polako ....
Ako imas visak P1 mozes ga pametno izkoristiti! HDTV nece tako uskoro, a malo ko od nas ima para za odgovarajuci TV uredjaj, da bi uzivao u tome. Nemoj misliti da ces sve dekodirati sa emulatorima, da je to tako, vec bi neko gledao i ceo premier za dz!
Znas koliko kosta risiver sa hardom? Ja mogu kuci 2 filma snimati u isto vreme, ako zelim. Da li ti to mozes na obicno, prosecnom risiveru? Veruj mi upotreba ovako neceg ima smisla na racunaru, ali samo za one koji to i zele. Mozes li ti snimiti neki film i poledati ga nedelju dana, kad dodjes sa faxa kuci? Ja mogu i radio sam to cesto. Sledeca stvar je ofline download. Mogu bez proglema da povusem na 2 PID-a skidanje fileova, naravno malo manje legalno, ali kad bi samo znao sta li sve prodje preko download strema nekog sat provajdera! Jednom sam za par sati imao skoro 2 GB sadzaja u direktorijumu gde je isao download, i to za dz, nisam nista za to platio, niti sam trebao!
04.02.2005. u 10:52 

spaske
spasojevic nenad
beograd

Član broj: 2135

Jabber: http://www.spaske.net
Sajt: www.autodijagnostika.rs

icon Re: Koji resiver za kompjuter i koliko kosta sa antenom04.02.2005. u 14:04
Ma sve je to OK....
Ali ja pricam sada kao trgovac
Kod nas je najbitniji odnos cena-kvalitet...
a SS2 tu nema premca...Ipak stvarno dosta pruza za tu cenu...
a i po procentu prodaje...ja mogu da nabrojim na prste (na jednoj ruci)
ko mi je trazio nesto drugo sem SS2...par njih je pitalo sa USB varijantu zbog laptopa i to je to...
SS2 je veoma popularna bas zbog cene i mogucnosti...
Neporicem da je SS1 bolja u nekim stvarima ali to su manje-vise stvari koje su nebitne obicnom korisniku....
spaske
---------------------------------------
04.02.2005. u 14:04 

emilke
Emil Radulovity
Apatin -Novi Sad

icon Re: Koji resiver za kompjuter i koliko kosta sa antenom04.02.2005. u 14:29
Apsolutno si u pravu. Ja sam i naveo u postu da SS1 nije za svakoga, da to prosecnom korisniku i nece ponuditi vise nego SS2, sto ne znaci da ne moze vise. Covek treba da razmisli pre kupovine hardwarea za sta mu to treba, pa onda da kupuje.
SS1 je inace prava egzotika, u odnosu na prodavanost SS2. Kad sam ga ja trazio, bilo je mukotrpno naci dobavljaca, pa ga nije bilo, pa je bilo gnjavaze da se nabavi itd.
Svakako je SS2 bolji po odnosu cena : mogucnosti, ali samo za pocetnike, ne i za napredne korisnike.
Pozdrav!
04.02.2005. u 14:29 

[es] :: BalkanSat :: Koji resiver za kompjuter i koliko kosta sa antenom

[ Pregleda: 490 | Odgovora: 12 ]

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.