|
emilke Emil Radulovity Apatin -Novi Sad
Član broj: 43184 Poruke: 267
|
Ovako, ovo sto ja ima je revizija 1.5. Sto se CAM-a tice, i uvacivanja novih stvari, pa gledajte, mozete kupovatio i programatore i sa njima raditi, koliko je to kvalitetno ne znam (verujem da je, jer se ne bi toliko prodavali). Kakva je njihova podrska za kriptovane sisteme ne znam.
Primera radi, Kable Deutschland nudi 30 zanimljivih kanala po dosta pristupacnim cenama (9 evra mesecno!) a nigde nisam uspeo naci kljuceve za njega.
TV i aoudio out su fenomenalne stvari, posto mogu da pustim film na TV-u, a u medjuvremenu da pisemkod u php-u, bez bojazi da ce mi dekodiranje zauzeti resurse. Sto se kvalitea slike tice, ja licno nemam zamerki, mada nisam profesionalac u tom pitanju i nisam imao mogucnosti pravljenja uporednih testova sa standalone riziverom - digitalnim naravno.
Takodje, na SS1 postoji mogucnost pracenja vise kanala u istom trenutku. Naime, ja sam (doduse na linuxu) pratio jednu stanicu, a za to vreme sam i skidao stream jedne druge stanice na hard.
Za SS2 treba nesto malo jaci racunar, jer je to softwareska kartica, ali mislim da bi i PIII na 450 MHz mogao da uradi stosta (SS2 sam drzao na Prescotu 2.8 GHz HT, 865 PERL, 2X 120 GB SATA Raid 0, 512 DDR) dok imam kolegu u madjarskoj, koji drzi SS1 za download na PI Cyrix 133 MHz.
Sledeca prednost SS1 je da sliku jedne stanice sa zvukom izbacite na TV, a drugu stanicu na racunaru gledate i slusate u isto vreme (mislim da moraju oba kanala biti na istom transponderu). Takodje SS1 je full hardwareska, sto ima prednosti i mane. Prednost je manje zagrevanje, veca stabilnost u radu na Windows-u (interesantno je da nema razlike u radu SS1 i SS2 na linuxu!!!!!!), podpunija podrska za linux i *BSD (kernel podrska za SS2 je stara nekoliko meseci, dok za SS1 nekoliko godina), redje se kvari (manje zagrevanje, NIPOSTO NE STAVITI SS2 BLIZU GRAFICKE!!!), podrska za chinch i S-VHS video out, aoudio out.
Kao manu bih napomenio velicinu kartice. Ovde obratiti paznju, jer je ova kartica stvarno velika, i nece stati u kojekakva turmekistanska kucista. Kartica je dosta slozene strukture. Imate nekoliko setova pinova, sa kojima mozete dodatno ubaciti signal out, dodati daljinski, medjutim, jedan prosecan korisnik to nece znati, ali ce znati, ako provede koji sat na googleu. Takodje bih navo jedan zanimljiv projekat pod imenom VDR. To vam je linux software, pod kojim mozete napraviti slican sistem dreamboxu, ali samo za hardwareskim karticama, koje imaju TV out. Podpuna kontrola se obavlja preko daljinskog ili web servera, instalacija je malo komplexnija, ali je zato pakleno dobro dokumentovana stvar, cak imate mogucnost da se nadjete i na IRC kanalu sa developerima i da od njih trazite support. Izprobavao sam ga jedno vreme i jako mi se svideo. Ono sto mi nije svidelo je dosta slaba podrska za ilegalno pracenje kanala, ali zato jako dobru podrsku za pracenje kanala sa legalnim karcama (nemam puno iskustva sa CAM i CI, tako da ovo nemojte uzeti zdravo za gotovo). Podrska za module, skinove, pluginove i ostale sitnicarije se podrazumeva. E sada, posto sam ja imao jedan Compaque brend na 450 MHz, koji neverovatno tih, za mene je on sluzio kao risiver, ali verujte mi da ce te izgubiti puno uzitka ako ga koristite sa VDR-om, ali na nekoj bucnoj masini.
Sto se primanja podataka tice, tu imam jako puno iskustva (imam licencu za postavljanje DW opreme, a video sam da ovde neki pisu kardinalne gluposti o ovim uredjajima, ali nek' im je sa Hajrom). Sa SS2 na linuxu ima problema, kadkad i na Windows-u (ne cesto, ali za profesionalnu upotrebu je ipak problematicno), dok podrska za linux SS2 je dobra samo sa 2.6.10 kernelom. Jako puno sam se patio da ga izkonfigurisem sa 2.6.9, nisam uspeo, ali sa 2.6.10 radi perfektno.
Ja prodajem svoju SS1 karticu, po ceni od 130 evra. Za nju nemam nikakav CAM, niti sam pokusavao da ga nabavim, ja sam sve softwareski dekodirao. U oglasima sam ostavio i posto o ovome.
Chika-nedja javi mi se emailom na radulovity (at) ravangrad.net za detalje!
Pozdrav svima!
|